Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pirmā florbola spēle Daugavpilī aizvadīta sekmīgi

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmā florbola spēle Daugavpilī aizvadīta sekmīgi
Foto: Ivars Račko

Svētdienas vakarā Daugavpils Olimpiskajā centrā notika pirmā oficiālā florbola spēle Latvijas otrajā lielākajā pilsētā. Uz līdz tam vēl neapgūtā laukuma tikās vīriešu Virslīgas komandas "Talsi/Triobet" un SK "Pārgauja", aizvadot ļoti aizraujošu maču.

Klātienē šo spēli noskatījās gandrīz 200 skatītāju, to starpā arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un viņa vietnieks Vjačeslavs Širjakovs. Savukārt šīs spēles labākos spēlētājus sveica Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs.

Kā atzina Latvijas Florbola savienības Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas, tad interese par šo pasākumu bijusi ļoti liela - gan no potenciālajiem spēlētājiem, gan tiesnešiem un komandu pārstāvjiem. Tāpat Sacensību komitejas vadītājs norādīja, ka nepieciešamais atbalsts no Daugavpils pilsētas domes būšot, tāpēc daugavpiliešiem atliek tikai sākt spēlēt.

Komentējot pašu spēli, Poudžiunas pastāstīja, ka komandām nekādu pretenziju par spēlēšanu Daugavpilī neesot bijis, savukārt vietējie skatītāji bija sajūsmā ne tikai par spēles kvalitāti un intrigu, bet arī par visu noorganizēto pasākumu kopā. Kāds no skatītājiem pēc spēles pat esot vaicājis, kad arī viņi (daugavpilieši) varēšot tā spēlēt. "Tas norāda uz to, ka pasākums Daugavpilī bija izdevies," sarunā uzsvēra Pēteris Poudžiunas.

Latvijas Florbola savienība vēlas izteikt īpašu pateicību "Talsi/Triobet" un Stalbes "Pārgaujas" komandām par atsaucību un piekrišanu aizvadīt spēli vēl neapgūtajā Daugavpils Olimpiskajā centrā, lai latgaliešiem nodemonstrētu florbola spēles dinamiku. Īpaša pateicība par veiksmīgo sadarbību pienākas Daugavpils pilsētas domei, Daugavpils Olimpiskajam centram, nodibinājumam "Kislorod" un Glamours Dance karsējmeitenēm (www.glamorous.lv).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +3 [+] [-]

, 2010-11-15 20:15, pirms 14 gadiem
Biju uz spēli.
Cilvēku varēja arī būt vairāk. Spēle bija skatāma.
cerams ar laiku arī daugavpilī būs virslīgas komanda, jo skatītāji nāktu, jo nāk pat uz daugavpils čempionātu, kur pārsvarā skolnieki spēlē

     [+] [-]

, 2010-11-15 21:36, pirms 14 gadiem
TIKAI gadījumā, ka šo te sāks skolās sākumā ievest... lai trīs gadus skolās sīkie paspēlē... lai kaut vai kaut kāda perspektīva parādās.. un vai gūs atsaucību! Mākslīgi ieviest Daugavpilī (un jebkurā vietā pasaulē, pēc būtības) nav nekādas jēgas. bāzes nav. sporta skolas nav. popularitāte - nav. nekā nav. ir entuziasms. ir vēlēšanās, bet Dieva dēļ! sāciet tak no pamatu pamatiem.. nevis no augšas. katrai pilsētai savas tradīcijas, savi sporta veidi, un tos līdzekļus un bērnus, jauniešus varētu novirzīt tajos sporta veidos, kur Daugavpilij ir gan tradīcijas gan sekmes... citādi tas ir kārtējais bardaks...

gribu atzīmēt - nekas pret florbolu nav man. skatāms, azartisks sporta veids. spēle bija super! tāda galotne! paldies komandām, un rīkotājiem... taču... kā tik atkal tie vadīāji nesavāra ziepes.

un skatītāju - zinot vidējo apmekletību citos sporta pasākumos Daugavpilī, varēja būt daudz.. daudz vairāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-15 21:49, pirms 14 gadiem
andris2010 rakstīja: el_ivar par to tu gan saubies tu laikam neesi no d pils d pili es personigi zinu 4 skolas kur spele florbolu es sava skola speleju un gribeju treneties profesionali bet man nebij tadas iespejas braukat katru dienu uz rezekni treneties jo man tad bij izlaidum klase 12 un ta tas palika sapnis neizmantots kautgan es tagad gribetu spelet un treneties bet d pili to nereali izdarit jo d pils cempi vainu sikie vainu pensionari spele
piedošanu. skolas gadi sen beigušies. es jau nesaku ka florbolam nevajadzētu būt d-pili... vienkārši, lai sāk ar skolām... nevis šie juniori vai pensionāri dzenātu bumbiņu par pilsētas naudu. tā jau pašam gribētos padzenāt.... to florbolu.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-15 21:56, pirms 14 gadiem
Nu atbrauks uz Daugavpili handbola superkomandas... Juus arii teiksiet, ka jaasaak maaciit speleeet handbolu D-pilii? D-pilii ir savi sporti veidi, un ieviest tagad kkaadus florbolus skolaas... sorry.

