Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsnieki ar spēli pret pastarīšiem centīsies atgriezties trijniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsnieki ar spēli pret pastarīšiem centīsies atgriezties trijniekā
Pirmā apļa spēlē Bauskā lielisks bija Jēkabs Berkolts (#43), foto: Lekrings

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā Cēsu “Lekrings” pie sevis uzņems pēdējā vietā esošo “Bausku”. Uzvaras gadījumā titulētie cēsnieki atgriezīsies tabulas labāko trijniekā.

“Lekrings” – “Bauska” (pulksten 20:00 Cēsīs un LFS Youtube kanālā)

Elvi līgā komanda pēdējo spēli aizvadījusi vien 22. decembrī, kad savās mājās aizraujošā spēlē ar 9:10 papildlaikā piekāpās “Ķekava/RB&B” vienībai. Tomēr kopš tā laika komanda paspējusi aizvadīt arī trīs spēles Latvijas-Igaunijas florbola līgā. Latvijas čempionātā piecas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma cēsnieki ar 28 punktiem ieņem ceturto vietu un šovakar vismaz uz dažām dienām var ielauzties labāko trijniekā, no turienes izstumjot Talsu komandu. “Lekringa” šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ir Toms Rīsmanis, kura rēķinā 25 (11+14) punkti. Aiz viņa ar 21 (11+10) punktu seko Olafs Zvīnis, bet Emīla Dzalba rēķinā pašlaik ir 20 (12+8) punkti. Tiekot pie pieciem vārtu guvumiem cīņā ar turnīra tabulas pastarīšiem, Zvīnis jau šovakar var sasniegt zīmīgo 400 gūto punktu robežu Latvijas virslīgas līmenī. Pašlaik Zvīnis aizvada savu garāko sēriju ar vārtu guvumiem, vismaz vienu precīzu metienu izdarot jau septiņās spēlēs pēc kārtas. No pašlaik aktīvajām sērijām garāks nogrieznis ar vārtu guvumiem ir vien Matīsam Celmam (12 spēles) un Kristeram Babrim (8 spēles). Pie vismaz viena punkta Zvīnis ticis pēdējās deviņās spēlēs, kamēr Edgars Puriņš var lepoties ar astoņu šādu spēļu sēriju, bet Bruno Beķeris laukumu bez rezultativitātes punktiem nav atstājis kopš spēles ar “Rubeni”, pie punktiem tiekot septiņās cīņās pēc kārtas.

Ja cēsnieki aizvadījuši vairākus mačus citā turnīrā, tad baušķenieki pēdējo reizi laukumā devušies 23. decembrī, kad izcīnīja vērtīgu punktu par 3:4 zaudējumu papildlaikā mačā ar “FBK Valmiera/Betsafe”. Tabulā komanda ar sešiem punktiem gan joprojām ir pēdējā vietā, taču tagad ir trīs punktu jeb vienas uzvaras attālumā no galvenajiem konkurentiem “RTU/Rockets”, ar kuriem vēl gaidāma savstarpējā spēle. Rezultatīvākais komandas florbolists ar 17 (8+9) punktiem ir Everts Janušauskis, kurš pērn pielaikoja Cēsu komandas kreklu. Tikpat punktu (7+10) ir arī Ralfam Akmentiņam, bet Valdis Valters Vanags iekrājis 15 (9+6) punktus, esot komandas labākais vārtu guvējs. Nestabilu sniegumu šosezon demonstrē Pēteris Zeltiņš (7+7), kurš tuvākajā laikā varētu sasniegt 400 gūto vārtu robežu, taču diez vai tas viņam varētu būt pa spēkam šovakar Cēsīs, jo līdz šai robežai florbolistu šķir četri precīzi metieni.

Abu komandu pirmā apļa spēlē oktobra vidū Bauskā “Lekrings” tika pie pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 12:2. Teicamu spēli aizvadīja Jēkabs Berkolts, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu piespēli, saņemot mača labākā spēlētāja balvu. Tāda pati statistika arī Emīlam Dzalbam. Mājiniekiem neviens florbolists neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā balva tika Ralfam Akmentiņam, kurš tika pie viena vārtu guvuma.

Šovakar spēle Cēsu sporta kompleksā pulksten 20:00 un to tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Jurijs Petrovs.