Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ķekava" salauž ulbrokiešu pretestību, pusfinālā arī "Lekrings"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava" salauž ulbrokiešu pretestību, pusfinālā arī "Lekrings"
"Ķekava"
Foto: www.draugiem.lv/fbkkekava

Par Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas trešo pusfinālisti šodien kļuva Ķekavas komanda, kas sērijas ceturtajā mačā ar 5:4 pieveica "Ulbroku". Pusfinālā "Ķekavu" jau gaida patreizējā čempione – Rīgas "RTU/Inspecta". Pusfinālā šovakar iekļuva arī Cēsu "Lekrings", kas FK "Bauska" atstāja sausā ar 3:0. Nākamā cēsnieku pretiniece būs "Lielvārde".

Tieši tāpat kā visās trijās iepriekšējās sērijās spēlēs, rezultātu atklāja "Ulbroka" – jau 56. sekundē to izdarīja Mārtiņš Lapsiņš – 1:0. Minimālo pārsvaru (2:1) mājinieki saglabāja arī pēc pirmā perioda. Pirmajās sešās otrās trešdaļas minūtēs ulbrokieši guva vēl divus vārtus, panākot jau 4:1. Tiesa, šajā brīdī laukuma saimniekus pameta veiksme uzbrukumā, kamēr "Ķekava" jau tajā pašā periodā atspēlēja divus vārtus – 3:4. 43. minūtē ķekavietis Toms Mežotnis rezultātu izlīdzināja (4:4), bet 46. minūtē Gints Timoško guva, kā vēlāk izrādījās, "Ķekavas" uzvaras vārtus – 5:4. Visi "Ulbrokas" mēģinājumi atspēlēties, tostarp – vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju, šoreiz bija lemti neveiksmei, līdz ar to ulbrokiešiem izslēgšanas spēles jau beigušās, bet ķekavieši var sākt gatavoties pusfinālam ar "RTU/Inspecta".

"Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka neviena spēle ar ulbrokiešiem nebija viegla - tās visas bijušas kā tāda virves vilkšana uz vienu un otru pusi. Vismaz tiem līdzjutējiem, kuri braukāja līdzi savām komandām un apmeklēja visas spēles, bija ko redzēt katrā no tām. Šodien ķekavieši vēl izbaudīs uzvaru sērijā, bet jau rīt sākšot gatavoties spēlei ar "RTU/Inspecta". Rīdzinieki, kas ir Latvijas izlases bāzes komanda, protams, būs šī pusfināla spēļu pāra favorīti, tomēr "Ķekava" nav noskaņota tā vienkāŗši padoties. Ķekavieši var kāpt tikai augstāk, šo iespēju viņi mēģinās izmantot.

Jau iepriekš varēja paredzēt, ka spēle Bauskā būs sīva, tomēr rezultāts pārspēja visu gaidīto. Galvenais varonis "Lekringa" sastāvā, protams, bija vārtsargs Guntis Bundzenieks, kurš atvairīja visus 33 (!) baušķenieku metienus. Nedrīkst neatzīmēt ar "Bauskas" vārtu vīra Elvja Holsta sniegumu, kurš netika galā tikai ar vienu no 31 cēsnieku metiena – to raidīja pieredzējušais Jānis Freivalds. Vēl divus vārtus guva "Lekringa" uzbrucējs Andris Malkavs – vienus ar soda metienu, bet otrus – raidot bumbiņu jau tukšos vārtos, kad mājinieki pamatlaika pēdējās minūtēs Holstu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju. Ņemot vērā, ka Freivaldam asistēja tieši Malkavs, Andris kļuva par šī mača absolūti rezultatīvāko spēlētāju.

"Lekringa" galvenais treneris Normunds Grunckis piekrita, ka viņa komandas vārtsargs Guntis Bundzenieks spēli aizvadījis lieliski, jo, ja netiek ielaisti nevieni vārti, uzvarēt var jebkuru pretinieku. Tomēr viņš arī uzsvēra, ka šodienas uzvarā ir visas komandas nopelns. Arī baušķenieku vārtsargs Elvis Holsts šodien spēlējis ļoti labi, jo tie vieni vārti, kurus viņš ielaida no spēles, tika zaudēti, kad "Lekrings" bija skaitliskajā vairākumā. Kopumā ņemot sērija ar Bauskas komandu nebija viegla, jo tā ir ļoti tehniska un gudra. Cēsnieku panākumā nozīmīgu lomu spēlēja plašākas iespējas variēt ar sastāvu.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 13. marts

"Ulbroka" – "Ķekava" 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)

Metienu attiecība:
35:41 (12:13, 14:15, 9:13)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka" – Krists Paulovičs 3 (2+1), Kārlis Bulāns 2 (1+1), Mārtiņš Lapsiņš 2 (1+1).
"Ķekava" – Ēriks Akulovs 3 (2+1), Gints Klēģers 2 (0+2).

FK "Bauska" – "Lekrings" 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Metienu attiecība:
31:33 (9:11, 10:13, 12:9)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Malkavs 3 (2+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-03-13 15:58, pirms 14 gadiem
pieredze pieredze pieredze

  +1 [+] [-]

, 2011-03-13 20:31, pirms 14 gadiem
Laba spēle Bauskā bija , bet nu vārti bija aizslēgti , kā nekad . būtu mazliet veiksme vairāk, varēja būt arī rezultāts savādāks .

  +1 [+] [-]

, 2011-03-13 21:00, pirms 14 gadiem
Es jau to paredzēju. Tiešām esmu saviļņots.

     [+] [-]

, 2011-03-13 21:02, pirms 14 gadiem
basket4 rakstīja: Es jau to paredzēju. Tiešām esmu saviļņots.
Ideāli ! Uzliku arii toķiku , vineeju 101 latu (uhuu)
Tikai žēl ka koificents bija 1.01 ;(

  -1 [+] [-]

, 2011-03-13 21:03, pirms 14 gadiem
mcrich rakstīja: Ideāli ! Uzliku arii toķiku , vineeju 101 latu (uhuu)
Tikai žēl ka koificents bija 1.01 ;(
žēl ka man tā neveicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja