Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Rubene” pārņem līderpozīcijas, talsiniekiem lieliska izglābšanās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” pārņem līderpozīcijas, talsiniekiem lieliska izglābšanās
Epizode no spēles starp "Ķekava/RB&B" un "Talsu NSS/Krauzers", foto: Ķekavas Bulldogs

Pēc sestdien notikušajām Elvi florbola līgas spēlēm, par turnīra tabulas līdervienību kļuvusi “Rubene’, kas savās mājās tika galā ar “Irlavu”. Tikmēr dramatisku uzvaru izcīnījuši “Talsu NSS/Krauzers’, kas triumfēja Ķekavā.

“Rubene” pirmajā mājas spēlē ierāda vietu “Irlavai”

Iepriekšējās četrās spēlēs ar “Irlavas” līdzdalību mači bija noslēgušies ar vienu vārtu starpību, bet izbraukums uz Kocēniem izvērties par līdz šim neveiksmīgāko. Aizvadot pirmo mājās spēli šajā sezonā, “Rubenes” florbolisti vairāk nekā desmit minūtes nespēja tikt pie vārtu guvumiem, taču tieši pirmais periods izšķīra šīs cīņas likteni – astoņu minūšu laikā pieci gūti vārti deva 5:0 vadību un drošus pamatus uzvarai turpinājumā. Otrā perioda ievadā viesiem bija iespēja vienus vārtus atspēlēt, taču Toms Zālmanis nespēja realizēt soda metienu. Kad mačs vēl nebija pusē, Dāvis Zēmelis ar patālu metienu realizēja skaitlisko vairākumu, gūstot savus trešos vārtus spēlē un liekot vietējiem līdzjutējiem uz mirkli atvadīties no savām galvassegām – 6:0 mājiniekiem. Neilgi pirms pārtraukuma Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera redzeslokā pirmo reizi mačā kapitulēt spiests bija Roberts Trepšs, kad ātru divu liepājnieku saspēli ar precīzu metienu noslēdza Kaspars Klamers. Trešajā trešdaļā ātrajā pretuzbrukumā intrigu kaut nedaudz atjaunoja Kristaps Jaunzems, taču tuvāk tikt neizdevās. Vēl vienu vairākumu ar precīzu metienu noslēdza Matīss Celms, bet uz Klamera otro vārtu guvumu laukuma saimnieki atbildēja ar bumbiņas mešanu tukšos vārtos – 8:3 uzvara “Rubenei”, kas viņiem ar 13 punktiem ļāvis kļūt par tabulas līderiem.

Uzvarētājiem trīs vārtu guvumi Dāvim Zēmelim, kamēr divreiz izcēlās Ingars Matisons. Par viņu rezultatīvāks bija Matīss Celms, kuram viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Viesu rindās neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, izņemot divu vārtu autors Kaspars Klamers.

“Lekringam” vēl viens pārliecinošs panākums

Tā vien šķiet, ka pamazām sportisko formu uzņem Cēsu “Lekrings”, kas iepriekšējā spēļu kārtā ar 8:0 apspēlēja tabulas pēdējā vietā esošo “RTU/Rockets”, bet šovakar izbraukumā ar 12:2 (2:0; 4:1; 6:1) uzveikti arī pirmspēdējā ailītē turnīra tabulā esošie “Bauskas” florbolisti, kuri pēdējos mačos bija demonstrējuši atzīstamu sniegumu. Šoreiz līdzīga spēle neizvērtās, jo pirmajā periodā vidzemnieki iemeta divus vārtus, bet drīz pēc pārtraukuma pārsvars tika dubultots. Otro trešdaļu “Lekrings” uzvarēja jau ar 6:1, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī abas komandas guva divtik vārtu, cik pirmajos divos periodos kopumā. Uzvarētājiem punktu skaits sadalījās gana līdzīgi, bet rezultatīvākie bija Jēkabs Berkolts un Emīls Dzalbs, katram iemetot pa trim vārtiem un izdarot pa vienai piespēlei. Berkots arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Baušķeniekiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā balva tika Ralfam Akmentiņam, kurš guva savas komandas pirmos vārtus spēlē.

Talsinieki vispirms dramatiski izglābjas, pēc tam tikpat dramatiski uzvar

Par neticamu scenāriju parūpējušies Ķekavas un Talsu florbolisti, aizvadot savstarpējo spēli Ķekavas sporta namā. Līdz mača vidum kurzemnieki trīs reizes bija pārspējuši Reini Kirilko, kurš atgriezies vārtos pēc divu spēļu izlaišanas, kamēr laukuma saimniekiem bija jāgaida tieši mača 30. minūte lai gūtu pirmos vārtus. Trešā perioda ievadā joprojām laukuma saimniekiem nelabvēlīgais 1:4, bet deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki beidzot atgriezās spēlē par panākumu, panākot 4:4. Tas gan vēl nebija viss, jo 58. minūtē Endijs Kleistrovs vispirms panāca 5:4, bet pēc pusminūtes Toms Ķeirāns šķietami atrisināja mača likteni, iemetot arī sestos vārtus. Loģiski, ka viesi zibenīgi pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pagāja vien 22 sekundes, kad Andrejs Šķerbergs panāca 5:6. Sekundes ritēja, rezultāts nemainījās, taču deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām vēlreiz precīzs Andrejs Šķerbergs un rezultāts neizšķirts 6:6! Tas nozīmē, ka priekšā papildlaiks, kurā arī vārtu guvums ilgi netika piedzīvots līdz 36 sekundes pirms papildlaika beigām no Toma Akmeņlauka piespēles ar vārtu guvumu atzīmējās šīs sezonas karstākais komandas florbolists, debitants Linards Putniņš, nodrošinot talsiniekiem panākumu ar 7:6 (1:0; 2:1; 3:5; 1:0).

Putniņš, kuram divi vārtu guvumi un viena piespēle, arī saņēma labākā spēlētāja balvu komandā. Rezultatīvāks gan bija cits mača varonis Andrejs Šķerbergs, kuram bez diviem vārtu guvumiem pamatlaika pašā izskaņā, arī divas rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem divi precīzi metieni Tomam Ķeirānam, bet par labāko atzina vārtsargu Reini Kirilko, kurš tika galā ar 28 sāncenšu metieniem.

Elvi florbola virslīga turpināsies svētdien ar četrām spēlēm. Pulksten 16:00 RTU/Rockets uzņems “FBK Valmiera/Betsafe”, tajā pašā laikā Kocēnos vietējā “Rubene” sāks cīņu ar aktuālajiem čempioniem “Lielvārde/FatPipe”. Divas spēles arī pulksten 18:00 – vienā no tām “Talsu NSS/Krauzers” pozitīvās emocijas centīsies pārnest uz spēli pret “FS Masters/Ulbroka”, kamēr citā spēlē “FBK SĀC” sacentīsies ar “Irlavu”.