Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu "Lekrings" uzvar "Ķekavu" un izvirzās pirmajā vietā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Cēsu "Lekrings" uzvar "Ķekavu" un izvirzās pirmajā vietā
Cēsu "Lekrings". Foto: Lekrings.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem līderi kļuvusi Cēsu komanda "Lekrings", kas šovakar savā laukumā ar 8:3 pieveica ambiciozo "Ķekavu". Galvenie uzvaras kaldinātāji cēsnieku rindās bija dvīņubrāļi Rajecki, kuri kopā guva astoņus rezultativitātes punktus. Šīsdienas otrajā spēlē jau otro uzvaru izcīnījusi tradicionālā pastarīte "Bauska", kuru nu vairs tā nedrīkstēs saukt. Baušķenieki viesos ar 12:3 sakāva Rīgas komandu "RTU/Rockets". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Gatis Ivanāns, kurš atvairīja 16 no 19 pretinieku metieniem.

Cēsu sporta kompleksā spēkiem mērojās divas komandas no līderu kvarteta – vietējā "Lekrings" uzņēma "Ķekavu". Šī abām vienībām šosezon bija jau otrā tikšanās, bet pirmajā spēlē, kas 2. oktobrī norisinājās Ķekavā, spraigā cīņā ar 7:6 uzvarēja cēsnieki. Šīsdienas mačs rezultātu 5. minūtē atklāja viesu komandas uzbrucējs Markuss Januševskis (1:0), bet 9. minūtē cēsnieks Kristiāns Miezītis atjaunoja neizšķirtu – 1:1, tā noslēdzas pirmā trešdaļa. Arī spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet līdz otrajam pārtraukumam trīs bezatbildes vārtus guva Cēsu florbolisti, nosvērdami uzvaras svaru kausu savā pusē – 5:2. Pēdējā periodā laukumā saimnieki spēja vēl vairāk palielināt savu pārsvaru - "Lekrings" svinēja uzvaru ar 8:3.

Pa četriem rezultativitātes punktiem šajā mačā guva dvīņubrāļi Andris un Jānis Rajeckis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Ričards Stivriņš, kurš atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem. Par labāko starp ķekaviešiem atzina pirmo vārtu autoru Markusu Januševski. Gints Klēģers izcēlās ar diviem goliem, bet visos trijos vārtu guvumos ar piespēlēm asistēja līgas rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons. Cēsu "Lekrings" pēc šis uzvaras ar 26 punktiem kļuva par turnīra tabulas līderi, bet "Ķekavai" joprojām 21 punkts un ceturtā pozīcija.

Turnīra tabula: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...