Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ķekavas un Bauskas komandām ļoti principiāls mačs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķekavas un Bauskas komandām ļoti principiāls mačs
Slovāku vārtsargs Daniels Fehers Latvijas virslīgā debitēja ar 11 ielaistiem vārtiem spēlē, foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā “Ķekava/RB&B” savās mājās pulksten 20:00 uzņems “Bausku”. Pašlaik abas komandas atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas.

“Ķekava/RB&B” – “Bauska” (Pulksten 20:00 Ķekavas SN)

Ķekavas komanda, kas pērn spēlēja pusfinālā, šo sezonu iesākuši neveiksmīgi, piecās spēlēs tiekot vien pie pieciem punktiem, kas turnīra tabulā neļauj atrasties augstāk par devīto vietu jeb nākas atrasties ārpus izslēgšanas spēļu zonas. Vienība aizvadījusi vienu stabilu spēli, savās mājās ar rezultātu 6:1 apspēlējot “FBK Valmiera/Betsafe”. Savukārt pēc šīs cīņas sekoja 5:11 kapitulācija mājās pret cēsniekiem. Tajā spēlē debiju vārtos piedzīvoja slovāku vārtsargs Daniels Fehers, kurš gan neaizvadīja to stabilāko maču un pirms šodienas spēles pieteikumā parādījies jaunais vārtsargs Edvarts Āķītis. Kas attiecas uz uzbrukumu, tad pēdējos mačos līdera lomu uz saviem pleciem uzkrāvis Markuss Januševskis, kuram piecos mačos 12 (10+2) rezultativitātes punkti. Toms Ķeirāns ticis pie 8 (3+5) punktiem, bet trešais ir Klāvs Jansons, kurš piedalījies vien trijos mačos tiekot pie 5 (4+1) punktiem un tuvākajā laikā, visticamāk, laukumā nevarēs doties. Tāpat mačā pret baušķeniekiem komandai nevarēs palīdzēt nesenais Latvijas izlases aizsargs Ralfs Orste (1+1), kurš mača izskaņā spēlē pret “Lekringu” tika pie lielā soda un Latvijas Florbola savienība Orstem piespriedusi vienas spēles diskvalifikāciju.

Uzvarot šovakar spēles pamatlaikā, “Bauska” turnīra tabulā var noķert tieši Ķekavas komandu. Lai gan ir bijuši smagi zaudējumi Ulbrokā un mājās pret “Lielvārdi”, kā arī zaudēts principiālā spēlē ādažniekiem, baušķenieki spēja parūpēties arī par pārsteigumu, pārvedot uzvaru no Irlavas. Tāpat komanda aizvadīja gana atzīstamu maču Valmierā, kur vien momentu realizācija liedza sasniegt ko vairāk par 4:7 zaudējumu. Lielisku maču Valmierā aizvadīja Valdis Valters Vanags, izceļoties ar trim vārtu guvumiem, kas viņam ar 8 (5+3) punktiem ļāvis kļūt par savas komandas pašlaik rezultatīvāko florbolistu. Astoņi punkti ir arī Everam Janušauskim (4+4), bet turpat netālu atrodas arī Ralfs Akmentiņš (2+5). Kopš komandas iepriekšējā mača pieteikumā parādījies 22 gadus jaunais aizsargs Rinalds Smilga, kurš baušķenieku sastāvā 17 mačos bija virslīgas pieteikumā 2018./19. gada sezonā, bet tad uz deviņiem mačiem bija pieteikts 2020./21. gada sezonā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pērn abos savstarpējos dueļos pie uzvarām tika “Ķekavas” komanda, kas vispirms dienu pēc Latvijas neatkarības dzimšanas dienas sagrāva pretiniekus viesos ar 15:4, bet šī gada janvārī mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 6:3. Kopumā Ķekavas vienība var lepoties ar uzvarām pēdējās 15 savstarpējās spēlēs. Līdz šim pēdējā reize, kad baušķenieki tikuši pie uzvaras mačā ar Ķekavas komandu, bijusi 2014. gada 22. februārī, kad “Bauska” savās mājās uzvarēja ar rezultātu 4:3.

Šovakar spēle Ķekavas sporta namā sāksies pulksten 20:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Krists Štelmahers un Pēteris Freimanis.