Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Principiāli dueļi Irlavā un Ulbrokā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiāli dueļi Irlavā un Ulbrokā
Pēc rezultatīvās spēles Ādažos Kristers Babris kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānoti četri mači, no kuriem saistošākās spēkošanās varētu norisināties Irlavā un Ulbrokā, kur pie vietējām komandām ieradīsies ciemiņi no Ādažiem un Talsiem. Tāpat spēles tiks aizvadītas Rīgā un Bauskā.

“RTU/Rockets” – “Lekrings” (pulksten 16:00 Rimi OC)

Galvaspilsētas komanda ar deviņiem punktiem četras spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma joprojām ieņem desmito vietu un arī šo maču var aizvadīt kā gatavošanos izšķirošajai spēlei ar baušķeniekiem. Komanda iepriekšējo spēli aizvadīja pagājušajā nedēļā, kad pēc līdzīga pirmā perioda ar 3:11 viesos piedzīvoja zaudējumu pret “FBK Valmiera/Betsafe”. Ar diviem vārtu guvumiem tajā spēlē izcēlās Rainers Grīslītis, kuram pašlaik izdevies iekrāt 11 (10+1) punktus, kas ir trešais labākais rādītājs komandā. Vairāk ir vien Raineram Miķelsonam, kuram 15 (8+7) punkti un Renāram Preijeram, kurš ticis pie 13 (8+5) punktiem.

Cēsnieki laukumā devās pirms trim dienām, kad savās mājās droši ar 8:3 pieveica “Bausku”, tādējādi tabulā ar 31 punktu 16 spēlēs pakāpjoties uz trešo pozīciju. Pret pastarīšiem četrus punktus iekrāja Toms Rīsmanis, kurš ar 29 (13+16) punktiem ir cēsnieku šīs sezonas pārliecinoši rezultatīvākais florbolists. Emīls Dzalbs (13+9) un Olafs Zvīnis (12+10) iekrājuši pa 22 punktiem.

Abu komandu pirmā apļa spēlē oktobra vidū rīdzinieki centās izrādīt pretestību titulētajiem konkurentiem, pirmajās 40 minūtēs ielaižot vien trīs vārtus. Paši gan nespēja iemest ne 40, ne 60 minūšu laikā, spēli zaudējot ar rezultātu 0:8. Cēsniekiem teicama spēle padevās Paulam Erenbotam, kurš guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Šodien spēle Rimi Olimpiskajā centrā pulksten 16:00 un cīņu vadīs tiesnešu pāris Mikus Leo Roze un Ēriks Bauers.

“Irlava” – “FBK SĀC/ENFRIHO” (pulksten 18:00 Irlavā un LFS Youtube kanālā)

Iespējams, viena no izšķirošajām spēlēm par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā starp diviem principiāliem pretiniekiem. Irlavnieki ar 22 punktiem 15 spēlēs pašlaik ieņem septīto vietu, kamēr Ādažu komanda atpaliek par diviem punktiem, pašlaik atrodoties sev tik ierasti nepatīkamajā devītajā vietā. Uzvarot savstarpējo spēli, ādažnieki gan var kāpt uzreiz vairākas pozīcijas augstāk.

Irlavneki pirms nedēļas savās mājās tika pie vērtīgiem diviem punktiem pret tabulas līderiem “Rubeni”, uzvarot ar 8:7 papildlaikā. Hat-trick šajā spēlē Emīlam Krūmiņam (12+8), Marekam Stančikam (13+11) četras piespēles, bet Kristaps Kazlovskis guva trīs vārtus un izdarīja divas piespēles, tostarp gūstot uzvaras vārtus papildlaikā. Ar vienu piespēli izcēlās arī Kristers Tiltiņš, kuram sezonā kopumā 22 (10+12) punkti, kas vairs nav labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Ādažu komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, turklāt divus no tiem savās mājās. Sevišķi smags izrādījās pēdējais zaudējums, kad savās mājās ar 3:12 nācās kapitulēt Ulbrokas priekšā, maču aizvadot bez sava līdera Alvja Dāles (23+11). Tikmēr ar diviem vārtiem un vienu piespēli rezultatīvākais bija Dēvids Osītis (7+10). Sezonā kopumā par viņu rezultatīvāki bez Dāles bijuši arī Kristers Orlovs (16+10) un Ralfs Celmiņš (5+13). Sezonas atlikušajām spēlēm sastāvā atkal piesaistīts Rūdolfs Briedis, kurš rezultatīvi darbojies Madonas un Kalsnavas komandu sastāvos zemākās līgās, bet ādažnieku sastāvā piecos mačos ticis pie vienas rezultatīvas piespēles.

Ādažu komandai reti izvērtušās neveiksmīgas spēles savās mājās, bet viena no tādām bija tieši pret Irlavu, kad pēc diviem periodiem mājinieki zaudēja ar minimālu 2:3, bet visā spēlē cieta sakāvi ar 4:9. Mareks Stančiks tajā spēlē iekrāja 2+2, bet mājiniekiem divi vārti Orlovam.

