Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai sekotāji spēs radīt intrigu?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai sekotāji spēs radīt intrigu?
"Ķekava" un "Rubene" cīnās par vietu astotniekā
Foto: Floorball.lv

Ar nepieredzēti daudzām spēlēm (četrām) šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks uzsākta kārtējā nedēļas nogale. Katrā no mačiem kāda no vadošā sešnieka komandām sacentīsies ar otrā seksteta vienībām.

Pašlaik turnīra tabulā izveidojusies situācija, kad pirmais sešnieks ir nedaudz atrāvies no konkurentiem, jo sesto un septīto pozīciju šķir pieci punkti jeb teju divu uzvaru tiesa. Ja šodien rangā augstāk esošās vienības spēs atkal uzvarēt, plaisa var kļūt vēl lielāka.

"Ķekava" – "Rubene" pulksten 20:00 Ķekavā

No tabulas viedokļa raugoties, tieši Ķekavā notiekošais mačs varētu tikt uzskatīts par dienas centrālo. Turnīra tabulā vienības šķir seši punkti, līdz ar to "Ķekava", uzvaras gadījumā, var uz pusi sadeldēt atstatumu ar saviem šodienas pretiniekiem. Savukārt zaudējuma gadījumā maksimums, uz ko varēs cerēt turnīra turpinājumā, būs astotā pozīcija. Savā pēdējā spēlē "Ķekava" neveiksmīgi aizvadīja spēles otro pusi, kad pēc 1:0 vadības ar 2:5 savā laukumā tika kapitulēts talsinieku priekšā. Par labāko "Ķekavas" komandas rindās atzina divu piespēļu autoru, 2004. gadā dzimušo Ernestu Roni. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ar 18 (8+10) punktiem ir Kristaps Laugalis, kuram ar 15 (12+3) punktiem seko labākais soda metienu izpildītājs līgā Artūrs Narogs.

Tikmēr "Rubene" uzvarējusi pēdējās divās spēlēs, no kurām otrā tika svinēta pirms piecām dienām, nopelnot pārliecinošus trīs punktus par 14:1 uzvaru Ogrē. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Ingars Matisons, Ritvaram Bērziņam izdevās iekrāt četras piespēles, bet labākā spēlētāja balva tika piešķirta jaunajam Markusam Eduardam Pazānam, kuram divi vārtu guvumi. Trīs punktus nopelnīja arī Atis Stepāns, kurš ar 24 (16+8) punktiem ir vienības labākais punktu vācējs. Tiesa, tikpat (8+16) iekrājis arī pērnās sezonas uzbrukuma līderis Reinis Mirkšs.

Oktobra vidū abas komandas aizvadīja savstarpējo maču Kocēnos, kad pēc līdzīgas spēles pirmās puses, turpinājumā labāk nospēlēja "Rubene", tiekot pie vērtīgas 5:2 uzvaras. Uzvarētājiem divus vārtus guva Dāvis Zēmelis, bet par labāko atzina Ivo Balodi, kuram divas piespēles. Mājiniekiem pie punktiem tika vien divi florbolisti, labākā balvu ar diviem vārtu guvumiem nopelnīja Kārlis Degins, bet Kristapam Laugalim divas piespēles.

"Pārgauja" – "Ogres vilki" pulksten 20:00 Stalbē

Stalbes "Pārgauja" vēl pirms pāris nedēļām reāli pretendēja uz līderpozīcijām turnīra tabulā, taču pašlaik vienība ar 27 punktiem 13 mačos atkāpusies jau uz sesto pozīciju. Jāsaka gan, ka komandai joprojām ir par vienu vai divām nospēlētām cīņām mazāk, salīdzinot ar konkurentiem. Tiesa, situāciju noteikti neuzlaboja 5:6 zaudējums līdzīgā spēlē Liepājā. Trīs punktus tajā mačā nopelnīja Gvido Lauga, bet par labāko spēlētāju atzina Mārtiņu Rajecki, kuram viens vārtu guvums. Jau ilgāku laiku komandai palīdzēt nav varējis rezultatīvais Edgars Puriņš, kuram šosezon astoņās spēlēs 16 (10+6) punkti. Rezultatīvākais gan komandā, gan visā čempionātā ar 30 (17+13) punktiem ir Lauris Ābols, kuram ar 27 (14+13) punktiem seko Olafs Zvīnis.

Ogres komanda joprojām nespēj iepriecināt, zaudējot pēdējās trijās spēlēs. Turklāt pēdējos divos mačos komanda spējusi gūt tikai pa vieniem vārtiem, ciešot sagrāves ar 1:9 un 1:14. Pēdējā sagrāve piedzīvota pret "Rubeni", vienīgos vārtus ar realizētu soda metienu gūstot Edgaram Birkenfeldam, kurš arī bija komandas labākais spēlētājs. Sezonas līderis ar 26 (16+10) punktiem ir Elvijs Jankovskis, kurš ir starp labākajiem punktu guvējiem arī visā čempionātā. Viņam ar 21 (12+9) punktu seko Markuss Januševskis, bet trešais rezultatīvākais tagad ir Edgars Birkenfelds ar nieka 8 (5+3) punktiem. Tas tādēļ, ka komandu atstājis Edijs Hammers, kurš desmit mačos nopelnīja desmit punktus.

