Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola klasika Cēsīs un TOP-3 cīņa Ķekavā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola klasika Cēsīs un TOP-3 cīņa Ķekavā
Cēsu "Lekrings", foto: Lauris Mihailovs, Lekrings

Elvi florbola virslīgā šovakar tiks izspēlēti trīs mači. Jau par florbola klasiku kļuvis duelis starp Cēsu un Lielvārdes komandām un šovakar komandas spēlēs Cēsīs. Tāpat "Ķekava/RB&B" un "FBK Valmiera" dalīs pozīcijas tabulas vadošo trijniekā, bet šešu punktu cīņa tiks izspēlēta Ādažos, kur pie vietējās komandas ciemosies FK "Kurši".

“Lekrings” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 16:00 Cēsu SN)

Pēdējo gadu Latvijas florbola klasika tiks izspēlēta Cēsīs. “Lekrings” pirms pāris dienām prata atspēlēties un tikt pie otrās uzvaras pēc kārtas, kas ir līdz šim nebijis sasniegums “lēcējpelēm” šajā sezonā. Komanda ar septiņiem punktiem pakāpusies uz astoto pozīciju, bet pēc šīvakara spēlēm teorētiski var iekļūt jau labāko komandu kvartetā. Joprojām rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt Olafs Zvīnis (4+7), savukārt Bruno Beķeris (7+1) joprojām ir labākais vārtu guvējs, lai gan Rūdolfs Dāvis Maklers (6+1) pie vārtu guvumiem ticis jau četros mačos pēc kārtas un ir gatavs Beķeri gāzt no šī troņa. Mačā pret “Rubeni” pie saviem pirmajiem vārtiem tika Emīls Dzabs.

Pretējā noskaņojumā mačam gatavojas “Lielvārde/FatPipe”, kuri ar desmit punktiem gan atrodas ceturtajā pozīcijā, taču piedzīvojuši neveiksmes pēdējās divās cīņās. Sevišķi sāpīgs bija 6:7 zaudējumus iepriekšējā mačā pret “Ķekava/RB&B” komandu, kad spēles lielākajā daļā komanda droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, taču spēles beigās ne vien izlaida pārsvaru, bet arī nonāca iedzinējos, no tā nespējot atspēlēties. Komandas rezultatīvākie spēlētāji ar astoņiem punktiem ir Sandis Mihailovskis (5+3) un Niks Blumfelds (3+5). Noteikti izceļams arī Matīsa Pētera Poļa sasniegtais, jo viņš pie viena rezultativitātes punkta ticis sešās pēdējās spēlēs pēc kārtas.

Lai gan Lielvārdes florbolisti pēdējā laikā visnotaļ rezultatīvi bijuši skaitliskajā vairākumā, ar 21.4% realizāciju viņi joprojām šajā rādītājā ieņem pēdējo pozīciju. Tikmēr cēsnieki ir sliktākā komanda skaitliskajā mazākumā, spējot izturēt vien nedaudz vairāk par pusi (57.1%) no saviem mazākumiem.

Spēles sākums Cēsu sporta kompleksā pulksten 16:00 un mača video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš.

“Ķekava/RB&B” – “FBK Valmiera” (pulksten 17:00 Ķekavas SK)

Divas no TOP-3 komandām savā starpā sacentīsies Ķekavā, turklāt abas pēdējā laikā pratušas novest spēles līdz uzvarošām beigām, lai gan tas nenācās viegli. Šīvakara laukuma saimnieki uzvarējuši sešas no septiņām spēlēm, turklāt tikuši pie panākumiem pēdējās piecās cīņās, ieskaitot triumfus pār pēdējo divu sezonu valsts čempioniem. Reinis Melgailis ar 12 (9+3) punktiem ir savas vienības rezultatīvākais spēlētājs, kuram seko Valters Kalnietis ar 8 (1+7) un Toms Ķeirāns ar 7 (6+1) punktiem. Ar 18 punktiem vienība ieņem otro vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no Talsu komandas, kura nospēlējuši par vienu spēli vairāk.

Valmierieši tikmēr atrodas trešajā ailītē, septiņās spēlēs iekrājot 13 punktus, kas ir par pieciem mazāk nekā viņu šodienas oponentiem. Pēc trīs zaudētu spēļu sērijas valmierieši pēdējos mačos pratuši uzvarēt gan FBK SĀC, gan “FS Masters/Ulbroka”, lai gan abos mačos cīņas gaita viņiem bija ļoti nelabvēlīga. Rezultativitāti šķiet atguvis Kevins Šmits, kuram septiņos mačos izdevies tikt pie 19 (11+8) punktiem. Tikmēr Arvis Kākrliņš savācis 9 (6+3) punktus, bet Ričarda Eglīša rēķinā 6 (3+3) punkti.

