Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Saniknotā "Valmiera" viesos pieveic ulbrociešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Saniknotā "Valmiera" viesos pieveic ulbrociešus
Mārtiņš Broks (FBK Valmiera). Foto: floorball.lv

Pirmā no četrām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Ulbrokas sporta kompleksā, kur vicelīdere "FS Masters/Ulbroka" uzņēma līderi FBK "Valmiera". Valmierieši, kuri vakar savā laukumā piedzīvoja negaidītu neveiksmi, ar 4:5 pēcspēles metienos piekāpjoties "Irlavai", šodien bija nevainojami un svinēja panākumu ar 9:5. Pa četriem rezultativitātes punktiem sakrāja Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs. Kocēnu "Rubene" šodien savā laukumā ar 6:1 sakāva "Lielvārdi/Fat Pipe". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Kārlis Bitmanis. Cēsu "Lekrings" šovakar pretinieku laukumā ar 8:4 pieveica komandu "Talsu NSS/Krauzers". Viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem uzvarētāju rindās ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem bija Edgars Puriņš. Pie pirmās uzvaras šosezon tikusi Rīgas komanda "RTU/Rockets", kas šovakar viesos ar 6:5 pārspēja "Bausku". Izšķirošais vārtu guvums Oļega Stasiva kontā.

Kad "FS Masters/Ulbroka" un "Valmiera" regulārā turnīra pirmā riņķa mačā tikās Valmierā, mājinieki izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 13:6. Atbildes spēles rezultātu 8. minūtē atklāja Ulbrokas komanda Jurģa Patrika Aizupieša personā – 1:0. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:1 jau atradās Valmieras komanda, jo trešdaļas otrajā pusē divus golus iemeta Mārtiņš Broks, bet vēl vienu - Matīss Salmiņš. Otrā perioda laikā viesi savu pārsvaru nedaudz palielināja (5:2). 48. minūtē mājiniekiem pēc Tomasa Birstiņa vārtu guvuma rezultāta starpību izdevās samazināt (4:6). Ar goliem atbildēja Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs, praktiski izšķirot spēles iznākumu (8:4). Pēdējā minūtē Broks vēl paspēja ieraidīt bumbiņu tobrīd tukšajos Ulbrokas komandas vārtos, gūstot savu ceturto golu un nodrošinot "Valmieras" uzvaru ar 9:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandas sastāvā tika atzīts četru vārtu autors Mārtiņš Broks. 4 (1+3) rezultativitātes punkti Pāvela Stepanova kontā, bet ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Gvido Lauga. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma Ralfs Klempners, kurš šajā mačā guva vienus vārtus. Rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Tomass Kristofers Birstiņš. Turnīra tabulas līderis FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras ar 37 punktiem palielināja atstarpi pār tuvākajiem sekotājiem. Komandai "FS Masters/Ulbroka" ar saviem 32 punktiem nācās atkāpties uz trešo pozīciju, jo to par vienu punktu apsteidza Cēsu "Lekrings".

"Rubene" otrajā mačā pēc kārtas ielaiž tikai vienus vārtus

Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma komandu "Lielvārde/Fat/Pipe", kurai šosezon pretinieku laukumā papildlaikā bija piekāpusies ar 3:2. Jau pirmajā periodā kocēnieši nodemonstrēja, ka ļoti grib revanšēties – divus vārtus guva Kārlis Bitmanis, izvirzot mājiniekus vadībā ar 2:0. 26. minūtē lielvārdiešiem bija iespēja izpildīt soda metienu, bet Armandam Savinam neizdevās pārspēt Kocēnu komandas vārtsargu Robertu Trepšu. Otrās trešdaļas otrajā pusē kocēnieši četru minūšu laikā guva vēl trīs vārtus – 5:0. 42. minūtē soda metienu izpildīja lielvārdietis Oskars Tūtāns, bet arkal nesekmīgi. Cīņas turpinājumā Lielvārdes komanda visu laiku mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet guva tikai vienus vārtus – 54. minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Oskars Tūtāns (1:5). Atlikušajā laikā mājinieki vienu reizi ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos viesu vārtos, gols Mikus Eduarda Ķikuta kontā. Kocēnu "Rubene" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Dāvis Zēmelis, kuram šajā mačā viens gols. Divus vārtus guva viņa komandas biedrs Kārlis Bitmanis, bet 2 (1+1) punkti Ingara Matisona kontā. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina vārtsargu Lauri Kārkliņu, kurš atvairīja 18 no 23 pretinieku metieniem. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 29 punktiem pakāpās uz 4. vietu turnīra tabulā, bet komandai "Lielvārde/Fat Pipe" joprojām 15 punktu un 8. pozīcija.

