Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" un "Rubene" revanšējas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" un "Rubene" revanšējas
Moments no spēles starp "Cēsu alu/Lekringu" un "Rubeni"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šovakar ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijās uzvarēja tās komandas, kuras vakar piedzīvoja zaudējumu: "Lielvārde" ar 10:7 uzvarēja komandu "Mogo-RTU/Rockets", bet Kocēnu "Rubene" ar 6:3 pieveica "Cēsu alu/Lekringu". Abās sērijās rezultāts kļuvis neizšķirts - 1:1.

Pusfināla sērijas pirmajā spēlē, kas vakar notika NBS Sporta kompleksā, uzvaru ar 6:3 svinēja "Mogo-RTU/Rockets". Šodien "Lielvārde" vēlreiz bija ieradusies Rīgā, lai aizvadītu otro maču. Pēc pirmā perioda rezultāts bija tieši tāds pats kā vakardienas spēlē – 2:2. Toties, ja vakar otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, tad šodien veseli 10. Labāk veicās lielvārdiešiem, kuri spēja iegūt divu vārtu handikapu – 8:6. Pēdējās trešdaļas sākumā mājinieku uzbrukuma līderis Atis Blinds ar precīzu metienu samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (7:8), taču punktu šim mačam pielika lielvārdieši – pēc Oskara Dūdena un Sandra Virsnīša raidījumiem "Lielvārde" varēja svinēt uzvaru ar 10:8, sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu – 1:1. Nākams nedēļas nogalē abas komandas divus mačus aizvadīs Lielvārdē.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Jāni Salceviču, kurš atvairīja 42 no 49 pretinieku metieniem. Noteikti jāuzsver Lielvārdes komandas uzbrucēja Toma Akmeņlauka sniegums – viņš šajā mačā ar uzviju atguva savu rezultativitāti – 5 (4+1) punkti. 4 (2+2) punkti viņa komandas biedram Aivim Kusiņam. Labākā spēlētāja balvu "Mogo-RTU/Rockets" sastāvā saņēma Oskars Fīrmanis, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. 4 (1+3) punktus viņa komandā savāca Gvido Lauga, 3 (1+2) – Jānis Jansons, bet pa diviem goliem iemeta Atis Blinds un Edžus Bunka.

"Mogo-RTU/Rockets" - "Lielvārde" 7:10 (2:2, 4:6, 1:2), sērijā 1:1

Vakardienas spēlē, kurā "Cēsu alus/Lekrings" uzvarēja ar 8:4, rezultātu atklāja kocēnietis Ingars Matisons, kuram asistēja Atis Stepāns. Arī šovakar spēle sākās tieši tāpat – pēc Stepāna piespēles vārtus guva Matisons. Ja vēl paskatās līdzības, tad arī sērijas otrajā mačā pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās "Rubene", bet turpinājums gan bija pavisam atšķirīgs, jo šovakar viesi tā arī ne reizes nenonāca zaudētāju lomā. Pēc otrās trešdaļas Kocēnu komandai joprojām bija tikai vienu vārtu pārsvars (3:2), bet pēdējā periodā izšāva kocēnietis Ritvars Bērziņš, kurš guva trīs vārtus pēc kārtas, ļaujot "Rubenei" svinēt uzvaru ar 6:3, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākt izlīdzinājumu – 1:1. Tagad pusfināla sērija pārcelsies uz Kocēniem, kur abas komandas divas reizes spēkosies nākamās nedēļas nogalē.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma "hat-trick" autors Ritvars Bērziņš. 3 (1+2) punkti viņa komandas biedram Atim Stepānam. Par labāko spēlētāju Cēsu komandā atzina Jāni Rajecki, kurs bija arī rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem.

"Cēsu alus/Lekrings" - "Rubene" 3:6 (1:2, 1:1, 1:3), sērijā 1:1

Izslēgšanas spēlēs neiekļuvušo komandu papildturnīra spēle šodien notika Stalbes vidusskolas sporta zālē, kur vietējā "Pārgauja" spēkojās ar "Talsiem/Triobet". Cīņu labāk sāka talsenieki, bet laukuma saimniekiem divas reizes izdevās atspēlēties – 1:1 un 2:2. Otrajā trešdaļā vārtus guva tikai "Pārgaujas" florbolisti, izvirzoties vadībā ar 4:2. Talsenieki gan nebija padevušies – pēdējā perioda pirmajās minūtēs viesi guva divus ātrus vārtus, atjaunojot neizšķirtu – 4:4. Tomēr spēles galotni veiksmīgāk aizvadīja stalbieši, kuri varēja svinēt uzvaru ar 8:5. Turnīra tabulā SK "Pārgauja" ar 42 punktiem nostiprinājās 10.vietā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Renārs Arājs, kurš atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Oskars Balodis un Rolands Jānelsiņš, kuri guva pa 3 (1+2) punktiem, bet divus vārtus iemeta Alvis Zauers. Par labāko starp talseniekiem atzina vārtsargu Kristiānu Ķīli, kuras neitralizēja 19 no 27 metieniem, bet rezultatīvākais bija Deivids Barkovskis ar 3 (2+1) punktiem.

SK "Pārgauja" – "Talsi/Triobet" 8:5 (2:2, 2:0, 4:3)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...