Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni sezonu sāk ar neveiksmi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni sezonu sāk ar neveiksmi
Toma Akmeņlauka realizētais soda metiens izrādījās uzvaru nesošais vārtu guvums, foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas pirmās spēļu kārtas centrālajā mačā “Talsu NSS/Krauzers” izbraukumā ar rezultātu 6:2 pieveica “FS Masters/Ulbroka”, tādējādi revanšējoties par neveiksmi pērnās sezonas finālā. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Dilans Kronentāls.

Pērn tieši Ulbrokas un Talsu komandas tikās Latvijas čempionāta finālspēlē, kad ar rezultātu 6:2 gana komfortablu rezultātu triumfējot Ulbrokas komandai. Šodienas spēlei likme nebija tik augsta, bet interesanti, ka Talsu komanda izbraukumā spēja revanšēties, uzvarot ar identisku rezultātu. Čempioni, kuri dažādu iemeslu dēļ pašlaik spiesti spēlēt bez vairākiem līderiem, cīņas pirmajā trešdaļā pieļāva nepiedodami daudz kļūdu par ko arī tika sodīti. Pēc spēlētām septiņām minūtēm ar vārtu guvumu atzīmējās virslīgas debitants Gustavs Grahoļskis, izmantojot mājinieku aizsarga "lielisku" piespēli bet sešas minūtes vēlāk precīzs bija vēl viens jaunietis Adrians Spunde, kurš savu debiju stiprāko pulkā paspēja piedzīvot jau pērnās sezonas otrajā pusē. Viņš vārtu priekšā izrādījās izveicīgāks par Gustavu Tolmani, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies Latvijas florbola laukumos.

Ja pirmajā periodā mājiniekiem tā arī neizdevās pārspēt Sandiju Gabrielu Siliņu, tad otrajā trešdaļā diezgan ātri tas izdevās gan Eduardam Stūrem, gan Rūdolfam Vilmanim, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Stūre bija precīzs, izmantojot partnera piespēli uz vārtu priekšu, bet Vilmanis pieslēdzās uzbrukumam pie tālā vārtu staba, izmantojot Rolanda Kovaļevska diagonālo piespēli. Prieki gan nebija ilgi, jo Toms Akmeņlauks ar realizētu soda metienu atjaunoja vadību kurzemniekiem, pēc tam, kad čempioni vārtu priekšā pārkāpa noteikumus pret Arti Raitumu. Nelīdzēja arī vārtsarga Roberta Branta nomaiņa pret Kristapu Bukbārdi. Perioda pašā izskaņā Dilans Kronentāls, izmantojot partnera piespēli no labās pusespārsvaru dubultoja, talkā nākot aŗi veiksmei un rikošetam pēc viņa metiena - 4:2 pēc 40 spēlētām minūtēm.

Noslēdzošajā spēles nogrieznī komandas sapelnīja vairākus noraidījumus, bet rezultāts ilgstoši nemainījās. Nepilnas trīs minūtes pirms mača izskaņas veterāns Jānis Škutāns ievirzīja bumbiņu konkurentu tukšajos vārtos, drīz pēc tam ar līdzīgu gājienu izceļoties arī Kronentālam, kurš tādējādi guva savus otros vārtus mačā, vienlaikus uzstādot cīņas beigu rezultātu – 6:2.

Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Sandiju Gabrielu Siliņu, kurš tika galā ar 23 no 25 pretinieku metieniem, kamēr laukuma saimniekiem rezultatīvākais bija pirmo vārtu autors Stūre.

Turnīra turpinājumā Talsu komanda 19. septembrī savās mājās uzņems “Ķekava/RB&B” komandu, kamēr Ulbrokas komanda dienu vēlāk arī dosies uz Kurzemi, lai Liepājā sacenstos ar vietējiem “Kuršiem”.

Elvi florbola līga, 14. septembris

”FS Masters/Ulbroka” – “Talsu NSS/Krauzers” 2:6 (0:2; 2:2; 0:2)
Rezultatīvākie “FS Masters/Ulbroka”: Eduards Stūre 1 (1+0), Rūdolfs Vilmanis 1 (1+0), Renārs Rēders 1 (0+1)
Rezultatīvākie “Talsu NSS/Krauzers”: Dilans Kronentāls 2 (2+0), Gustavs Grahoļskis 1 (1+0), Adrians Spunde 1 (1+0)

     [+] [-]

, 2024-09-15 01:31, pirms 2 nedēļām
Vilmanis ir pretīgs. Gribetu satikt kadreiz, lai saprot, ka nekas viņš nav. Iedomājies baigo atlētu, pastalnieku dejotājs...

     [+] [-]

, 2024-09-15 09:27, pirms nedēļas
R101 rakstīja: Vilmanis ir pretīgs. Gribetu satikt kadreiz, lai saprot, ka nekas viņš nav. Iedomājies baigo atlētu, pastalnieku dejotājs...
Apskaties kalendārā, kur viņa komandai nākamā spēle.

     [+] [-]

, 2024-09-15 09:29, pirms nedēļas
Vai tad florbolā vārtu gūšanas neatzīmē kā, piemēram, hokeja protokolos (kurā minūtē, vārtu guvējs un piespēlētāji (ja tādi ir))? Baigi neinformatīvi veids, kāda to dara florbola rakstu autors.