Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Noskaidrojas ¼ finālu pāri, atkal spēlēs “Lekrings” pret Lielvārdi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Noskaidrojas ¼ finālu pāri, atkal spēlēs “Lekrings” pret Lielvārdi
"Lielvārde/FatPipe" ceļu pretim titula aizstāvēšanai atkal sāks ar sēriju pret "Lekringu", foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas regulārā sezona noslēgusies ar vairākām spraigām cīņām, noskaidrojot atlikušos ceturtdaļfināla pārus. Jau otro sezonu pēc kārtas uz vienas laipas nostājušās Cēsu un Lielvārdes komandas.

Cēsu komanda savās mājās aizraujošā spēlē sacentās ar “FS Masters/Ulbroka”, kuriem izbraukuma mačā piedzīvoja smagu zaudējumu ar rezultātu 4:12. Savās mājās cēsnieki jau pirmajā periodā guva četrus vārtus. Ja viesi pirmajā periodā palika tukšā, tad otrajā periodā viņiem bija vajadzīgas vien 11 minūtes, lai rezultātu izlīdzinātu, divus vārtus gūstot Cēsu florbola audzēknim Kevinam Šmitam, bet pa reizei izceļoties Matīsam Kristianam Morozovam, kurš pārliecinoši realizēja soda metienu un Kristapam Šmitam ar metienu no tuvas distances. Tomēr perioda izskaņa piederēja mājiniekiem, kad vispirms Rodrigo Švarckopfs jau kārtējo reizi izcēlās ar vārtu guvumu tuvajā apakšējā stūrī, bet Miķelis Koknesis Roops guva vārtus no Toma Rīsmaņa piespēles pēc tam, kad Brants bija atsitis bumbiņu sev priekšā. Trešajā trešdaļā ierastā rezultativitāte pēkšņi apsīka, komandām vairs netiekot pie precīziem metieniem, tādējādi “Lekringam” tiekot pie 6:4 uzvaras un trešās vietas turnīra tabulā. Tikmēr Ulbrokai bija jāsamierinās ar ceturto ailīti regulārās sezonas noslēguma tabulā.

Spraiga bija cīņa par piekto līdz septīto pozīciju, uz kuru pretendēja trīs vienības. Vēl neilgi pirms spēļu beigām reālākie pretendenti uz piekto pozīciju bija “Lielvārde/FatPipe” florbolisti, kuriem labvēlīgi rezultāti bija paralēlajās spēlēs turklāt paši trešajā periodā prata no 2:3 panākt 4:3 vadību, kad jau pirmajā minūtē Matīss Pēteris Polis sekmīgi izlīda uz vārtu priekšu un guva vārtus, bet 48. minūtē ar patālu raidījumu vadībā mājiniekus izvirzīja Markuss Nazarovs. Talsiem nekā neizdevās panākt izlīdzinājumu, bet cīņas pašā izskaņā rupji kļūdījās mājinieku vārtsargs Lauris Kārkliņš, kurš neveiksmīgi centās pārtvert konkurentu piespēli, kad no stūra izspēles bumbiņu vārtu virzienā raidīja Adrians Spunde un bumba no vārtsarga atrada ceļu vārtos – 4:4 neizšķirts. Tas nozīmēja, ka mājiniekiem obligāti nepieciešama uzvara pagarinājumā, lai izvairītos no ceturtdaļfināla pret cēsniekiem. Taču notika pretējais, kad papildlaika septītajā minūtē Mariss Šķuburs vārtu priekšā atrada pavisam brīvo Rūdolfu Niedrāju un Talsi tika pie 5:4 uzvaras.

Lielvārdes neveiksme tikmēr piekto pozīciju ļāva izraut “Irlavai”, kas spēles lielāko daļu atradās iedzinējos Valmierā pret vietējo komandu, kurai pēdējā spēļu kārtā vairs nekas neizšķīrās. Pēc divām trešdaļām valmierieši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, esot vadībā ar 5:2, bet tad Kaspars Klamers, Edgars Taube un Kristaps Jēkabsons nepilnu trīs minūšu guva trīs vārtus un panāca izlīdzinājumu – 5:5. Sagaidījuši Talsu uzvaru Lielvārdē, Irlavas komanda ar vienu izcīnīto punktu kļuva konkurentiem neaizsniedzami un daudz nebēdāja par Gvido Laugas uzvaras vārtiem papildlaika astotajā minūtē – 6:5 par labu “FBK Valmiera/Betsafe”. Tas nozīmē, ka “Irlava” par vietu pusfinālā sacentīsies ar “FS Masters/Ulbroka” – komandu, kuru šajā sezonā uzvarējuši abās savstarpējās spēlēs.

Uz vietu labāko sešniekā pretendēja arī “Ķekava/RB&B”, taču komanda aizvadīja nepārliecinošu spēli Ādažos pret “FBK SĀC/ENFRIHO”, kuriem šī kļuva par sezonas noslēdzošo maču. Pēc 3:3 neizšķirta pirmajā periodā, otrajā mājinieki ieguva minimālu vadību, kuru no rokām vairs neizlaida. Trešajā periodā ar 13 sekunžu intervālu vārtus guva Rūdolfs Briedis, izceļoties pirmo reizi virslīgā un Dēvids Osītis, kas deva 6:3. Viesi ar diviem vārtu guvumiem šķietami atgriezās pozīcijā par piekto vai sesto vietu, taču viņu centieni ātri tika apslāpēti ar Kristera Orlova un Nika Cekarava vārtu guvumiem. Ādažnieki sezonu pabeidza ar pozitīvām emocijām un 8:5 uzvaru, kamēr “Ķekava/RB&B” var gatavoties ceturtdaļfināla sērijai pret “Talsu NSS/Krauzers”.

Vēl viens mačs tika aizvadīts Kocēnos, kur nevienai no komandām nekas neizšķīrās, bet ar pamatīgu vārtu guvumu savus skatītājus iepriecināja “Rubene”, kas “Bauskas” komandu saplosīja ar rezultātu 20:1. Kas interesanti, ka baušķenieki, kuri regulārās sezonas beigās palika tikai ar jauno vārtsargu Ričardu Butanu, mača izskaņā vārtos laida vienu no saviem uzbrukuma līderiem Ralfu Akmentiņu, kurš tika galā ar diviem no četriem metieniem. Intriga beigās jau pēc pirmā perioda, kuru mājinieki uzvarēja ar 5:0. Pēc diviem periodiem 12:1, bet visā spēlē graujošs 20:1 “Rubenes” labā. Dāvis Zēmelis tika pie 7 (2+5) punktiem, kamēr Jēkabam Keišam četri vārti un trīs piespēles.