Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ulbrokiešiem atgriežas cerība uz triumfu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokiešiem atgriežas cerība uz triumfu
Sagaidījuši pozitīvu rezultātu Cēsīs, Ulbrokas florbolisti tikuši pie cerības
Foto: FS Masters

Pēc vakardien piedzīvotās sakāves savā laukumā, Cēsu "Lekrings" florbolisti devuši iespēju konkurentiem pietuvoties turnīra tabulā. Uzvarot šovakar, "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" vismaz uz dienu saglabās izredzes uz pirmo pozīciju.

"Irlava/Avant" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Irlavā

Virslīgas jaunpienācēji no Irlavas vakar sagaidīja pozitīvu rezultātu konkurentu divcīņā, kad viņu vienīgie konkurenti uz vietu izslēgšanas turnīrā "FBK Valmiera" spēja izcīnīt tikai punktu izbraukuma spēlē Ķekavā. Līdz ar to irlavnieki saglabājuši astoto pozīciju Valmieras vienību apsteidzot par diviem punktiem, turklāt Irlavas vienībai ir viena spēle rezervē. Šodien komandai ir spēle pret Talsu komandu un, uzvaras gadījumā, viņi ne vien ievērojami atrausies no devītās pozīcijas, bet arī apsteigs konkurentus tabulā. Irlavnieki pašlaik ir viena no karstākajām komandām čempionātā, jo uzvarējuši pēdējās piecās spēlēs, izcīnot 14 no iespējamajiem 15 punktiem. Pēdējā spēlē viesos ar 9:4 tika pieveikta "Ķekava", kaut gan vēl 51.minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4. Pa trim vārtiem tajā mačā guva Renārs Austrums un Renārs Stančiks.

Ne tik labas sekmes pēdējā laikā demonstrējuši Talsu florbolisti, kuri bija iedzīvojušies trīs zaudējumu sērijā līdz pēdējā mačā savās mājās ar 13:2 sagrāva pēdējā vietā esošo "Bausku", atkal savas pozīcijas padarot kaut nedaudz patīkamākas. Uzvarot šovakar, komanda var pakāpties uz piekto pozīciju, saglabājot arī izredzes pacīnīties par sava laukuma priekšrocībām pirmajā play-off kārtā. Savukārt zaudējums draud ar atkāpšanos līdz astotajai vietai un nebūt ne garantētu vietu izslēgšanas turnīrā. Spēlē Bauskā savu individuālo statistiku lieliski uzlaboja Artis Raitums, gūstot divus vārtus un izdarot četras piespēles. Tikmēr Toms Bitmanis guva kārtējo hat-trick.

Divu principiālo komandu pirmā apļa spēle neizvērtās tik līdzvērtīga kā to varētu cerēt. Pēc diviem ātri gūtiem vārtiem trešā perioda ievadā rezultāts bija kļuvis 6:0 talsinieku labā. Vien mača izskaņā "vilki" nedaudz samazināja apgriezienus, uzvaru izcīnot ar rezultātu 8:3. Matīss Fogelis tajā spēlē tika pie trim vārtu guvumiem un vienas piespēles, bet Irlavas vienības rindās divus vārtus iemeta Renārs Austrums.

"Bauska" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Bauskā

Bauskas florbolisti aizvada savu visu laiku sliktāko sezonu komandas pastāvēšanas vēsturē un vienībai palikušas vien trīs spēles, lai tiktu pie kāda punkta turnīra tabulā. Tiesa, jo tuvāk nāk regulārās sezonas beigas, jo rezultāti kļūst arvien bēdīgāki. Pēdējās četrās spēlēs komanda cietusi sagrāves ar vismaz desmit vārtu deficītu. Izņēmums nebija arī pēdējais mačs pret citu kurzemnieku vienību no Talsiem (2:13), ar vārtu guvumiem atzīmējoties Evertam Janušauskim un Artim Černovskim. Komandai šīs pēdējās spēles ir kā gatavošanās mači cīņai par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā.