Šodien spēle Irlavas sporta namā sāksies pulksten 18:00 un spēles video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Kaspars Šulcs un Mārtiņš Gross.

“Bauska” – “Ķekava/RB&B” (pulksten 18:00 Bauskā)

Aplūkojot komandu vietas turnīra tabulā, tās ir visnotaļ līdzvērtīgas, jo baušķeniekiem ieņem 11.vietu, kamēr Ķekavas komanda noslēdz labāko astotnieku. Tomēr punktu izteiksmē starpība ir veseli 15 punkti jeb piecu uzvarētu spēļu robeža. Baušķenieki pirms dažām dienām ar 3:8 zaudēja Cēsīs, divus vārtus gūstot un vienu piespēli izdarot Nikam Danielam Bosakovam (7+7). Vienu piespēli nopelnīja arī Ralfs Akmentiņš, kurš tādējādi ar 18 (7+11) punktiem pašlaik ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, apsteidzot Evertu Janušauski (8+9), kuram par punktu mazāk. Trešais rezultatīvākais šosezon bijis Valdis Valters Vanags, tiekot pie 16 (9+7) punktiem.

Ķekavas vienība pagājušajā nedēļā pēdējā periodā nenosargāja minimālo pārsvaru izbraukuma spēlē Talsos, taču arī viens punkts par 4:5 zaudējumu papildlaikā uzskatāms par vērtīgu punktu. Vienīgi Toms Ķeirāns (15+10), gūstot divus vārtus, nopelnīja vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Sezonā kopumā par viņu rezultatīvāks komandā ir vienīgi Markuss Januševskis, kuram 29 (17+12) punkti. Trešais rezultatīvākais ar 16 (10+6) punktiem ir Reinis Melgailis, bet savā pirmajā atgriešanās spēlē komandā ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Kārlis Degins.

Savās mājās “Ķekava/RB&B” tika galā ar Bauskas komandu, taču par pārliecinošu 6:4 panākumu noteikti nevar dēvēt, uzvaras vārtus Endijam Kleistrovam iemetot vien trīs minūtes pirms mača beigām, bet droši par uzvaru laukuma saimnieki varēja būt vien pēdējās desmit sekundēs. Kleistrovs ar diviem vārtiem bija rezultatīvākais savā komandā, kamēr viesiem tāda pati statistika Jānim Akmentiņam.

Spēle Mēmeles sporta centrā šovakar pulksten 18:00 un maču tiesās tiesnešu pāris Imants Vīnkalns un Toms Ēvalds, kuram tā kļūs par debijas spēli virslīgā.

“FS Masters/Ulbroka” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 19:30 Ulbrokā un FS Masters Solidsport kanālā)

Divu tabulas vadošo komandu divcīņa tiks aizvadīta Ulbrokā, kur otrajā vietā esošie mājinieki uzņems Talsu komandu, kas pašlaik atrodas ceturtajā vietā tabulā. Komandas šķir trīs punkti, tādējādi talsinieki, uzvaras gadījumā, var konkurentus pat apsteigt. Lai to paveiktu, kurzemniekiem der uzvara ar jebkādu rezultātu pamatlaikā, jo pirmajā aplī tieši Talsu komanda savās mājās triumfēja ar 8:4. Tā spēle lieliska izdevās Marisam Bergmanim, kuram vieni vārti un trīs piespēles, kamēr viesiem vienīgi Kevins Šmits guva vairāk par vienu punktu, iemetot vienus vārtus un reizi asistējot. Pēdējās spēlēs gan viņš nav bijis kopā ar komandu.

Pēdējo maču Ulbrokas komanda aizvadīja Ādažos, tiekot pie 12:3 uzvaras. Trīs vārtus pats guva un tikpat punktus par piespēlēm nopelnīja Kristers Babris, kurš tādējādi ar 35 (16+19) punktiem kļuvis ne vien par kluba, bet arī visas līgas rezultatīvāko florbolistu. Šmits pašlaik iekrājis 33 (22+11) punktus, bet čempionāta labākā vārtu guvēja Rolanda Kovaļevska rēķinā pašlaik ir 32 (28+4) punkti.

Talsu komanda savā pēdējā spēlē mājās ar 5:4 papildlaikā pieveica Ķekavas komandu. Trešajā periodā izlīdzinājumu panāca Andrejs Šķerbergs (14+13), bet Toms Akmeņlauks (14+13) piecas minūtes pirms cīņas beigām nerealizēja soda metienu, taču guva uzvaras vārtus papildlaikā. Komandas rezultatīvākais florbolists joprojām gan ir Jānis Ragovskis, kuram 29 (12+17) punkti, esot priekšā gan Šķerbergam, gan Akmeņlaukam.

Šodien spēle Ulbrokas sporta namā ieplānota pulksten 19:30 un mača video tiešraidi nodrošinās “FS Masters” Solidsport kanālā. Spēli apkalpos tiesnešu duets Aivars Māliņš un Jurijs Petrovs.