Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsīs sērija sāksies, Valmierā un Talsos - klāt izšķirošā spēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsīs sērija sāksies, Valmierā un Talsos - klāt izšķirošā spēle
Cēsu "Lekrings" pret "Irlava/Avant"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā turpinās ceturtdaļfinālu sēriju spēles. Šodien izšķirošās spēles par iekļūšanu pusfinālā tiks aizvadītas Valmierā un Talsos, bet Cēsīs pirmo maču aizvadīs vietējais “Lekrings” un “Irlava/Avant”.

“FBK Valmiera” (#3) - “Rubene” (#6) pulksten 15:30 Vidzemes OC

Lai gan sērijas otrajā spēlē mača gaitā situācija laukumā apmeta vairākus kūleņus, atrisinājums nepārsteidza - divu principiālo komandu liktenis sērijā izšķirsies trešajā mačā. Vakar “Rubene” vareni sāka maču, panākot 3:0 vadību un droši kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Taču tad savainojumā iedzīvojās Ivo Balodis, disciplināro sodu nopelnīja Ritvars Bērziņš un tas radīja pamatīgas problēmas laukuma saimniekiem. No iekrātā trīs vārtu pārsvara viņi diezgan ātri nonāca iedzinējos ar 3:5, turklāt nu jau notikumus laukumā diktēja valmierieši, sekmīgi pieturot bumbiņu un neļaujot “Rubenei” skriet ātrajos un bīstamajos pretuzbrukumos. Vienā no epizodēm gan Ivara Jēkabsona vīri aizskrēja un sadeldēja rezultātu līdz minimumam, bet pēc mirkļa emociju spārnotie mājinieki panāca arī izlīdzinājumu. Zīmīgi, ka šos vārtus guva Balodis, kurš trešajā periodā tomēr spēja atgriezties laukumā. Sekoja trešais papildlaiks četrās savstarpējās spēlēs šajā sezonā un atkal laimīgo lozi izvilka mājinieki, otros vārtus spēlē gūstot Jēkabam Keišam. Valmieras komandas rindās līdzvērtīga statistika Ričardam Eglītim,

“Lekrings” (#1) - “Irlava/Avant” (#8) pulksten 16:00 Cēsīs

Viens pusfinālists jau ir noskaidrots, šodien tiks noskaidrotas vēl divas komandas, kas iekļūs Final Four. Tikmēr Cēsīs sērija vien šodien tiks uzsākta, jo “Irlava/Avant” komanda bija nonākusi pašizolācijā, kā rezultātā sērijas sākšana tika atlikta uz nedēļu. Regulārajā sezonā cēsnieki pārliecinoši triumfēja regulārajā sezonā, iekrājot 57 punktus. Irlavnieki visu sezonu pārliecinoši atradās vadošo astotniekā, taču neveiksmīgā sezonas izskaņa, kad komandai jau sāka rasties problēmas ar pilna sastāva nokomplektēšanu cīņām, lika uztraukties vai otro sezonu pēc kārtas nenākas palikt “aiz borta”. Beigās ar 31 punktu tomēr bija gana, lai astoto pozīciju izcīnītu. Regulārajā sezonā abās spēleš uzvarēja cēsnieki, tādējādi reabilitējoties par zaudējumiem abās savstarpējās spēlēs iepriekšējā sezonā. Šosezon cēsnieki izcīnīja 4:3 uzvaru pamatlaikā Irlavā, kad par vairākām cīņas epizodēm ļoti neapmierināti bija Irlavas komandas pārstāvji. Cēsīs abas komandas tikās regulārās sezonas pēdējā dienā, laukuma saimniekiem triumfējot ar 7:3.

“Talsu NSS/Krauzers” (#4) - “Ķekava” (#5) pulksten 18:00 Talsos

Ļoti nerezultatīva pirmā cīņa Talsos, kad katra no komandām no spēles prata gūt tikai pa vieniem vārtiem. Un ļoti nerezultatīva spēles pirmā puse otrajā spēlē Ķekavā, kad līdz mača vidum komandas nespēja gūt nevienus vārtus. Līdz otrajam pārtraukumam gan viesi bija panākuši 2:1 vadību, bet trešajā periodā “Ķekavas” komandas spēle pajuka, kad septiņu minūšu laikā tika ielaisti vēl četri vārti un no šāda pavērsiena atgūties neizdevās. Talsinieki tika pie 7:4 uzvaras, kas ļāva izlīdzināt rezultātu sērijā un ievirzīt šo sēriju izšķirošajā trešajā spēlē, kas norisināsies Talsos. Jāpiezīmē gan, ka talsinieki zaudējuši abas savstarpējās spēles Talsos šajā sezonā - vispirms regulārajā sezonā neveiksme papildlaikā, bet pirms nedēļas zaudējums pēcspēles metienu sērijā. Otrajā cīņā lielisks bija Toms Bitmanis, kurš atzīmējās ar piecām rezultatīvām piespēlēm, uzreiz kļūstot par līderi izslēgšanas turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī.