Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai valmierieši beidzot būs ieskrējušies? Atbildes meklējamas Talsos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai valmierieši beidzot būs ieskrējušies? Atbildes meklējamas Talsos
"FBK Valmiera" pret "Rubeni"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien tiks aizvadīta viena pārceltā spēle, kurā “Talsu NSS/Krauzers” savās mājās uzņems “FBK Valmiera”, kas dienu iepriekš tika pie pārliecinošas uzvaras Liepājā.

Šajā nedēļas nogalē visas komandas aizvadījušas septīto spēļu kārtu, bet, ņemot vērā, ka valmierieši vakar cīnījās Liepājā, tradicionāli Vidzemes komandām kalendārs tiek saplānots, lai vienā izbraukumā aizvadītu cīņas gan ar Liepājas “Kuršiem”, gan “Talsu NSS/Krauzers”. Līdz ar to gan talsiniekiem, gan valmieriešiem šonedēļ jāaizvada arī astotās kārtas spēles.

Talsinieki pēc mača galotnē varonīgi izcīnīta punkta pār cēsniekiem, pirms pāris dienām mājās gana komfortabli tika galā ar “Irlavu”, uzvarot ar rezultātu 6:2. Tādējādi pērnās sezonas vicečempioni ar 17 punktiem atrodas turnīra tabulas otrajā pozīcijā, tikai par vienu atpaliekot no saviem pēdējiem pāridarītājiem. Mačā pret irlavniekiem par labāko atzina vārtsargu Valteru Kasjaņenko, kurš tika galā ar 29 sāncenšu metieniem, kapitulējot tikai divreiz. Rezultatīvi turpina spēlēt Toms Bitmanis, kurš ar 13 (4+9) punktiem ir kluba rezultatīvākais spēlētājs un vienīgais, kurš pārsniedzis desmit punktu robežu. Pēdējās četrās spēlēs ar punktiem atzīmējies arī aizsargs Armands Budreika, kuram šosezon kopumā 7 (2+5) punkti. Talsu komanda ir sestā labākā vairākumā, izmantojot 40% izdevību, kamēr mazākumā vienība ar 71.4% neitralizāciju ir otrā labākā čempionātā.

Valmieras komanda tikusi pie uzvarām pēdējās divās spēlēs, kas ar desmit punktiem ļāvis Ingus Laiviņa komandai pakāpties jau uz sesto pozīciju. Tomēr par komandas patieso varēšanu vairāk varētu spriest tieši pēc šodienas mača, jo abas pēdējās uzvaras izcīnītas viesos pār divām no trim pašlaik vājākajām komandām – Bausku un Liepāju. Vakar valmierieši Liepājā nonāca iedzinējos ar 0:2, taču divos nākamajos periodos uzvarēja ar kopējo vārtu attiecību 12:1, kas deva ļoti vieglu uzvaru. Par labāko atzina Arvi Kārkliņu, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Interesanti, ka neviens no spēlētājiem neguva vairāk par trim punktiem mačā. Rezultatīvi turpina spēlēt duets Mārtiņš Broks (8+6) un Pāvels Semjonovs (5+8), bet Matīss Salmiņš (7+4) jau piecās spēlēs pēc kārtas guvis vismaz vienus vārtus. Valmierieši ir nedaudz labāki par konkurentiem vairākuma realizācijā (50%, trešā vieta) bet nedaudz sliktāki mazākuma neitralizācijā (63.6%, ceturtā vieta).

Vai

  • 12

  • 21


     [+] [-]

, 2021-10-10 15:06, pirms 3 gadiem
Intrigām pārpilns mačs. Sniegs atbildes uz daudziem jautājumiem.