Liepājas komanda zaudējusi četras no pēdējām piecām spēlēm, turklāt visi četri zaudējumi piedzīvoti izbraukumā, kur nav izdevies uzvarēt kopš 14. decembra. Mačs pret turnīra pastarīti varētu būt labs veids, kā labot nepatīkamo statistiku, bet pēdējā laika rezultāti krietni sašķobījuši komandas pozīcijas jo ar 32 punktiem "Kurši" atkāpušies līdz septītajai vietai, arī esot vienai no komandām, kas trīs kārtas pirms sezonas noslēguma nevar justies droša par savu vietu izslēgšanas turnīrā. Uzvarot Bauskā, šis jautājums no dienas kārtības tiktu noņemts. Aizvadītajā nedēļas nogalē komanda viesojās Vidzemē, kur tika piedzīvoti divi diezgan bezcerīgi zaudējumi Valmieras un Cēsu komandām, bet šovakar gaidāms izbraukums uz Zemgali.

Interesanti, ka tieši spēle Liepājā bijusi viena no tām, kurā baušķenieki visreālāk varēja cerēt uz kādu punktu turnīra tabulā, jo tika piedzīvots zaudējums ar 2:4. Taisnības labad gan jāsaka, ka mājinieki ātri iekrāja 2:0 vadību, taču šāds rezultāts saglabājās līdz trešā perioda vidum, kad mājinieki guva arī trešos vārtus. Lai gan baušķenieki spēja tuvoties rezultātā, līdz reālām iespējām glābt spēli, viņi netika. Baušķenieku vārtsargs Jānis Goža tajā mačā atvairīja 23 metienus, tiekot pie vienas no savām četrām balvām kā mača labākais spēlētājs. Liepājniekiem par labāko atzina Gustavu Griezīti, kurš tajā spēlē pie punktiem netika.

"Latvijas Hiipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Ķekava" pulksten 18:30 Ulbrokā

Saņēmuši dāvanu no Kocēnu "Rubenes", kas vakar viesos gana pārliecinoši tika galā ar "Lekringu", pēdējo gadu ierastie Latvijas čempionāta finālisti sagaidījuši iespēju pacīnīties par uzvaru regulārajā sezonā. Kaut gan komandai atlikušo spēļu kalendārs ir gana pateicīgs, jo nevienā no spēlēm nav jācīnās ar komandām, kas atrodas augstāk par astoto vietu, jāņem vērā, ka arī cēsniekiem vēl ir atlikusi spēle pret vienu no pastarītēm. Šovakar Ulbrokas komanda uzņems "Ķekavu" – vienību, kas savā nepārliecinošā snieguma dēļ jau ir zaudējusi izredzes uz astotnieku. Ulbrokas vienība pašlaik ar 39 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, jo vakar viņus apsteidza pašreizējie titula īpašnieki no Lielvārdes, kas apspēlēja Stalbes "Pārgauju". Uzvarot šovakar, Ulbrokas komanda pietuvotos Cēsu vienībai četru punktu attālumā. Tiesa, jāņem vērā, ka, lai uzvarētu regulārajā sezonā, Ulbrokas florbolistiem jāiegūst vismaz par punktu vairāk nekā "lēcējpelēm", jo vienāda punktu skaita gadījumā priekšroka būs Cēsu komandai, kas uzvarējusi abās savstarpējās cīņās. Savā pēdējā spēlē Ulbroka vēl otrā perioda ievadā nebija atradusi savu spēli pret Ogres vienību (2:2), taču atlikušajā laikā demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, uzvarot ar 15:3.

