Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava/RB&B” nepieciešami vēl punkti no talsiniekiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava/RB&B” nepieciešami vēl punkti no talsiniekiem
Epizode no "Ķekava/RB&B" un "Talsu NSS/Krauzers" pirmā apļa spēles, foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. Vienā no tām “Irlava” savās mājās uzņems “Rubeni”, kamēr Talsos pie vietējās komandas ciemosies “Ķekava/RB&B”, kas savās mājās konkurentiem zaudēja vien papildlaikā.

“Irlava” – “Rubene” (pulksten 18:00 Irlavas SN un LFS Youtube kanālā)

Irlavas komanda pēdējās trijās spēlēs tikusi pie divām uzvarām, taču tieši vienīgais zaudējums pēdējā mačā 17. decembrī bijis sevišķi sāpīgs, kad izbraukumā neizdevās nosargāt 8:4 vadību un ar 8:9 tika zaudēts “RTU/Rockets”, kas sarežģīs komandas ceļu pretim vadošo vienību astotniekam. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 21 (10+11) punktu joprojām ir Kristers Tiltiņš, kamēr Mareka Stančika rēķinā ir 20 (13+7) punkti. Trešais rezultatīvākais ar 17 (9+8) punktiem ir Emīls Krūmiņš. Tabulā “Irlava” ar 20 punktiem 14 spēlēs atrodas astotajā vietā, taču tikpat punktu ir arī Ādažu komandai, kura gan aizvadījusi par vienu spēli vairāk.

Arī “Rubene” pēdējā spēlē piedzīvojusi zaudējumu, savās mājās ar rezultātu 5:7 tika zaudēts “FS Masters/Ulbroka”. Neskatoties uz to, vienība ar 34 punktiem 14 spēlēs atrodas pirmajā vietā tabulā, par punktu apsteidzot tieši ulbrokiešus, kuriem gan par vienu nospēlētu cīņu vairāk. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 31 (23+8) punktu ir Matīss Celms, kurš jau 11 spēlēs pēc kārtas atzīmējies ar vismaz vienu rezultatīvu metienu. Kapteinis Jēkabs Keišs iekrājis 27 (9+18) punktus, bet Dāvja Zēmeļa rēķinā ir 25 (11+14) punkti.

Abu komandu pirmā apļa spēlē, kas Kocēnos tika aizvadīta oktobra vidū, laukuma saimnieki jau pirmajā periodā panāca 5:0 vadību, bet viesi pie pirmajiem vārtiem tika vien dažas sekundes pirms otrā perioda beigām. Lai gan trešo periodu tabulas līderi aizvadīja krietni vājāk, droša 8:3 uzvara netika apdraudēta. Ar hat-trick toreiz uzvarētājiem izcēlās Dāvis Zēmelis, kamēr viesiem divi vārti Kasparam Klamera.

Šovakar spēle Irlavas sporta namā sāksies pulksten 18:00 un mača video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Spēli tiesās Pēteris Freimanis un Artis Ancāns.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Ķekava/RB&B” (pulksten 18:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport kanālā)

Ja Kocēnu komanda savus šodienas pretiniekus pirmajā aplī uzvarēja pārliecinoši, tad Talsu un Ķekavas komandu savstarpējā spēlē bija nepieciešams papildlaiks – Ķekavas komanda spēles vidū nonāca 0:3 iedzinējos, bet neilgi pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar 6:4. Mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kurzemnieki panāca 6:6 neizšķirtu, bet papildlaika izskaņā arī izrāva uzvaru ar 7:6, uzvaras vārtus gūstot jaunajam Linardam Putniņam.

Talsu komandai šis panākums bijis viens no desmit, kas tabulā ar 28 punktiem 14 spēlēs pašlaik ļauj ieņemt trešo vietu tabulā. Pēdējā laikā gan komandas sekmes nav bijušas tās labākās, jo tika piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas līdz pēdējā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 izdevās uzvarēt Ādažos. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 27 (11+16) punktiem ir Jānis Ragovskis, kamēr pirmā savstarpējā mača varonis Andrejs Šķerbergs ticis pie 24 (13+11) punktiem. Ar 23 (12+11) punktiem trešais rezultatīvākais ir Toms Akmeņlauks.

Tikmēr Ķekavas komanda uzvarējusi divas no pēdējām trim spēlēm, demonstrējot rezultatīvu florbolu. Tam par iemeslu ir arī komandas līdera Klāva Jansona (9+5) atgriešanās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas. Tieši viņš guva uzvaras vārtus spēles papildlaikā Cēsīs. Komandas rezultatīvākais gan joprojām ir Markuss Januševskis, kuram 28 (17+11) punkti. Toms Ķeirāns ticis pie 23 (13+10) punktiem, bet trešais rezultatīvākais ir Reinis Melgailis, savācot 15 (9+6) punktus.

Spēles sākums Talsu Valsts ģimnāzijā un mača video tiešraide būs pieejama FK “Talsi” Solidsport kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu duets Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.