Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" trīs reizes iemet mazākumā un triumfē Irlavā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" trīs reizes iemet mazākumā un triumfē Irlavā
Kevins Šmits (no kreisās) sekmīgi atgriezies Valmieras kluba rindās, foto: Floorball.lv

Jauno Elvi florbola līgas sezonu ar uzvaru sākuši “FBK Valmiera” florbolisti sava jaunā galvenā trenera Kriša Lužinska vadībā. Komanda viesos ar rezultātu 6:4 pieveica “Irlava/SK Slampe/Zevid”, ar četriem rezultativitātes punktiem izceļoties Kevinam Šmitam.

Pirms divām sezonām Kevins Šmits ar “FBK Valmiera” komandu aizkļuva līdz Latvijas čempionāta finālam, kur gan piedzīvoja zaudējumu pret “Lielvārde/FatiPe”. Kas neizdevās ar valmieriešiem, tas Šmitam izdevās pērn, kad finālā izdevās triumfēt kopā ar “FS Masters/Ulbroka”. Tomēr šajā sezonā Kevins ir atpakaļ Valmieras komandas rindās un jau pirmajā mačā kļuva par vienu no atslēgas spēlētājiem.

Pirmos vārtus mačā gan guva Irlavas komanda, kad devītajā minūtē precīzs bija pašreizējais komandas kapteinis Emīls Krūmiņš, kurš šajā statusā nomainījis Mareku Stančiku. Līdzšinējais barvedis pašlaik iepauzē ar florbola spēlēšanu, izbaudot ģimenes pieaguma sniegtās emocijas. Krūmiņš rezultatīvi noslēdza piešķirto soda izspēli iepretim viesu vārtiem. Līdz pārtraukumam gan viesi pārņēma vadību, vispirms Ralfam Klodžam raidot vārtos vārtsarga atsisto bumbiņu, bet pēc tam precīzs metiens padevās arī Ričardam Eglītim. Pieredzējušais florbolists izcīnīja bumbiņu pie laukuma sāna apmales, drīz pēc tam izdarot netveramu metienu. Otrā perioda sākumā mājiniekiem bija pat divas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču cīņa nevienādos sastāvos nekad nav bijusi Irlavas spēcīgākais trumpis un tā nebija arī šoreiz. Pirmajā vairākumā komanda pamanījās pat ielaist vārtus, tādējādi nonākot 1:3 iedzinējos, kad labi pie apmales pacīnījās Kevins Šmits, izcīnot bumbiņu un nogādājot to Arvim Kārkliņam, kurš bija precīzs no tuvas distances. Piecas minūtes pirms pārtraukuma gan Krūmiņš sadeldēja deficītu līdz minimumam, labi pacīnoties vārtu priekšā pēc pieredzējušā Ginta Siliņa izdarītā metiena no distances. Savukārt trešajā periodā ar trešo piegājienu mājinieki guva vārtus vairākumā, ļaujot uzgavilēt atbalstītājiem, rezultātam kļūstot 3:3, kad Ričards Riekstiņš izdarīja lielisku metienu vārtu tuvajā augšējā stūrī.

Un tad sākās Kevina Šmita uznāciens. Jau pēc pusminūtes viņš atjaunoja vadību viesiem, gūstot, iespējams, dienas skaistākos vārtus, atrodoties ar muguru pret mērķi. Tad valmierieši vēlreiz “realizēja” skaitlisko mazākumu, izceļoties Šmitam ātrajā pretuzbrukumā. Normunds Jansons pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, pēc kura gan valmierieši guva vēl vienus vārtus tā paša mazākuma laikā. Ja pirmo Arvja Kārkliņa metienu skaistā lēcienā Ulvis Ansbergs spēja neitralzēt, tad atkārtotais raidījums bija netverams un jau 6:3. Cīņas turpinājumā mājinieki izvairijās no pamatīga kauna, beidzot arī paši tiekot pie vārtu guvuma, kad skaitliskā vairākuma pēdējās sekundēs precīzs no kreisās laukuma puses bija Toms Zālmanis. Mača liktenis gan bija jau izšķirts un turpinājumā vārti vairs netika gūti, valmieriešiem tiekot pie panākuma ar rezultāta 6:4. Vienlaikus tā valmieriešiem bija jau trešā uzvara pēc kārtas Latvijas čempionātā savstarpējās cīņās.

Kevins Šmits ar diviem vārtiem un tikpat piespēlēm bija rezultatīvākais savā komandā, bet par labāko atzina vārtsargu Agri Rogaini, kurš tika galā ar 24 no 28 pretinieku metieniem. Mājiniekiem tikmēr labākais bija divu vārtu autors Emīls Krūmiņš.

Valmierieši ar pozitīvām emocijām varēs doties uz Cēsīm, lai 18. septembrī aizvadītu nākamo maču pret vietējo “Lekringu”, kamēr Irlavas komanda pie pirmajiem punktiem centīsies tikt 21. septembrī, kad savās mājās uzņems “Lielvārde/FatPipe”.

Elvi florbola līga, 14. septembris

Irlava/SK Slampe/Zevid – FBK Valmiera 4:6 (1:2; 1:1; 2:3)
Rezultatīvākie “Irlava/SK Slampe/Zevid”: Emīls Krūmiņš 2 (2+0), Ričards Riekstiņš 2 (1+1), Toms Zālmanis 1 (1+))
Rezultatīvākie “FBK Valmiera”: Kevins Šmits 4 (2+2), Arvis Kārkliņš 2 (2+0), Ralfs Klodžs 1 (1+0)