Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Irlava/Avant" vēlreiz pieveic "Ogres Vilkus"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Irlava/Avant" vēlreiz pieveic "Ogres Vilkus"
"Irlava/Avant". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Septīto uzvaru guvusi ELVI florbola līgas vīriešiem debitanta "Irlava/Avant", kas arī otrā riņķa mačā, tikai nu jau pretinieku laukumā, pārspēja komandu "Ogres Vilki" – 12:7. Rezultatīvākais starp irlavniekiem ar 4 (1+3) punktiem bija Renārs Austrums. Citās spēlēs "Valmiera" ar 14:4 sagrāva "Bausku", Cēsu "Lekrings" ar 9:4 sakāva "Lielvārdi/Fat Pipe", bet "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" ar 5:2 uzvarēja komandu "Kurši/Ekovalis".

"Irlava/Avant" jau pirmajā sezonā pēc savas atgriešanās Virslīgā turpina krāt punktus un pretendēt uz kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm. Ja vakar irlavnieki savā laukumā papildlaikā ar 5:4 pārspēja titulēto Cēsu komandu "Lekrings", tad jau šovakar viņi viesojās pie turnīra tabulas priekšpēdējās vietas īpašnieces "Ogres Vilki", ko pirmā apļa mačā savā laukumā sakāva ar 13:3. Arī šī vakara cīņu labāk sāka kurzemnieki, kuri pēc Mareka Stančika un Renāra Austruma metieniem jau pirmo četru minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. 7.minūtē pēc ogrēniešu uzbrukuma līdera Elvija Jankovska raidījuma rezultāts kļuva 1:2. Tikai vienu vārtu pārsvars viesiem bija arī pēc pirmā perioda – 4:3. Otrās trešdaļas laikā Irlavas florbolisti ieguva četru vārtu handikapu (9:5), bet visā mačā "Irlava/Avant" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 12:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Jānis Klestrovu, kurš ar punktu guvumu gan neizcēlās. Rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Renārs Austrums, pa trim goliem ogrēniešu vārtos iemeta Renārs Stančiks un Emīls Krūmiņš, trīs rezultatīvas piespēles Kristapa Kazlovska kontā. Divus vārtus guva Mareks Stančiks, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Toms Zālmanis un Ričards Gruziņš. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma Roberts Paupe, kura kontā viens vārtu guvums. Rezultatīvākie ogrēniešu sastāvā bija Elvijs Jankovskis un Markuss Januševskis – pa 3 (2+1) punktiem, Aldim Haraldam Ābramam 2 (1+1) punkti. Pēc šī panākuma komandai "Irlava/Avant" turnīra tabulā jau 22 punkti un 9.vieta. "Ogres Vilkiem" joprojām trīs punkti un 11.vieta.

"Ogres Vilki" – "Irlava/Avant" - 7:12 (3:4, 2:5, 2:3)
Metienu attiecība:
24:37 (10:14, 6:11, 8:12)
Rezultatīvākie:
"Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 3 (2+1), Markuss Januševskis 3 (2+1), Aldis Haralds Ābrams 2 (1+1), Roberts Paupe 1 (1+0), Reinis Kārlis Rutkis 1 (1+0), Patriks Brieže 1 (0+1).
"Irlava/Avant" – Renārs Austrums 4 (1+3), Renārs Stančiks 3 (3+0), Emīls Krūmiņš 3 (3+0), Kristaps Kazlovskis 3 (0+3), Mareks Stančiks 2 (2+0), Toms Zālmanis 2 (1+1), Ričards Gruziņš 2 (1+1), Uldis Purvišķis-Priede 2 (0+2), Artūrs Dzeguze 1 (1+0), Aivis Hammers 1 (0+1).

