Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Debitanti pret čempioniem - kuri beidzot uzvarēs?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Debitanti pret čempioniem - kuri beidzot uzvarēs?
"Lielvārde/FatPipe" pret "RTU/Rockets"
Foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola virslīgā paredzēta viena spēle, kurā savā starpā sacentīsies divas komandas, kas jau ilgāku laiku spēlē bez panākumiem - “RTU/Rockets” savās mājās uzņems “Lielvārde/FatPipe”.

“RTU/Rockets” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 20:00 Rīgas OC

Līgas jaunpienācēji “RTU/Rockets” piedzīvojuši zaudējumus pēdējās piecās spēlēs, kopumā neveiksmes zaudējot desmit no 11 aizvadītajiem mačiem. Pirmspēdējā spēlē “raķetes” paši izlaida uzvaru Irlavā, bet pēdējā mačā diezgan bezcerīgi ar 3:12 nācās kapitulēt “Bauskai”. Tā rezultātā komanda ar diviem punktiem nogruntējusies tabulas pēdējā vietā, jau par pieciem punktiem atpaliekot no baušķeniekiem. Pret saviem principiālākajiem pretiniekiem nevienam spēlētājam neizdevās tikt pie vairāk kā viena punkta, vārtus gūstot Renāram Preijeram (2+2), Albertam Jēkabosnam (1+1) un Kristapam Lapsiņam (1+2). Tikmēr komandas līderim Imantam Lastovskim (9+5) šoreiz viena rezultatīva piespēle.

Pašreizējie valsts čempioni no Lielvārdes zaudējuši četras spēles pēc kārtas, turklāt pēdējā spēlē savās mājās ar bezcerīgo 1:7 nācās kapitulēt “Irlava/Avant”. Tā rezultātā komanda ar 17 punktiem 12 spēlēs atkāpušies uz septīto vietu un šodien var pakāpties tabulā vien par pāris vietām. Tajā pašā laikā arī sekotāji turpina cerēt uz Lielvārdes neveiksmēm, kas ļautu komandu pabīdīt vēl zemāk. Pret Irlavas komandu vienīgos vārtus guva Markuss Nazarovs (4+3), izmantojot Nika Blumfeldam (11+9) rezultatīvo piespēli. Līdz ar to Blumfelds pie punktiem ticis pēdējās sešās cīņās. Komandai gan tas maz ko devis.

Viena no komandām šodien beidzot atgriezīsies uz panākumu takas. Abām sāncensēm šī būs otrā spēkošanās reize, jo oktobra ievadā komandas spēkojās Lielvārdē, kad laukuma saimnieki līdz spēles vidum bija panākuši 6:1 vadību, līdz otrā perioda beigām apmainoties vēl ar vārtu guvumiem. Pēdējā trešdaļā laukuma saimniekiem trūka koncentrēšanās, kā rezultātā debitanti tika līdz 5:8, kad Blumfelds iemeta bumbiņu tukšos konkurentu vārtos. Uzvarētājiem toreiz Rūdim Žukelim trīs vārti un viena piepsēle, kamēr Jurim Sandim Jēgeram vieni vārti un trīs piepsēles. Rīdziniekiem rezultatīvākie bija Artūrs Jansons un Klāvs Štāls, katram gūstot pa vārtiem un piespēlei. Žukelis un Štāls arī bija labākie komandā.