Skaidrs, ka par izteiktiem spēles favorītiem šajā spēlē uzskatāmi laukuma saimnieki, taču pretinieku nedrīkst nenovērtēt, jo abu komandu pirmajā spēlē šajā sezonā vēl 39. minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4. Atlikušajā laikā "Pārgauja" guva piecus vārtus, kas deva 9:4 panākumu. Pa trim punktiem toreiz uzvarētājiem sakrāja Zvīnis un Puriņš, bet labākā galvu nopelnīja divus vārtus guvušais aizsargs Kristaps Ķikāns. Tikmēr ogrēniešiem labākais un rezultatīvākais bija Jankovskis, kuram divi vārti un viena piespēle.

"FBK Valmiera" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 20:00

Valmieras komanda zaudējusi sešas spēles pēc kārtas un septiņus no pēdējiem astoņiem mačiem. Tā rezultātā komanda ar 16 punktiem turnīra tabulā atkāpusies uz devīto vietu, par punktu atpaliekot no labāko astotnieka. Komandai joprojām viss ir pašu rokās, taču ir jāsāk krāt punkti, lai cerības par izslēgšanas turnīru neapraujas pārāk ātri. Pēdējā spēlē savā laukumā valmierieši vāji nospēlēja mača otro pusi, nespējot pacīnīties par pozitīvu rezultātu cīņā ar "Lekringu". Zaudējot ar 7:10 vienīgais pozitīvais notikums bija Daniela Urbanoviča trīs precīzie metieni. Ar divām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Broks, kuram sezonā kopumā 29 (22+7) punkti, kas viņam ļāvis kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju, par punktu apsteidzot Pāvelu Semjonovu, kuram 28 (10+18) punkti.

Pretēji valmieriešiem, Kurzemes vienība uzvarējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm, ieskaitot 7:6 panākumu pašās spēles beigās pret bijušajiem tabulas līderiem "Latvijas Hipotēku/Oxdog Ulbroka". Spilgtu maču aizvadīja Matīss Fogelis, kuram trīs vārti un viena piespēle, bet Andrejs Šķerbergs guva divus vārtus un izcēlās ar trim piespēlēm. Viņš ar 28 (15+13) punktiem atguvis komandas labākā punktu guvēja godu, apsteidzot Tomu Bitmani un Arti Raitumu, kuriem attiecīgi 26 un 25 punkti. Labais sniegums pēdējos mačos ļāvis talsiniekiem ar 30 punktiem 15 spēlēs pakāpties uz trešo pozīciju un šovakar vienība var pakāpties arī uz turnīra tabulas pirmo pozīciju.

"Lielvārde/FatPipe" – "Bauska" pulksten 20:00 Lielvārdē

Latvijas čempionvienība pašlaik demonstrē labāko sniegumu sezonā, uzvarot trīs spēles pēc kārtas. Līdzīga uzvaru sērija bija arī novembra mēnesī, taču četras uzvaras pēc kārtas izcīnīt neizdevās. Šovakar pret turnīra pastarīšiem ir iespēja to paveikt. Pēdējā mačā viesos ar 5:2 izdevās apspēlēt Irlavas komandu, trim spēlētājiem nopelnot pa diviem punktiem, bet labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Jānim Salcevičam, kuram 23 atvairīti metieni. Vairākas izcīnītās uzvaras čempioniem pašlaik ar 28 punktiem 15 mačos gan neļauj atrasties augstāk par piekto pozīciju, taču līderi ir vien piecus punktus priekšā. Sezonā komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 17 (9+8) punktiem Niks Blumfelds, kamēr Juris Sandis Jēgers un Sandris Virsnītis iespējuši pa 16 punktiem.

Bauskas komanda pēdējo spēli aizvadījusi teju pirms mēneša, kad Ziemassvētku priekšvakarā savā laukumā ar 4:10 piekāpās "Ķekavai", tādējādi ciešot 14. neveiksmi tikpat spēlēs. Baušķenieki jau var gatavoties pārspēlēm par vietas saglabāšanu virslīgā. Pret ķekavniekiem par labāko atzina Jāni Akmentiņu, kurš ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija arī komandas rezultatīvākais florbolists. Akmentiņš ar 12 (7+5) punktiem ir arī visas sezonas naskākais punktu krājējs savā vienībā, kamēr Artūrs Dulbe un Toms Rozentāls savākuši pa desmit punktiem.

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā "Bauska" piekāpās vien ar 4:6, līdz ar to šo cīņu var uzskatīt par vienu no labākajām baušķeniekiem šajā sezonā. "Bauskas" komandā neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet vērtīgākā balvu saņēma vārtu vīrs Jānis Goža, kuram 17 atvairīti metieni. Tikmēr "Lielvārde/FatPipe" komandā Rūdim Žukelim vieni vārti un divas piespēles.