Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei" 16. uzvara pēc kārtas, "RTU/Inspecta" nosargā 1. vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei" 16. uzvara pēc kārtas, "RTU/Inspecta" nosargā 1. vietu
Lielvārdietis Artis Savins (#91) gūst pirmos no saviem četriem vārtiem
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā 16. uzvaru pēc kārtas izcīnījusi komanda "Lielvārde", kas šovakar savā laukumā ar 17:5 sakāva "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. "RTU/Inspecta" sīvā cīņā ar 5:4 pieveica "Ķekavu", turnīra tabulā saglabājot 1.vietu. Uzvaru šodien izcīnīja arī Liepājas "Kurši", Cēsu "Lekrings" un "Talsi/Triobet".

"Lielvārde" savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" un jau pirmo 10 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:0. Līdz pirmajām pārtraukuma viesi divus vārtus gan atguva – 3:2. Kā izrādījās, ķekaviešu veiksmei šoreiz bija gadījuma raksturs, jo pēc otrā perioda lielvārdieši atradās vadībā ar 12:4, bet visā mačā uzvarēja ļoti pārliecinoši – 17:5.

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās atzina gados jauno Oskaru Dūdenu, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Ļoti rezultatīvs bija Artis Savins, kurš 42 minūšu laikā guva četrus vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet tad nopelnīja 12 soda minūtes par nesportisku uzvedību. Pa četriem punktiem guva Aivis Kusiņš, Toms Akmeņlauks un Mikus Valpēters, bet trīs punkti Sandra Virsnīša kontā. Rezultatīvākais "Ķekavas Bulldogs" sastāvā ar 4 (3+1) punktiem bija Matīss Jansons, bet 3 (2+1) punktus guva Nils Meļķis. Lielvārdiešiem tā bija jau 16. uzvara pēc kārtas, ar 51 punktu viņi joprojām ieņem 3.vietu.

Rīgas Olimpiskajā sporta centrā Virslīgas līdere "RTU/Inspecta" uzņēma "Ķekavas" florbolistus. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 1:1. Spēles vidū viesi izvirzījās vadībā ar 3:1, bet līdz otrajam pārtraukumam studenti rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3. 47.minūtē ķekavietis Edijs Hammers vēlreiz vadībā izvirzīja savu komandu (4:3), bet atlikušajā laikā pa vārtiem guva "RTU/Inspecta" spēlētāji Toms Rutkis un Jānis Jaunzems, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4.

Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" sastāvā tika atzīts Gvido Lauga, kuram divas rezultatīvas piespēles. Divus vārtus guva viņa komandas biedrs Kārlis Bulāns. Labākā gods komandā "Ķekava" tika Tomam Briedim, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. "RTU/Inspecta" pēc šī panākuma ar 52 punktiem saglabāja 1.vietu turnīra tabulā.

Liepājas "Kurši" pirms šīsdienas mača bija piedzīvojusi divus zaudējumus, dodot tuvākajiem sekotājiem cerības atņemt tai 8.vietu, kas dod tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs. Liepājas Olimpiskajā centrā pirmā perioda laikā gan mājinieki, gan "Ulbroka/FS Masters" pirmā perioda laikā guva pa diviem vārtiem (2:2). Otrajā trešdaļā liepājnieki Gints Siliņš un Miķelis Krūms guva divus bezatbildes vārtus, izvirzot "Kuršus" vadībā ar 4:2, bet pēdējā periodā laukuma saimnieki savu pārsvaru spēja nosargāt – 5:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Miķelis Krūms, kuram 2 (1+1) punkti. Viņa komandas biedram Mārtiņam Vējam divas rezultatīvas piespēles, bet Gints Siliņš Savāca 3 (2+1) punktus. Ulbrokas komandā labākā gods tika Emīlam Liepiņam, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, bet Krišjānim Zepam divas piespēles. Pēc šī panākuma "Kurši" ar 32 punktiem nostiprinājās 8.vietā, tuvākie sekotāji atpaliek par nu jau par 11 punktiem.

Cēsu "Lekrings" atguvusi vārtu gūšanas garšu un to uzskatāmi pierādīja, šodien viesojoties pie sastāva problēmu nomāktās "Bauskas". Pirmajā periodā cēsnieki izvirzījās vadībā ar 5:0, otrās trešdaļas laikā panāca 9:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 12:3.

Par labāko spēlētāju Cēsu komandā tika atzīts Mārtiņš Zicmanis, kurš kā viens no retajiem palika bez rezultativitātes punktiem. Ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Mārtiņš Rajeckis, 3 (2+1) punkti Andra Rajecka kontā, bet Andris Malkavs guva divus vārtus. Labākā gods "Bauskas" rindās tika Dināram Vaitaitim, kuram, tāpat kā Tomam Niedrem, 2 (1+1) punkti. Pēc šī panākuma "Lekrings" ar 51 punktu pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā, bet pēc "RTU/Inspecta" panākuma atgriezās 2.pozīcijā.

Talsos šovakar spēkiem mērojās ne savu labāko sezonu aizvadošās komandas "Talsi/Triobet" un "Pārgauja". Spēles sākumā ar 2:0 vadībā izvirzījās mājinieki, tomēr stalbieši līdz pirmajam pārtraukumam panāca izlīdzinājumu – 2:2. Otrās trešdaļas laikā divu vārtu pārsvaru ieguva viesi (6:4). Pēdējā periodā talsenieki ne vien spēja panākt izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā un nosargāja uzvaru ar 10:8, tiekot pie otrā panākuma šajā sezonā.

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja gods tika Sandim Bērziņam, kuram 3 (2+1) punkti. Trīs punkti arī viņa komandas biedriem Danekam Balodim, Krišam Treimanim un Haraldam Rozem. Labākā gods Stalbes komandā tika Laurim Ābolam, kuram, tāpat kā Rolandam Jānelsiņam, 5 (2+3) punkti. Ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Ivo Balodis. "Talsi/Triobet" pēc šī panākuma seši punkti, talsenieki tikai par vienu punktu atpaliek no "Ķekavas Bulldogs", kas ar septiņiem punktiem ieņem priekšpēdējo vietu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv