Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā uzvar "Rubene" un "Lekrings"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā uzvar "Rubene" un "Lekrings"
Cēsu "Lekringam" jau 11. uzvara pēc kārtas. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmā no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Kocēnu sporta namā, kur čempiones titula īpašniece "Rubene" uzņēma turnīra tabulas pastarīti "Bausku". Čempioni saviem viesiem sarūpēja jau 11. zaudējumu pēc kārtas (13:6), rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 4 (3+1) punktiem bija Mikus Eduards Ķikuts. Otrā mačā Cēsu "Lekrings", viesojoties pie komandas "Oxdog Ulbroka LU", svinēja jau 11. uzvaru pēc kārtas - 6:4, pa 3 (2+1) rezultativitātes punktiem sakrāja Emīls Dzalbs un Jorens Malkavs.

Čempione "Rubene" pieveic pastarīti "Bausku"

Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma "Bausku", kuru pirmā apļa mačā, kas 18. septembrī norisinājās pie zemgaliešiem, pārspēja ar 7:4. Atbildes spēlē vēl nebija aizvadītas divas minūtes, kad kocēnieši jau paspēja izvirzīties vadībā ar 2:0, pa golam iemeta Jēkabs Keišs un Mikus Eduards Ķikuts. Baušķenieki ar atbildi nekavējās – pirmā perioda vidū vadībā ar 3:2 jau atradās viņi. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Deniss Afanasjevs, Pāvels Seredickis un Kaspars Čakāns. Bauskas florbolistiem gan neizdevās vadības grožus noturēt savās rokās – līdz pirmajam pārtraukumam Kocēnu komanda guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 5:3. Otrās trešdaļas laikā mājinieki savu handikapu dubultoja (8:4), bet visā spēlē svinēja pārliecinošu uzvaru ar 13:6.

Balvu kā labākais spēlētājs uzvarētāju komandā saņēma aizsargs Juris Zilberts, kura kontā 3 (1+2) rezultativitātes punkti. Pa trim punktiem sakrāja arī Matīss Celms, Ivo Balodis un Markuss Dumpis, pa diviem goliem iemeta Atis Stepāns un Kristers Babris, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Mikus Eduards Ķikuts. Par labāko spēlētāju Bauskas komandā tika atzīts Pēteris Zeltiņš, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedriem Denisam Afanasjevam un Kasparam Čakānam pa 2 (1+1) punktiem. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 24 punktiem pakāpās uz 5. vietu turnīra tabulā, bet "Bauskai" joprojām tikai trīs punkti un attiecīgi pēdējā vieta.

Cēsu "Lekrings" savu uzvaru sēriju pagarina Ulbrokā

Cēsu "Lekringam" šosezon līdz šim bijis tikai viens zaudējums – to cēsniekiem 22. septembrī pagarinājumā sagādāja tieši ulbrokieši (5:6). Šovakar Cēsu florbolisti ieradās Ulbrokas sporta kompleksā, lai mēģinātu revanšēties. Pirmā perioda vidū rezultātu ar precīzu metienu atklāja cēsnieks Emīls Dzalbs – 1:0. Ulbrokieši pirmos vārtus guva tikai trešdaļas izskaņā – Reinis Rudzītis atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1). Otrajā periodā laukumā dominēja viesi, kas 36. minūtē izvirzījās vadībā ar 5:1. Pirms pēdējās trešdaļas Cēsu komandai bija triju vārtu pārsvars – 5:2. Pēdējā periodā ulbrokieši guva vēl divus vārtus, bet "Lekrings" iemeta vienu golu un varēja svinēt jau 11. uzvaru pēc kārtas – 6:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Olafs Zvīnis, kurš šajā mačā izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākie viņa komandā bija Emīls Dzalbs un Jorens Malkavs ar 3 (2+1) punktiem katram. Par labāko Ulbrokas komandā atzina Reini Rudzīti, kurš izcēlās ar "hat-trick". Pēc šī panākuma Cēsu komandai "Lekrings" turnīra tabulā ir jau 38 punkti un pārliecinoša pirmā vieta, jo tuvākā sekotāja "Ķekava" atpaliek par sešiem punktiem. "Oxdog Ulbroka LU" ar 27 punktiem ieņemt 4. vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...