Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioniem jāatgūst pazaudētais

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioniem jāatgūst pazaudētais
Kocēnu "Rubene". Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas čempionātā šovakar tiks izspēlētas trīs cīņas. Čempioniem no Kocēniem savās mājās jāuzņem “RTU/Rockets” un, uzvaras gadījumā, Ivara Jēkabsona komandai iespējams atkal atgriezties tabulas galvgalī.

“Rubene” – “RTU/Rockets” pulksten 18:00 Kocēnu SN

Sākoties šai nedēļai, “Rubene” ar 15 punktiem ieņēma tabulas pirmo pozīciju, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai esot priekšā Cēsu “Lekringam”. Cēsnieki vakar ar pārliecinošu 11 vārtu pārsvaru apspēlēja FBK SĀC, pārņemot vadību tabulā. “Rubeni” uz trešo vietu diezgan likumsakarīgi atbīdīja arī Talsu vienība, bet šovakar Ivara Jēkabsona komandai ir visas iespējas atgūt zaudēto. Komandas treniņos vietu vārtos jau paspējis iemēģināt Roberts Trepšs, līdz ar to, iespējams, viņam varētu tikt dota iespēja sevi pierādīt arī kaujas apstākļos. Tajā pašā laikā, Klaids Maļcevs sevi pēdējos gados pierādījis kā gana stabilu vārtsargu, kurš diez vai tāpat atdos paša izcīnīto vietu vārtos. Uzbrukumā rezultatīvs ir Arnijs Kuratņiks, kurš iekrājis 16 (8+8) punktus, turklāt pie vismaz vienas piespēles ticis septiņās pēdējās cīņās. Pēc sešām spēļu kārtām “Rubenei” bija gan trešais labākais vairākums (47.4%), gan arī trešais labākais mazākums (69.2%) Elvi florbola līgā.

“RTU/Rockets” pēc 6:5 uzvaras pār FBK SĀC pagājušajā nedēļas nogalē jau tagad var dēvēt šo sezonu par veiksmīgāku, salīdzinot ar savu debijas čempionātu. Pašlaik “raķetes” ar sešiem punktiem atrodas desmitajā vietā turnīra tabulā. Komandas rezultatīvākie spēlētāji ar astoņiem punktiem ir Toms Ķeirāns un Imants Lastovskis, bet pēdējās divās spēlēs vienībai palīdzēt nav varējis Mārtiņš Lapsiņš. Noteikti izcelt vajag Mārtiņu Mickeviču, kurš pie vismaz viena punkta ticis pēdējās piecās spēlēs, tostarp asistējot uzvaras vārtu guvumā mačā pret ādažniekiem. Rīdziniekiem ir astotais labākais rādītājs vairākumā (28.5%), bet mazākumā ar 57.1% neitralizāciju komanda ir otrā vājākā turnīrā.

FK “Kurši” – “FBK Valmiera” pulksten 19:00 LOC Manēžā un Sportacentrs.com

Liepājnieki pēc apmierinošā sezonas sākuma piedzīvojuši zaudējumus trijās pēdējās spēlēs, ar sešiem punktiem turnīra tabulā pašlaik ieņemot astoto pozīciju. Par komandas rezultatīvāko spēlētāju izvirzījies Toms Akmeņlauks, kurš iekrājis 12 (3+9) punktus. Tikmēr savainojumā iedzīvojies kapteinis Gustavs Griezītis, kurš nospēlējis tikai trīs spēles, tajās tiekot pie diviem punktiem. Paredzams, ka vēl kādu laiku liepājniekiem nāksies iztikt bez sava potenciālā līdera. Tikmēr kuru katru brīdi komandas vārtos varētu atgriezties Edgars Rimarenko, kurš atlabst no savainojuma. Kamēr dažādu likstu dēļ vairāki potenciālie līderi nav varējuši darboties ar pilnu atdevi, lielisku formu demonstrē Patriks Bliska, kurš pie rezultativitātes punktiem ticis jau sešās virslīgas spēlēs pēc kārtas, demonstrējot savu labāko sniegumu karjerā. Liepājniekiem ir vien desmitais labākais rādītājs vairākumā (20.0%), kamēr mazākumā “Kurši” atrodas aptuveni pa vidu, ar 61.1% neitralizāciju atrodoties sestajā vietā.

