Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ko vidzemnieki iespēs Igaunijā un Lielvārdē?

Ko vidzemnieki iespēs Igaunijā un Lielvārdē?
"Rubene" Igaunijā grib uzvarēt!
Foto: Ritvars Raits

Hipolīzings florbola virslīgā vīriešiem šodien tiks aizvadītas divas spēles – "Rubene" viesosies Igaunijā, tiekoties ar Jogevas klubu, bet "Pārgauja" spēlēs Lielvārdē. Abos mačos favorītu lomu varētu atvēlēt viesiem, taču kādi būs galarezultāti?

"Jõgeva SK Tähe" – "Rubene"

Pēdējā laikā lielāko pārsteigumu autori Hipolīzings florbola virslīgā ir "Jõgeva SK Tähe" florbolisti, kuri sākuši rādīt stabilu sniegumu, par ko liecina pēdējās piecās spēlēs savāktie astoņi punkti no 13 kopējiem. Tādejādi igauņi pacēlušies jau uz astoto vietu līgā. Turpinot demonstrēt šādu sniegumu, jogevieši būs komanda, ar kuru jārēķinās visiem pretiniekiem. Galvenais igauņu dzinulis aizvadītajās spēlēs ir Krievijas izlases uzbrucējs Pāvels Semjonovs, kurš ne vienu vien reizi sagriež pamatīgus virpuļus pretinieku aizsardzības zonā, sagādājot nopietnas galvassāpes konkurentu aizsardzības spēlētājiem un vārtsargiem. Arī neraksturīgi pārliecinoši darbojas vārtsargi, pa abiem pēdējās trijās spēlēs atvairot 129 metienus.

Rubenieši, lai gan atrodas tabulas trešajā vietā, izpildījuma ziņā nav vairs tā komanda, kas pirms pāris gadiem, taču prasīgā trenera Sergeja Aleksandrova virsvadībā, ievērojot striktu spēles disciplīnu, līdzīgās spēlēs un izšķirīgos brīžos var uzveikt jebkuru pretinieku. Tieši disciplīna un sekmīga trenera uzdevumu izpilde ir "Rubenes" spēles pamatā visu šo sezonu un domājams, ka turpmāk nekas krasi arī netiks mainīts. Šī sezona lieliska padevusies rubeniešu rezultatīvākajam uzbrucējam Laurim Vidzim, taču līdera pienākumus joprojām pilda Ivars Jēkabsons.

Abām komandām jau izsenis ir īpaša saikne, par ko liecina fakts, ka Rubenē laiku atpakaļ kā spēlējošais treneris darbojās igaunis Marko Saksings. Atsaucoties uz igauņu daudzsološajiem rezultātiem pēdējās spēlēs, šī mača iznākumu ir grūti prognozēt - līdzīgas izredzes uzvarēt ir kā vienai, tā otrai komandai, taču, ja igauņu vārtu vīrs rādīs tikpat stabilu sniegumu kā pēdējā laikā, tad "Rubenei" var rasties krietni lielākas problēmas.

Triobet.com prognoze:

SK Tähe uzvara: 3.20
Neizšķirts: 9.00
Rubenes uzvara: 1.42

"ASK/Lielvārde" – "Pārgauja"

Hipolīzings florbola virslīgas pastarīši "ASK/Lielvārde" ar saviem līderiem Artūru Skadiņu un Arti Savinu, kā arī vārtsargu Jāni Salcēviču priekšgalā, Latvijas izlases otrā trenera Jāņa Kārkliņa vadībā cenšas izkārpīties no tabulas pēdējās vietas. Neraksturīgi pozīcijai tabulā, lielvārdieši pēdējās trīs aizvadītajās spēlēs rādījuši lielisku sniegumu, kā rezultātā zaudēts turnīra līdervienībām tikai ar vienu vārtu deficītu katrā no spēlēm, pie tam "Rubenei" paspēts pat atņemt punktu, piekāpjoties tikai pagarinājumā.

Cēsu rajona otrā komanda Stalbes "Pārgauja" pēc negaidīti pārliecinošā snieguma iepriekšējā sezonā, pašlaik atrodas tikai desmitajā vietā, un stalbēniešiem nopietni jāpiedomā pie spēles kvalitātes uzlabošanas, lai pavasarī varētu turpināt cīņu par medaļām izslēgšanas spēlēs. Joprojām izteikts komandas līderis ir Lauris Ābols, kurš ar 49 punktiem 12 aizvadītajās spēlēs var kādu laiku neuztraukties par savu pozīciju čempionāta rezultatīvāko spēlētāju virsotnē. "Pārgaujas" komandā pēdējās spēlēs lielu lomu nākas spēlēt jaunajiem spēlētājiem, no kuru snieguma turpmāk var būt atkarīgi komandas rezultāti, jo ar Ābola pūliņiem vien ir par maz.

Spēle solās būt interesanta un rezultatīva, jo abas komandas, sacenšoties pret vienlīdzīgiem pretiniekiem, priekšroku dod uzbrukumam. Lai gan mājas laukuma priekšrocības ir lielvārdiešiem, tomēr, ja mača liktenis izšķirsies pēdējās minūtēs, tad no svara var būt komandas jaunības faktors, kas var liegt aukstasinīgi un stabili rīkoties izšķirošajos brīžos. Turpretim pārgaujiešu rindās jau divas spēles (pēc atgriešanās no darba ārzemēs) aizvadījuši brāļi Jānelsiņi, kas ir nopietns pastiprinājums komandai. Jāpiebilst, ka iepriekšējā šo abu komandu tikšanās reizē 19. septembrī ar minimālu pārsvaru pārāki bija pārgaujieši, tiesa spēlējot savā mājas zālē.

Triobet.com prognoze:

ASK/Lielvārde uzvara: 2.10
Neizšķirts: 5.80
Pārgauja uzvara: 2.10

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 13:12, pirms 15 gadiem
Sarauj Pārgauja!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 14:16, pirms 15 gadiem
lielvarde panjems!!!