“Ķekava/RB&B” ar 44.4% realizāciju joprojām atrodas pirmajā pozīcijā skaitliskā vairākuma izpildē, kamēr “FBK Valmiera” realizē divreiz mazāk savu iespēju (21.4%), kas ir otrs sliktākais rādītājs. Arī spēle mazākumā sekmīgāka bijusi Klāva Ozoliņa trenētajai komandai, kas izturējusi 73.0% mazākumu, kamēr valmierieši var lepoties ar 63.4% neitralizāciju.

Spēles sākums Ķekavas sporta kompleksā pulksten 17:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Artis Ancāns un Nauris Ezerlīcis. Mača video translācija netiks nodrošināta.

“FBK SĀC/ENFRIHO” – “FK Kurši” (pulksten 18:00 Ādažu SC)

Ādažos tiksies komanda, kas vēl nesen bija pēdējā vietā ar komandu, kas pašlaik atrodas noslēdzošajā ailītē. Ādažnieki pēc triumfa vakar Irlavā pratuši pakāpties līdz sestajai pozīcijai, kamēr liepājniekiem joprojām ir vien pieci punkti un tas vairs neļauj atrasties augstāk par pēdējo pozīciju. Vienlaikus, kurzemnieki tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliek no aktuālajiem čempioniem, kurus šovakar var atbīdīt uz pēdējo vietu gadījumā, ja spēs nopelnīt kaut vienu punktu.

“FBK SĀC/ENFRIHO” vakar prata pārtraukt trīs zaudēto spēļu sēriju, aizvadot teicamu pirmo periodu, kurā izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru Irlavā pār laukuma saimniekiem, atlikušajās divās trešdaļās šo pārsvaru protot sekmīgi nosargāt. Rezultatīvi turpina spēlēt komandas kapteinis Dēvids Osītis, kurš sakrājis 14 (3+11) punktus, kamēr Kristera Orlova rēķinā ir 7 (6+1). Pa septiņiem punktiem iekrājuši arī Ralfs Celmiņš un viņa vārda brālis Ralfs Stratans.

Liepājas komanda tika pie punktiem turnīra tabulā pirmajās trijās spēlēs, bet pēc tam trīs diezgan droši zaudējumi. Savukārt zaudējumu sērija iestiepusies jau piecu spēļu garumā. Pirms dažām dienām komanda jau pirmajā periodā zaudēja cerības uz panākumu, visā mačā ar 4:11 kapitulējot Talsos. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 9 (6+3) punktiem ir Sandis Lēvalds, bet Patriks Bliska, kurš izlaidis pēdējos divus mačus, sakrājis 7 (5+2) punktus.

Spēles sākums Ādažu sporta centrā pulksten 18:00 un mača video tiešraidi nodrošinās FBK SĀC/ENFRIHO Youtube kanāls. Cīņā par kārtību laukumā rūpēsies tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Ilmārs Podnieks.

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Talsu NSS/Krauzers863:2024
2.Ķekava/RB&B738:2618
3.FBK Valmiera738:3113
4.Lielvārde/FatPipe733:3410
5.Rubene730:279
6.FBK SĀC/ENFRIHO736:427
7.Irlava/SK Slampe/Zevid733:457
8.Lekrings733:497
9.FS Masters/Ulbroka729:415
10.FK Kurši622:405

Čempionāta rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Kevins ŠmitsFBK Valmiera719 (11+8)
2.Dēvids OsītisFBK SĀC/ENFRIHO714 (3+11)
3.Mariss BergmanisTalsu NSS/Krauzers813 (9+4)
4.Artis RaitumsTalsu NSS/Krauzers813 (4+9)
5.Reinis MelgailisĶekava/RB&B712 (9+3)
5.Rūdolfs NiedrājsTalsu NSS/Krauzers812 (9+3)
7.Dilans KronentālsTalsu NSS/Krauzers812 (8+4)
8.Adrians SpundeTalsu NSS/Krauzers811 (7+4)
9.Jānis RagovskisTalsu NSS/Krauzers811 (5+6)
10.Olafs ZvīnisLekrings711 (4+7)