Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Igauņus uzmet arī Lielvārdē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Igauņus uzmet arī Lielvārdē
Cīņa bija ne pa jokam...
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šodien Latvijas Florbola čempionāta Vīriešu virslīgā tika aizvadīta tikai viens mačs. Savu divu dienu Latvijas turneju Lielvārdē noslēdza „Jõgeva SK Tähe”. Ārkārtīgi saspringtā cīņā „Lielvārde” spēles pēdējās sekundēs burtiski izrāva uzvaru ar 9:8, liekot igauņiem doties mājās bez punktiem bagāžā.

Igaunijas komanda Lielvārdē bija ieradusies ar personīgajām automašīnām - tikai divu pilnu spēlētāju piecinieku sastāvā. Lielvārdiešiem sastāva problēmu nebija, pie tam – ierindā atkal bija atgriezies pagājušās sezonas uzbrukuma līderis Artis Savins, kurš čempionāta sākumā savus spēkus izmēģināja "RTU/Inspecta". Par veciem nopelniem ordeņus nedod, tāpēc Artim sava varēšana bija jāpierāda, spēlējot trešajā maiņā.

Lai gan mājinieki šoreiz necentās spēlēt no aizsardzības, pirmajās spēles minūtēs neliels pārsvars bija viesu komandai, kurā tomēr spēlē divu valstu (Igaunijas un Krievijas) nacionālo izlašu dalībnieki. Laikam jau aiz cieņas pret igauņiem, 5.minūtes sākumā tiesneši par ļoti nepārliecinošu pārkāpumu sodīja "Lielvārdi" ar noraidījumu. Jāsaka, ka skaitliskajā mazākumā, spēlējot ar trim pašiem pieredzējušākajiem aizsargiem un vienu vieglo uzbrucēju, laukuma saimnieki pat bija tuvāki panākumam – izgājienā viens pret vienu pieredzes pietrūka Tomam Akmeņlaukam.

Pirmie vārti skatītājiem ilgi nebija jāgaida – 12.minūtes sākumā lielvārdiešu aizsargs Iļja Nazarovs ar Niku Buraku izspēlēja kombināciju sieniņa un – 1:0. "Jõgeva SK Tähe" spēlētāji latviešiem tomēr neļāva palielināt pārsvaru – 14.minūtē Andro Sēbers panāca izlīdzinājumu – 1:1. Nepagāja ne minūte, kad Miks Valpēters vēlreiz lika uzgavilēt 110 klātesošajiem līdzjutējiem – 2:1. Periodu veiksmīgāk gan noslēdza viesi – 19.minūtes izskaņā Marko Saksings ar patālu metienu no šaura leņķa vēlreiz pārspēja "Lielvārdes" vārtsargu Edgaru Jemeļjanovu – 2:2.

Arī otrajā trešdaļā turpinājās samērā atklāts florbols. Jau 21.minūtē, kad abām komandām bija pa četriem laukuma spēlētājiem, igauņu vārtu vīru sarūgtināja Jevgeņijs Kondrašovs – 3:2. Perioda vidū masīvs igauņu uzbrukums piespieda kļūdīties "Lielvārdes" aizsardzību – bumbiņa tika raidīta pašu vārtos 3:3. 34.minūtē, pāris sekunžu pēc tam, kad viesi bija izturējuši skaitlisko mazākumu, savu otro golu iemeta Miks Valpēters – 4:3. Aizejot pārtraukumā, uz rezultātu tablo atkal bija vērojams līdzsvars – 4:4, mājinieku kļūdu acīgi bija izmantojis Pāvels Semjonovs.

42.minūtē četru (!) sekunžu laikā lielvārdieši panāca savu līdz šim lielāko rezultāta pārsvaru – 6:4. Ar "Jõgeva SK Tähe" vārtos iemestām bumbiņām protokolā atzīmējās Artis Savins un Toms Akmeņlauks. Jāatzīst, ka sīkstie igauņi pēc šāda pavērsiena nebūt nesalūza – 43.minūtē Andro Sēbers, bet 50.minūtē Valērijs Maslovs jau piekto reizi šajā mačā panāca izlīdzinājumu – 6:6. Jau 53.minūtē "Lielvārdes" florbolisti no sava trenera Ata Blinda dabūja dzirdēt pāris laipnus vārdus – Nikolajs Rops mājiniekus bija nostādījis iedzinēju lomā – 6:7.

Lielvārdieši metās laukumā, lai atspēlētos, tomēr jau pēc minūtes Blindam nācās pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu – Jemeļjanovu bija pārspējis Ats Pūvi – 6:8. 57.minūtes sākumā, kad abās komandās atkal bija noraidīti pa vienam laukuma spēlētājam, mājinieki samazināja rezultāta starpību – Miks Valpēters noformēja sev hat trick - 7:8. Arī mača turpinājumā "Lielvārdes" florbolisti, lai arī spēle notika vienādos sastāvos, pamatīgi bija iespieduši igauņus viņu aizsardzības zonā. Pēc pāris momentiem, kad bumbiņa tikai brīnumainā kārtā nepaviesojās "Jõgeva SK Tähe" vārtos, 59.minūtes vidū savas snaipera dotības nodemonstrēja Ervīns Torsters – 8:8.