Cēsu "Lekringam" pārliecinoša uzvara Talsos

Cēsu "Lekrings" šovakar viesojās pie komandas "Talsu NSS/Krauzers", kuru savā laukumā bija pārspējusi tikai pagarinājumā – 8:7. Atbildes spēles rezultātu 5. minūtē atklāja talsenieks Valters Kalnietis (1:0). Jau nākamajā minūtē sekoja cēsnieka Edgara Puriņa atbilde (1:1). 11. minūtē mājiniekus vēlreiz vadībā izvirzīja spēlējošais treneris Artis Raitums (2:1), tomēr pēc pirmā perioda rezultāts jau atkal bija neizšķirts, jo ar vārtu guvumu izcēlās viesu uzbrucējs Andris Rajeckis (2:2). Līdz 34. minūtei Cēsu komanda ieguva triju vārtu handikapu (5:2). Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 5:3, bet pēdējā periodā viesi turpināja attīstīt savu panākumu un galarezultātā Cēsu "Lekrings" svinēja uzvaru ar 8:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edgars Puriņš, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti Kriša Treimaņa kontā, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Artūrs Jurševskis. Labākā spēlētāja balvu Talsu komandā saņēma Valters Kalnietis, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. 2 (1+1) punkti Ralfam Polim. Pēc šīs uzvaras Cēsu "Lekringam" turnīra tabulā ir 33 punkti un kāpiens uz 2. vietu. Komandai "Talsu NSS/Krauzers" joprojām 25 punkti un 6. vieta.

Rīgas "RTU/Rockets" izcīna pirmo uzvaru

Rīgas komandai "RTU/Rockets" līdz šim bija tikai viens punkts, jo zaudējumi tika piedzīvot visās spēlēs, tostarp arī savā laukumā pret "Bausku" (6:7). Atbildes mača rezultātu 6. minūtē atklāja baušķenieks Kristers Ķūrēns-Repša – 1:0. Jau tajā pašā minūtē ar vārtu guvumu atbildēja rīdzinieks Mārtiņš Lapsiņš (1:1). Pēc pirmā periodā vadībā ar divu vārtu pārsvaru atradās mājinieki – 3:1. Otrās trešdaļas laikā viesiem izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu – 4:4. 50. minūtē rīdzinieks Rainers Miķelsons pirmo reizi vadībā izvirzīja Rīgas komandu – 5:4. Jau nākamajā minūtē mājinieks Matīss Dulbe vēlreiz panāca neizšķirtu – 5:5. 58. minūtē komandas biedra Artūra Jansona piespēli vārtu guvumā pārvērta rīdzinieks Oļegs Stasivs – 6:5. Bauskas komanda vēl centās situāciju labot, tomēr nesekmīgi – uzvaru ar 6:5 svinēja "RTU/Rockets".

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina Kristiānu Kociņu, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Viņa komandas biedram Artūram Jansonam 4 (1+3) punkti, divus vārtus guva Rainers Miķelsons, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Imants Lastovskis. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Kristers Ķūrēns-Repša, kura kontā "hat-trick". Pēc šīs uzvaras komandai "RTU/Rockets" turnīra tabulā četri punkti, bet joprojām pēdējā pozīcija. "Bauskai" 12 punktu un 9. vieta.

ELVI florbola līga vīriešiem

V.KomandaSp.UZ+/-Punkti
1.FBK Valmiera15132+5737
2.Lekrings15114+2433
3.FS Masters/Ulbroka14113+5032
4.Rubene1596+3729
5.Ķekava1596+1626
6.Talsu NSS/Krauzers1578+2425
7.Irlava1468-1218
8.Lielvārde/Fat Pipe1367-415
9.Bauska16411-6512
10.FBK SĀC15312-499
11.RTU/Rockets13112-784

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...