Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai sagaidīsim intrigu divu TOP-4 komandu cīņā?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai sagaidīsim intrigu divu TOP-4 komandu cīņā?
Ādažniekiem priekšā, iespējams, līdz šim nopietnākais pārbaudījums
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas trīs spēles. Raugoties no turnīra tabulas viedokļa, spraigākajam mačam vajadzētu būt Cēsīs, kur pie vietējā "Lekrings" viesosies FBK SĀC.

"Lekrings" – FBK SĀC pulksten 20:00 Cēsu sporta nams

"Uzrāvušies" uz Ivara Dišereita sekmīgo atgriešanos vārtos un piedzīvotā nedaudz negaidītā zaudējuma mājas mačā ar Ulbrokas komandu, cēsnieki tika pie komfortablām uzvarām mačos ar "Lielvārde/FatPipe" un "FK Kuršiem", kam sekoja prognozējami krietni grūtāka, taču ne mazāk salda uzvara papildlaikā Talsos. Līdz ar to "Lekrings" ar 15 no maksimāli iespējamajiem 18 punktiem tabulā atrodas otrajā pozīcijā, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ priekšā palaižot "Rubeni". Ņemot vērā, ka Kocēnu komanda savu septītās kārtas spēli aizvadīs rīt, "lēcējpelēm" ir visas iespējas šo vakaru noslēgt tabulas galvgalī. Ja vēl pirms neilga laika cēsnieki bija pēdējā vietā skaitliskā vairākuma realizācijā, tad pēc divām spēlēm Kurzeme cēsnieki ar 54.5% realizāciju ir jau pirmajā vietā šajā rādītājā. Arī mazākumā komanda spēlē nevainojami, savu cietoksni nosargājot neieņemtu. Turklāt komanda noraidās mazāk nekā konkurenti. Komandas šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ar 13 (9+4) punktiem ir Emīls Dzalbs, bet tikai par punktu mazāk ir Edgaram Puriņam un Tomam Rīsmanim, bet Jorens Malkavs iekrājis 11 (3+8) punktus. Sevišķi izceļams ir Malkava noturīgais sniegums, kurš pie vismaz viena punkta ticis jau 12 spēlēs pēc kārtas, bet no pēdējiem 23 mačiem ar Malkava līdzdalību, tikai pērnās sezonas mačā ar "Rubeni" viņš palika tukšā.

Ne tik gludi kā sezonas pašā ievadā, taču gana atzīstami turpina spēlēt FBK SĀC, kas sešās spēlēs iekrājuši 12 punktus, tabulā atrodoties ceturtajā pozīcijā. Tik sekmīga debija būtu ilgi jāpameklē kādai citai vienībai. Pagājušajā nedēļā komanda komfortabli uzvarēja Ķekavā, taču tad nespēja tikt galā ar vienu no pastarītēm "RTU/Rockets", neizmantojot iespēju nostāties blakus abām tabulas līdervienībām. Komandas uzbrukumā līderis Alvis Dāle šosezon iekrājis 12 (7+5) punktus, bet vārtsargs Kārlis Pops ar 86.8% atvairīto metienu joprojām ir starp līgas labākajiem metienu neitralizētājiem, pavisam nedaudz atpaliekot vien no Ivara Dišereita. Ādažnieki noteikti var uzlabot savu spēli gan skaitliskajā vairākumā (25%, devītā vieta), gan skaitliskajā mazākumā (57.1% neitralizācija, 11.vieta), taču Cēsīs to paveikt noteikti nebūs viegli. Varbūt ne pārāk rezultatīvs, taču noteikti izceļams Jēkaba Krista Vīmaņa (4+2) iespētais, kurš pēdējās piecas spēles atstājis laukumu, nopelnot vismaz vienu rezultativitātes punktus.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Irlava" pulksten 20:00 Talsu Valsts ģimnāzijā

Pēc divām izcīnītajām uzvarām pār Ulbrokas un Bauskas vienībām, talsinieki savās mājās mača galotnē atspēlēja divu vārtu deficītu, taču papildlaikā piekāpās Cēsu "Lekringam". Neskatoties uz zaudējumu, komandas spēlējošais treneris Artis Raitums, kurš pakāpies uz 11.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atzina, ka ar vienības parādīto sniegumu ir apmierināts, izceļot astoņus gūtos vārtus, kas pret turnīra favorītiem ir ļoti labs rādītājs. Paši Latvijas vicečempioni pašlaik ar 14 punktiem atrodas tabulas trešajā vietā, ar labām iespējām izmantot jebkuru priekšā esošo komandu klupienu. Šovakar komanda aizvadīs trešo no piecu mājas spēļu sērijas mačiem. Toms Bitmanis ar 11 (4+7) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet pārējie nav iekrājuši vairāk par septiņiem punktiem. Jāpiezīmē, ka pagājušajā nedēļā komandai nepalīdzēja Andrejs Šķerbergs (3+3), bet Armands Budreika (1+4) pie punktiem ticis trijās cīņās pēc kārtas. Talsu komandai ir sestais labākais vairākums (42.8%), bet skaitliskajā mazākumā vienība ir otrā labākā turnīrā (69.2% neitralizācija).