"Lekrings" pēdējā periodā sakauj čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe"

"Lielvārde/Fat Pipe" uz Cēsīm devās, lai revanšētos "Lekringam" par regulārā turnīrā pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, kad cēsnieki Lielvārdē izrādījās pārāki ar 3:2. Atbildes spēles rezultātu 13.minūtē atklāja mājinieks Artūrs Ozols – 1:0, tā noslēdzās pirmā trešdaļa. Otrā perioda pirmajā minūtē pēc cēsnieku Emīla Dzalba un Andra Rajecka metieniem rezultāts kļuva jau 3:0. Tad gan pamodās arī lielvārdieši – sešu minūšu laikā mājinieku vārtos pa bumbiņai iemeta Rūdis Žukelis, Sandis Mihailovskis un Juris Sandis Jēgers, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (3:3). Tomēr līdz otrajam pārtraukuma vadībā atkal bija izvirzījušies Cēsu florbolisti – 4:3. Pēdējā trešdaļā uzbrukumā ievērojami labāk darbojās "Lekringa" spēlētāji, kuri galarezultātā varēja svinēt ļoti pārliecinošu panākumu ar 9:4.

Vērtīgākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jānis Rajeckis, kuram 3 (1+2) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Kevins Šmits ar četriem vārtu guvumiem un Andris Rajeckis, kura kontā 5 (2+3) punkti. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Marisu Giņko, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Viņa komandas biedram Rūdim Žukelim divi vārtu guvumi. Pēc šīs uzvaras Cēsu "Lekrings" ar 37 punktiem turpina atrasties turnīra tabulas vadībā, kamēr "Lielvārde/Fat Pipe" ar 31 punktu joprojām ieņem trešo vietu.

"Lekrings" – "Lielvārde/Fat Pipe" - 9:4 (1:0, 3:3, 5:1)
Metienu attiecība:
23:20 (9:5, 9:6, 5:9)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Rajeckis 5 (2+3), Kevins Šmits 4 (4+0), Jānis Rajeckis 3 (1+2), Emīls Dzalbs 1 (1+0), Artūrs Ozols 1 (1+0), Jānis Melderis 1 (0+1), Jorens Malkavs 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 2 (2+0), Niks Blumfelds 2 (0+2), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (0+1), Jānis Salcevičs 1 (0+1).

Ulbrokieši jau pirmā perioda laikā nodrošina uzvaru pār "Kurši/Ekovalis"

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" šovakar savā laukumā uzņēma Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", kuru pirmā riņķa mačā viesos bija uzvarējusi ar 8:4. Šovakar ulbrokieši uz jautājumu par spēles uzvarētāju atbildēja jau pirmā perioda laikā, kad pēc Ata Blinda, Valtera Lapiņa, Jāņa Jaunzema, Rolanda Kovaļevska un Mārtiņa Jāņa Mendes metieniem bija izvirzījušies vadībā ar 5:0. Spēles turpinājumā mājinieki pie vārtu guvumiem vairs netika. Liepājnieki iemeta pa vienam gola otrajā un trešajā periodā (Kaspars Klamers un Ričards Dēvits), bet uzvaru ar 5:2 svinēja Ulbrokas komanda.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Ivars Dišereits, kurš atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Jānis Mende un Rolands Kovaļevskis – pa 2 (1+1) punktiem, Par labāko starp liepājniekiem atzina pirmo vārtu autoru Kasparu Klameru. Pēc šīs uzvaras ulbrokiešiem turnīra tabulā ir 34 punkti, bet joprojām otrā vieta. Liepājas komanda ar 29 punktiem ieņem sesto pozīciju.

"Valmiera" pārliecinoši pārāka par pastarīti "Bausku"

"Valmiera" šovakar viesojās pie "Bauskas", kuru savā laukumā bija sakāvusi ar 13:4. Atbildes mača rezultātu 6.minūtē atklāja valmierietis Mārtiņš Broks, bet 8.minūtē baušķenieks Nikita Maksurovs ar precīzu metienu atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pēc pirmā perioda vadībā ar 4:2 atradās viesi. Otrās trešdaļas laikā Valmieras florbolisti panāca 9:3, bet visā spēlē sakāva "Bausku" ar 14:4.

Ļoti rezultatīvu spēli uzvarētāju rindās aizvadīja Ints Vilks, kuram 6 (3+3) punkti un labākā spēlētāja balva. 4 (3+1) punkti Mārtiņam Brokam, 3 (2+1) – Ričardam Eglītim, divus vārtus guva Aigars Belasovs, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Pāvels Semjonovs un Daniels Urbanovičs. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Nikitu Maksurovu, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais savā vienībā. "Valmierai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 22 punkti un 8.vieta, bet "Bauska" joprojām bez punktiem un attiecīgi pēdējā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...