Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Trīs vārti sešās minūtēs - "Rubene" ielaužas pusfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Trīs vārti sešās minūtēs - "Rubene" ielaužas pusfinālā
Kocēnu "Rubene". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem otro pusfinālisti kļuvusi "Rubene", kas šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē ar 4:2 pieveica "Valmieru". Izšķirošo pārsvaru kocēnieši ieguva pēdējā perioda pirmajā pusē, kad sešu minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot 4:1. Sērijā "Rubene" uzvarēja ar 2:1, bet pusfināla spēlē tās pretiniece būs pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe". Šodien savu ceturtdaļfināla sēriju ar panākumu sāka "Lekrings", kas Cēsīs ar 9:6 pieveica komandu "Irlava/Avant". Pusfinālā iekļuva arī "Talsu NSS/Krauzers", kas sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar 8:3 sakāva "Ķekavu".

Šīsdienas spēlē, kas notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, "Valmiera" un Kocēnu "Rubene" pirmo reizi spēkojās kā viena novada (Valmieras) divas komandas. Cīņai bija ārkārtīgi liela nozīme, jo zaudētājiem bija jābeidz sezona, bet uzvarētāji būs iekļuvuši valsts četru spēcīgāko komandu skaitā ar labām izredzēm pacīnīties par kādu medaļu komplektu. Mača pirmajā periodā dominēja abu komandu vārtsargi, kas tā arī netika pārspēti – 0:0. Pirmais vārtu guvums tika fiksēts tikai 37. minūtē, kad precīzs metiens padevās kocēnietim Andrim Jēkabsonam – 1:0. Jau pēc trim minūtēm ar golu atbildēja valmierieši – 1:1, ar vārtu guvumu izcēlās Ričards Eglītis. Pēc tik mazrezultatīva sākuma kaut kas samērā negaidīts notika pēdējā perioda pirmajā pusē, kad sešu minūšu laikā Kocēnu komanda guva trīs vārtus, izvirzoties vērā ņemamā vadībā ar 4:1. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos raidīja Dāvis Zēmelis, Markuss Dumpis un Arnijs Kuratņiks. Lai kā "Valmieras" florbolisti centās, viņiem atspēlēt izdevās tikai vienus vārtus – 54. minūtē precīzs bija leģionārs Pāvels Semjonovs (2:4). Atlikušajā laikā viesu aizsardzības līnija bija necaursitama - "Rubene" uzvarēja ar 4:2, sērijā triumfējot ar 2:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Dāvis Zēmelis, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Arnijam Kuratņikam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu komandā "Valmiera" saņēma Mārtiņš Broks, kurš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Jau piektdien kļuva zināms, ka šī ceturtdaļfināla pāra uzvarētājus pusfinālā gaidīs spēkošanās ar komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Gan pusfinālā, gan cīņā par medaļām paredzēta tikai viena spēle.

Ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru sāk Cēsu "Lekrings"

Ceturtdaļfināla sērijas starp Cēsu "Lekringu" un komandu "Irlava/Avant" aizkavēja ar vīrusu Covid-19 saistīta karantīna. Par saslimušiem florbolistiem informācijas gan nav, tā kā tajā ziņā viss ir kārtībā. Cēsu sporta kompleksā pirmie varēja gavilēt mājinieki, turklāt divas reizes pēc kārtas, jo jau 4. minūtē viņi bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, vārtu guvumi Kevina Šmita un Emīla Dzalba kontā. Irlavniekiem vajadzēja tikai divas minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu – 2:2, pa golam laukuma saimnieku vārtos iemeta Renārs Stančiks un Kristaps Kazlovskis. Vēl vairāk – pēc pirmā perioda vadībā ar 4:3 atradās tieši "Irlava/Avant". Savukārt otrās trešdaļas laikā vadības grožus ar vienu vārtu pārsvaru savās rokās pārņēma jau Cēsu florbolisti – 6:5. Pēdējā periodā "Lekrings" savu handikapu palielināja un guva uzvaru ar 9:6, sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Rezultatīvākie starp uzvarētājiem ar 3 (2+1) punktiem katram bija Jānis Rajeckis un Kevins Šmits. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Krišjānis Tiltiņš, Jorens Malkavs un Krišs Treimanis, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Emīls Dzalbs, kuram šajā mačā viens vārtu guvums. Par labāko starp irlavniekiem atzina Renāru Stančiku. Viņam un Renāram Austrumam pa 2 (1+1) punktiem, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Mareks Stančiks. Sērijas otrā spēle paredzēta 9. jūnijā, tā notiks Irlavā.

"Talsu NSS/Krauzers" sakauj "Ķekavu" un spēlēs pusfinālā

Sērijas starp "Talsu NSS/Krauzers" un "Ķekavu" izšķirošo spēli ļoti veiksmīgi sāka tieši talsenieki. Rezultātu jau 2. minūtes sākumā atklāja Emīls Krūmiņš – 1:0. 9. minūtē piecu minūšu noraidījumu nopelnīja mājinieks Andris Blumbahs. Kā vēlāk izrādījās, šis apstāklis par labu nāca tieši Talsu komandai – 10. minūtē soda metienu realizēja Artis Raitums (2:0), bet 14. minūtē, kad talsenieki bija palikuši trijatā pret pieciem, pēc ļoti tālas piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Valters Kalnietis (3:0). 15. minūtē pirmos vārtus guva ķekavieši sava rezultatīvākā spēlētāja Klāva Jansona personā – 1:3. Otrā perioda laikā mājinieki ieguva triju vārtu pārsvaru (5:2), bet visā spēlē "Talsu NSS/Krauzers" bija pārāka ar 8:3, sērijā uzvarot ar 2:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma spēlējošais treneris Artis Raitums, kuram šajā mačā 3 (2+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Tomam Bitmanim, 2 (1+1) punktus sakrāja Klāvs Araks, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Valters Kalnietis. Par labāko starp ķekaviešiem atzina aizsargu Tomu Mežotni, kurš šajā spēlē bez punktiem, bet rezultatīvākie bija Klāvs Jansons ar 2 (1+1) punktiem un Edgars Freimanis ar divām piespēlēm. Līdz ar šo spēli sezona noslēgusies Ķekavas komandai, bet "Talsu NSS/Krauzers" var gatavoties pusfinālam, kur tās pretiniece būs Cēsu "Lekrings" vai "Irlava/Avant".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...