     [+] [-]

, 2010-11-15 22:02, pirms 14 gadiem
skolās lai sāk mācīt... mož kādam talantam būs iespēja aizbraukt uz kādu stipru klubu un nodarboties nopietni. runa par to.. lai nesāk būvēt piramīdu.. no galvas... un netērē veltīgi naudas.. kuras i tā nav

  -1 [+] [-]

, 2010-11-15 22:41, pirms 14 gadiem
man gan domāt, ka tam pasākumam nebija obligāti doma kādu mācīt, bet gan drīzāk vienkārši parādīt Latvijas labākās līgas florbolu, jo pieļauju, ka tie daugavpils līgā spēlējošie nevienu normālu spēli nebija redzējuši. gan jau mērķis bija vienkārši stimulēt vairāk tos pašdarbniekus onkuļus, kuriem tad arī vajadzētu bīdīt to lietu uz vietējām skolām, dibināt klubus utt. federācijai jau nav tādu resursu. praktiski jau visur florbols balstās uz entuziasmu, nevis sistēmas.

     [+] [-]

, 2010-11-15 23:27, pirms 14 gadiem
es domāju ka florbols ir tikpat skatāms kā hokejs un to noteikti vajadzētu attīstīt visās LV pilsētās. Pareizi darīja LFS ka uzrīkoja spēli D-pilī..

     [+] [-]

, 2010-11-15 23:36, pirms 14 gadiem
Ivar... ))) tikpat labi es varu teikt, lai skolaas maaca un liek pamatus tenisam vai biatlonam... nav iespeejams visus sporta veidus maaciit skolaas, bet gan tos, kuri Latvijaa ir populaaraakie ) prieksh taadiem kaa florbols ir citas iestaades... BJSS
el_ivar rakstīja: skolās lai sāk mācīt... mož kādam talantam būs iespēja aizbraukt uz kādu stipru klubu un nodarboties nopietni. runa par to.. lai nesāk būvēt piramīdu.. no galvas... un netērē veltīgi naudas.. kuras i tā nav

     [+] [-]

, 2010-11-16 00:30, pirms 14 gadiem
APMEH rakstīja: Ivar... ))) tikpat labi es varu teikt, lai skolaas maaca un liek pamatus tenisam vai biatlonam... nav iespeejams visus sporta veidus maaciit skolaas, bet gan tos, kuri Latvijaa ir populaaraakie ) prieksh taadiem kaa florbols ir citas iestaades... BJSS
nu tak es par to pašu!!! ja grib Daugavpilī komandu, lai sāk no skolām to "bīdīt" un popularizēt... a ja ar to neviens ņemties nevēlas... tad lielā komanda nav vajadzīga pilsētā, manuprāt...

kā pa norway iet?

     [+] [-]

, 2010-11-16 00:43, pirms 14 gadiem
Norway skolaaas maaca tikai futbolu bet tas jau cits staasts... )

     [+] [-]

, 2010-11-16 07:52, pirms 14 gadiem
Kā var flprbolu salīdzināt ar hoķi?!Gatavais stulbums! Tad jau manu tēva štrumentu var salīdzināt ar vecmātes mazo pirkstiņu!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 11:56, pirms 14 gadiem
Starp citu, pat Daugavpils skolās florbols tiek skolu sporta programmās. Par BJSS līdz nākamajam gadam vēl nav ko runāt: pilsētas jaunais budžets bus skatāms tikai jaunā gada sākumā. Līdz tam nekādu resursu florbola attistībai neizsniegs. Un tas būtu tikai pirmais solis lai florbolu šeit iekļautu BJSS sistēmā. Ir jāpaiet laiciņš.

Neesmu piekritējs tai idejai, ka visu jāsāk no sporta skolām: kad jau Rīgā atveda hokkeju 1946. gadā, nekādu hokeja skolu vēl nebija, tās saka rasties pēc tam. Ir jāparāda cilvēkiem, "par ko cīnīties.

Ar to florbola "bīdīšanu" Daugavpīlī nodarbojas 5 cilvēki: Sporta pārvaldes galva A. Isakovs, 3 puiši no nodibinājuma "Kislorod", un viens no pilsētas čempioniem. Nu vēl daži domnieki laiku pa laikam palīdz. Un tā tēmā pirmo reizi sāka griezties apmērām aprīļā beigās. Un nu - skatāmies: jau ir noticis pilsētas Čempionāts, notika virslīgas spēle, gatavojamies šeit uzsākt otras līgas regionu. Darba 5 cilvēkiem līdz kaklam. Šeit visi apspriež: "nevajāg uzreiz ar naudu bākstīties kur nevajāg". Ja jūs zinātu, cik bija kopumā iztērēts, jums smiekli nāktu klāt: daudziem pietiktu lai kādu dienu patusēt.

Un nekādu veterānu, pagaidam Daugavpīlī nebija: vecākam onkulim čempionāta bijā kādi 33, ja nemaldos. Un arī trenēties šeit ir kur: uzvretāju komanda un citi ieinteresēti trenējās 3 reizes nedeļā, gatavojas jaunajam čempim. Ja kāds grib trenēties, vai arī pieteikt komandu Daugavpīlī, tad droši varat zvanīt man: 26746513, vai arī Kislorod pārstāvim Valēŗijam Oščenkovam: 26871163.