Lielais nezināmais ir talsinieku ģeogrāfiskais kaimiņš no Irlavas, kas šajā sezonā demonstrē, iespējams, nestabilāko sniegumu čempionātā. Pašlaik irlavnieki ar sešiem punktiem sešās spēlēs atrodas devītajā vietā jeb ierastajās pozīcijās cīņā par play-off. Pagājušajā nedēļā komanda neprata nosargāt iekrāto pārsvaru Ulbrokā, taču tika galā ar vāju formu demonstrējušajiem liepājniekiem. Mareks Stančiks ar 13 (6+7) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā, visā čempionātā ieņemot sesto vietu. Starp sešiem labākajiem savu kolēģu vērtējumā ir arī vārtsargs Ulvis Ansbergs (81.2%), kuram šosezon arī trīs rezultatīvas piespēles! Pēdējās nedēļas laikā būtiski nav mainījies komandas labais vairākums (53.8%, otrā vieta) un katastrofālās sekmes skaitliskajā mazākumā, kur ar 42.8% neitralizāciju irlavnieki joprojām ir pārliecinoši vājākie čempionātā. Pēdējās spēlēs līdera lomu komandā sāk pildīt Ričards Gruziņš, kurš punktus dabūjis četros pēdējos mačos, tajos iekrājot solīdos 8 (5+3) punktus. Četras spēles ar punktiem ir arī Kristapam Kazlovskim.

"Ķekava" – "Bauska" pulksten 20:00 Ķekavā

Jau ne pirmo sezonu "Ķekava" lieliski iesāka sezonu, taču pagājusī nedēļa bija neveiksmīga, jo punktus neizdevās papildināt ne Ulbrokā, ne mājās pret FBK SĀC. Lielā mērā tas skaidrojams ar Klāva Jansona nedošanos laukumā. Komandas kapteinis, neskatoties uz divām izlaistajām spēlēm ar 18 (11+7) punktiem ar atrāvienu joprojām ir pārliecinošs komandas rezultatīvākais spēlētājs, līdera godu saglabājot arī visā čempionātā. Tikmēr komanda ar 11 punktiem atkāpusies uz piekto vietu, šovakar lūkojot atgriezties labāko kvartetā. Jāpiezīmē, ka pēdējās trijās spēlēs laukumā nav devies arī rezultatīvais Aivis Barkovskis, kurš iedzīvojās savainojumā ar Lielvārdes komandu. Kamēr potenciālie līderi nespēlē, Renāts Degins (3+5) pie punktiem ticis jau septiņās spēlēs pēc kārtas. Komandas pieteikumā joprojām ir trīs pieredzējuši spēlētāji, kuri vēl nav devušies laukumā šajā sezonā.

Kaut gan Bauskas vienība ar izcīnītajiem trim punktiem atrodas sev tik ierastajā pēdējā pozīcijā turnīra tabulā, ik pa laikam šajā sezonā ir likusi par sevi runāt kā vienība, kas ik pa laikam varētu "izšaut". Aizvadītajā nedēļā gan to paveikt neizdevās, jo tika zaudēts gan Talsu, gan Valmieras komandām. Par vienību gan runāja, jo mačā ar valmieriešiem nesavaldījās Artūrs Dulbe, kurš iesaistījās konfliktā ar pretinieku spēlētāju, cīņas karstumā iesitot arī spēles tiesnesim, par ko nopelnīja diskvalifikāciju līdz nākamā gada jūnijam. Tikmēr noteikti izceļama Pētera Zeltiņa sekmīgā atgriešanās laukumā, kurš šosezon sešās spēlēs ticis jau pie 14 (10+4) punktiem, iesaistoties cīņā par līgas labākā "bombardiera" titulu. Tāpat Zeltiņš vienīgais šosezon jau četras reizes izpelnījies savas komandas labākā spēlētāja balvu.

     [+] [-]

, 2021-10-08 13:45, pirms 3 gadiem
Mana vienīgā vakara intriga - vai kāds no Bauskas uzņemsies Dulbes lomu un iedos pa tāfeli mazajam Klāvam?

Uzvaras šodien tikai mājiniekiem.

     [+] [-]

, 2021-10-08 14:24, pirms 3 gadiem
Ir zināms vai Klāviņš spēlēs?
Kā Bauskas fans dodu diezgan labas izredzes savējiem šovakar.
Irlava nav tas ērtākais pretinieks Talsiem arī ir varianti kādus punktus aizķert.
Carnikavas Snaiperus gan gaida smags mačs Cēsīs pamatīgi dabūs pa dibenu. Lekringam jākačā vārtu attiecība lai var beigt raudāt ka nav 1. vietā. Tā ka nēģi šovakar beidzot piedzīvos īsto Virslīgu. Dodu +10 pelēm.

     [+] [-]

, 2021-10-08 20:05, pirms 3 gadiem
Klāviņš back … 17 sekundes 😂😂😂 Faķīrs ne florbolists. 100 punktu sezona ??? Pasen nav bijusi

     [+] [-]

, 2021-10-08 20:33, pirms 3 gadiem
RIP Bauska 🥲