Ķekavas komandas sniegumu pēdējā laikā var raksturot kā – neizmantojam iespējas paši, taču sabojājam noskaņojumu arī konkurentiem. Tā, vienība vienā no savām pēdējām spēlēm atņēma ļoti svarīgu vienu punktu "Pārgaujai", kas tādējādi sabojāja savas cerības pat uz otro vietu noslēguma tabulā un potenciālas mājas spēļu priekšrocības pusfinālā. Savukārt vakar komanda papildlaikā tika galā ar valmieriešiem, ievērojami "iegriežot" konkurentiem, kuri vēl cīnās par vietu labāko astotniekā. Izlīdzinājumu "Ķekavas" komanda panāca vien pēdējās sekundēs, bet papildlaikā precīzs bija pieredzējušais Edžus Bunka. Pašiem "Ķekavas" florbolsitiem gan jau ir zudušas izredzes uz astotnieku, jo no tā komandu divas kārtas pirms sezonas noslēguma šķir astoņi punkti, tādēļ priekšā gaidāmas nebūt ne vieglās spēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Abu vienību pirmā apļa spēle bija gana spraiga, jo "Ķekava" pirmajos divos periodos trīs reizes izvirzījās minimālā vadībā, viesiem allaž spējot atspēlēties. Trešā perioda ievadā Kaspars Šķēls pirmo reizi vadībā izvirzīja Ulbrokas komandu, kas turpinājumā attīstīja savu pārākumu, tiekot pie 7:3 uzvaras. Šķēls ar vienu vārtu guvumu un vienu piespēli arī bija labākais savā komandā, kamēr zaudētājiem par labāko atzina jauno Endiju Vildi, kurš izdarīja vienu piespēli.

"Lielvārde/FatPipe" – "Ogres vilki" pulksten 20:30 Lielvārdē

Spēlējot kā pa celmiem teju visu sezonu, Lielvārdes florbolisti divas kārtas pirms sezonas noslēguma ar 40 punktiem pakāpušies uz otro pozīciju. Turklāt atlikušo spēļu kalendārs ir tāds, ka šīs pozīcijas varētu arī nosargāt. Pašlaik gan no muguras uzglūn Ulbrokas vienība, kas atpaliek par punktu un nospēlējusi maču mazāk, taču konkurentiem šīs spēles vēl būs jāuzvar. Tikmēr "Lielvārde/FatPipe" uzvarējusi pēdējās trīs spēles, turklāt visas uzvaras izdevies izcīnīt pretinieku ierakumos. Regulārās sezonas beigās gaidāmas divas spēles savā laukumā pret komandām, kas jau zaudējušas izredzes uz labāko astotnieku. Vakar Stalbē pret "Pārgauju" tika aizvadīta ļoti svarīga cīņa par TOP-4 un kaut arī trešā perioda ievadā mājinieki panāca 4:4, atlikušais laiks izritēja čempionu zīmē, kuri uzvarēja ar 8:5. Lielisku maču aizvadīja Latvijas izlases florbolists Aivis Kusiņš, kuram trīs vārti un viena rezultatīva piespēle.

Ogrēnieši šonedēļ vēl nav devušies laukumā, bet pagājušajā nedēļā aizvadīja pa labām pirmajam periodam gan pret Ulbrokas, gan Valmieras komandām, beigās gan piedzīvojot kārtējās sagrāves. Pret "FBK Valmiera" lielisks ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli bija Markuss Januševskis, kurš strauji pietuvojies savam komandas biedram Elvijam Jankovskim cīņā par rezultatīvākā spēlētāja godu. Pašlaik Markuss iekrājis 32 punktus, kamēr desmit gadus vecākais Elvijs ticis pie 34 punktiem.

Savstarpējais mačs Ogrē bijis viens no retajiem, kad ogrēnieši ilgāku laiku spēja cerēt uz pozitīvu iznākumu, jo trešā perioda otrajā pusē Januševskis panāca 4:4, bet pārtraukumā mājinieki devās ar vienu vārtu deficītu. Trešajā periodā viesi pārsvaru spēja dubultot un nosargāt panākumu ar 7:5. Interesanti, ka abu komandu florbolisti pa reizei noslēdzošajā periodā nerealizēja soda metienu, bet ogrēniešiem visa mača laikā kopumā divi nerealizēti "bullīši".