Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni un tabulas līderi tiekas Lielvārdē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni un tabulas līderi tiekas Lielvārdē
"Lielvārde/FatPipe", foto: Floorball.lv

Ja vakar Elvi florbola virslīgā vīriešiem tika aizvadītas četras spēles, tad šovakar ieplānots tikai viens mačs, taču kāds – pērnās sezonas čempioni “Lielvārde/FatPipe” uzņems pašreizējos sezonas līderus “Rubeni”. Spēles tiešraide arī Sportacentrs.com.

“Lielvārde/FatPipe” – “Rubene” (pulksten 18:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com)

Valsts čempioni “Lielvārde/FatPipe” šajā kalendārajā gadā laukumā Elvi līgas spēlēs vēl nav devušies, bet pērnā gada izskaņā pēdējie divi mači bija pret tabulas pastarīšiem un Bauskas un Rīgas, kurās tika svinēti komfortabli panākumi. Pirms tam gan komanda bija piedzīvojusi zaudējumus divās spēlēs ar TOP-8 līmeņa komandām no Ķekavas un Cēsīm. Šovakar čempioniem būs labs pārbaudījums, cik gatava komanda pašlaik ir gatava aptuveni mēnesi pirms izšķirošajiem mačiem. Vienības rezultatīvākais florbolists ir Niks Blumfelds, kuram 15 mačos 23 (13+10) punkti. Aiz viņa seko Sandis Mihailovskis, kuram 20 (15+5) punkti, bet Oskars Tūtāns un Armands Savins iekrājuši pa 18 (9+9) punktiem. Tikmēr prom no komandas devies Kārlis Degins, kurš 14 Elvi līgas spēlēs tika pie 16 (8+8) punktiem, bet, beidzoties īres laikam, atgriezies savā dzimtajā Ķekavas vienībā. Pašlaik tabulā “Lielvārde/FatPipe” ar 25 punktiem 15 spēlēs ieņem piekto pozīciju, no vadošā kvarteta atpaliek vismaz par septiņiem punktiem, tādēļ pacīnīties par sava laukuma priekšrocībām būs sarežģīti.

Ja Lielvārdes komanda pēdējās divās spēlēs izcīnījusi uzvaras, tad “Rubene” divos pēdējos mačos piedzīvojuši zaudējumus, nopelnot vienu punktu turnīra tabulā. Tas gan pašlaik ar 35 punktiem 15 spēlēs ļauj saglabāt pirmo ailīti turnīra tabulā. Lielā mērā pateicoties Ulbrokas kluba zaudējumam vakar savās mājās pret talsiniekiem. Pēdējā mačā komanda viesos izglābās no zaudējuma pamatlaikā, taču papildlaikā tāpat ar 7:8 piedzīvoja neveiksmi Irlavā. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Matīss Celms, kuram šosezon jau 34 (26+8) punkti, turklāt viņš jau 12 spēlēs pēc kārtas atzīmējies ar vismaz vienu precīzu metienu. Komandas kapteinis Jēkabs Keišs iekrājis 28 (10+18) punktus, bet Dāvim Zēmelim pašlaik ir 27 (12+15) punkti.

Abu komandu savstarpējā spēlē oktobra vidū Kocēnos laukuma saimnieki tika pie 5:4 uzvaras, ar diviem vārtiem uzvarētājiem izceļoties Celmam. Interesanti, ka Lielvārdes komandā rezultatīvākais un labākais tajā mačā bija tieši Degins, kuram divi vārti un viena piespēle. Komandas Kocēnos spēlēja arī 17. novembrī, kad vienības sacentās Latvijas-Igaunijas florbola līgā. Pēc pirmā perioda ar 2:0 vadībā esot mājiniekiem, maču ar minimālu 6:5 rezultātu tomēr uzvarēja Lielvārdes komanda. Arī šajā spēlē spilgts bija Celms, kuram četri precīzi metieni, ar ko gan izrādījās par maz.

Vai arī trešais duelis būs tikpat spraigs līdz mača galotnei? To no pulksten 18:00 būs iespējams vērot Lielvārdes sporta centrā un Sportacentrs.com. Spēli apkalpos tiesnešu duets Imants Vīnkalns un Mārtiņš Gross.