"Lielvārde" neapstājās, bet turpināja šturmēt viesu vārtus. Vienā no pēdējiem uzbrukumiem pie igauņu aizsardzības zonā virmoja tādas kaislības, ka no vietas tika izstumti pat vārti. Burtiski tajā pašā momentā Artis Savins izdarīja metienu – bumbiņa vārtos. Pēc neilgas apspriešanās tiesneši norādīja uz laukuma centru – 9:8, vārtus bija izgrūdis "Jõgeva SK Tähe" spēlētājs. Atlikušajās minūtē viesiem bija nereāli ko glābt, mājinieki viņiem pat nedeva iespēju vārtsargu nomainīt pret laukuma spēlētāju. Jau pēc finālsvilpes nedaudz nervi neizturēja igauņu komandas kapteinim Valērijam Maslovam, par ko viņš saņēma sarkano kartiņu, tāds pat sods arī uzvaras vārtu autoram Artim Savinam.

Par labāko spēlētāju komandas "Lielvārde" rindās tika atzīts Iļja Nazarovs, "Jõgeva SK Tähe" tāds pats gods tika Pāvelam Semjonovam. Atliek tikai piebilst, ka igauņu florbolisti par spēles iznākumu ir ļoti sašutuši – jau mača laikā ik pa brīdim viņi diskutēja ar tiesnešiem, bet uzreiz pēc tā ir tapis Latvijas Florbola savienībai adresēts protests.

Lielvārdiešu treneris Atis Blinds pēc spēles atzina, ka spēlētāji viņam jau atkal sagādājuši pamatīgas galvassāpes – izvirzoties vadībā ar 6:4, tika zaudēti četri vārti pēc kārtas. Iespējams, ka viņi vēl tā pa īstam netic saviem spēkiem. Labi, ka tomēr izdevās iegūt trīs svarīgus punktus. Par situāciju ar igauņu izgrūstajiem vārtiem Blinds ir pārliecināts, ka tiesnešu lēmums bijis pareizs.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga:

"Lielvārde" – "Jõgeva SK Tähe" 9:8 (2:2, 2:2, 5:4)

Metienu attiecība:
23:35 (6:12, 8:11, 9:12)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Miks Valpēters 3 (3+0), Artis Savins 2 (2+0), Iļja Nazarovs 2 (1+1), Jevgeņijs Kondrašovs 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Aivis Kusiņš 2 (0+2), Raitis Strauss 2 (0+2).
"Jõgeva SK Tähe" – Pāvels Semjonovs 4 (1+3), Andro Sēbers 2 (2+0), Ats Pūvi 2 (1+1).

Izmatotie resursi: floorball.lv

Slēpts komentārs: andrissauliitis

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:45, pirms 15 gadiem
Kāpēc nav pateikts ka arī Savins dabūja sarkano, nevis tikai Maslovs?

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:48, pirms 15 gadiem
mļīīīn, laikam notikumiem pilna spēle bijusi - interesanti!

  +5 [+] [-]

, 2009-11-08 18:58, pirms 15 gadiem
Vainīgais rakstīja: Kāpēc nav pateikts ka arī Savins dabūja sarkano, nevis tikai Maslovs?
Tāpēc, ka es rakstīju no spēles, nevis no protokola, pie tam - protokolā ir kļūdas.

Paldies par kritiku, Andri.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-08 19:04, pirms 15 gadiem
Jā Igauņiem neveiksmju sērija divās dienās zaudes spēles beigās.

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:46, pirms 15 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Tāpēc, ka es rakstīju no spēles, nevis no protokola, pie tam - protokolā ir kļūdas.

Paldies par kritiku, Andri.
Gribi teikt ka viņš nesaņēma sarkano? Tikai Maslovs? :?

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:50, pirms 15 gadiem
Vainīgais rakstīja: Gribi teikt ka viņš nesaņēma sarkano? Tikai Maslovs? :?
To, ka Maslovam parādīja, es redzēju, bet to, ka bijusi arī Savinam, ieraudzīju protokolā, kad biju jau mājās, rakstā taču ir.

     [+] [-]

, 2009-11-08 20:06, pirms 15 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: To, ka Maslovam parādīja, es redzēju, bet to, ka bijusi arī Savinam, ieraudzīju protokolā, kad biju jau mājās, rakstā taču ir.
Vainīgs, kad es lasīju pirmo reizi, tad vēl nebija...

     [+] [-]

, 2009-11-08 20:11, pirms 15 gadiem
Vainīgais rakstīja: Vainīgs, kad es lasīju pirmo reizi, tad vēl nebija...
Pateicoties Tev jau arī izlaboju.

     [+] [-]

, 2009-11-08 23:00, pirms 15 gadiem
2x kaut kas nokopējis (2 pirmspēdējās rindkopas)

     [+] [-]

, 2009-11-09 08:19, pirms 15 gadiem
Spēle tiešām nervus kutinoša!! paldies puišiem!