Lai gan teju trešā daļa regulārās sezonas aizvadīta, “FBK Valmiera” turpina meklēt savu spēli. Vieni no pirmssezonas galvenajiem favorītiem pašlaik ar septiņiem punktiem atrodas septītajā pozīcijā un skaidrs, ka šajā nedēļas nogalē sapārotajās divās spēlēs Kurzemē nepieciešams papildināt punktu krājumu, lai turpinātu sekot vadošajām komandām. Aizvadītajā nedēļā komanda izskatījās gaužām nevarīga Kocēnos, savukārt no Bauskas atvesta komfortabla uzvara un diskvalifikācija Artūram Bračkam, kurš šovakar laukumā doties nevarēs. Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs šosezon iekrājuši pa 12 punktiem, esot savas vienības rezultatīvākie spēlētāji. Pēdējās spēlēs labu sniegumu desmonstrējuši arī Matīss Salmiņš un Lauris Alvis Stiprais, bet lielā mīkla treneriem ir izlemt, kuram no vārtsargiem uzticēt vārtu drošību. Gan Agrim Rogainim, gan Arvim Kalniņam pašlaik atvairīto metienu procents ir zem 80. Visnotaļ apmierinošs ir komandas rādītājs skaitliskajā vairākumā (43.7%, ceturtā vieta), bet mazākumā ar 60% neitralizāciju Ingus Laiviņa vadītā komanda ir vien astotā labākā.

“Lielvārde/FatPipe” – “Oxdog Ulbroka LU” pulksten 19:00 Lielvārdē

Šī vakara centrālais mačs tiks aizvadīts Lielvārdē starp komandām, kas vāji iesāka turnīru. Ja ulbrokieši pamazām rāpjas ārā no pagraba, tad “Lielvārde/FatPipe” pašlaik ar pieciem punktiem atrodas pirmspēdējā pozīcijā. Aizvadītajā nedēļas nogalē Kaspara Kreimaņa vadītā komanda tika pie pārliecinošas uzvaras pār “raķetēm”, taču pret čempioniem paši saņēma mācībustundu, kapitulējot ar 6:12. Lielvārdes komandai joprojām nav uzradies izteikts līderis, nevienam no spēlētājiem uzbrukumā nesavācot pat desmit rezultativitātes punktus. Markuss Nazarovs un Juris Sandis Jēgers ir rezultatīvākie ar deviņiem punktiem. Rezultatīvi turnīru iesāka Maikls Nazarovs, taču pēdējās trijās spēlēs viņš nav bijis komandas pieteikumā. Komandai ir gana laba bilance, spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos piekto vietu ieņemot gan skaitliskajā vairākumā (42.8%), gan skaitliskajā mazākumā (64.7%).

Pēc vienas uzvaras pirmajās četrās spēlēs, pagājušajā nedēļas nogalē “Oxdog Ulbroka LU” nopelnīja maksimāli iespējamos sešus punktus, mājās tiekot galā gan ar Ķekavas, gan Irlavas komandām. Tā rezultātā vienība ar astoņiem punktiem pakāpusies uz sesto vietu. Augstāk gan šajā nedēļas nogalē pakāpties nebūs iespējams, jo vadošās komandas jau ir nedaudz atrāvušās. Kaut gan komanda ir uzlabojusi sekmes, vienība ne tuvu nav starp rezultatīvākajām komandām – pirmajās trijās spēlēs komanda guva sešus vārtus, tad divās spēlēs pieci vārtu guvumi, bet pēdējā spēlē iemestas vien četras bumbiņas pretinieku cietoksnī. Tā turpinot, arvien lielāka slodze ir uz vārtsargu pleciem. Ivars Dišereits pašlaik nepieviļ, ar 87% atvairīto metienu esot labākajam līgā. Pēdējā spēlē labu sniegumu nodemonstrēja arī Roberts Brants, kuram gan joprojām sezonā tikai 77% atvairījumu. Tikmēr aizsargs Matīss Kristians Morozovs ar 10 punktiem ir savas komandas rezultatīvākais florbolists. Viņš šosezon bez punktiem laukumu nav atstājis ne mačā. Komandai joprojām ir traģisks skaitliskais vairākums (9% realizācija!!!), bet mazākumā ar 66.6% neitralizāciju ulbrokieši ir ceturtie labākie čempionātā.