Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Stasivs: "Ātri nonākam iedzinējos, kas noved pie kļūdām turpinājumā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Stasivs: "Ātri nonākam iedzinējos, kas noved pie kļūdām turpinājumā"
Oļegs Stasivs (#96)
Foto: Edvards Baranovs

"RTU/Rockets" florbola komandai starpsezonu periodā pievienojās Oļegs Stasivs, kurš jau ar sezonas pirmajiem mačiem pieteicis sevi kā vienu no komandas līderiem. Sarunā ar Sportacentrs.com spēlētājs stasta par pārsteidzošo sezonas sākumu un ne tik labo turpinājumu.

“Pāreja” no FK “JeNo” uz “RTU/Rockets” notika tādēļ, ka pārcēlos uz dzīvi galvaspilsētā, līdz ar to meklēju komandu Rīgā. Devos pie sava kādreizējā komandas biedra un pašreizējā “RTU/Rockets” komandas pārstāvja Imanta Lastovska, ar kuru vienojāmies, ka varu izmēģināt savus spēkus. Pēc pirmajām trim nedēļām treniņprocesā sapratu, ka vēlos būt daļa no komandas un ka treneri grib redzēt mani savas komandas sastāvā. Ar savas nu jau bijušās komandas FK “JeNo” treneri Alfrēdu Kundziņu vienojāmies, ka palaidīs mani uz “RTU/Rockets” bez izpirkuma maksas, par ko viņam liels paldies!”

Līdz ar to Stasivs pēc septiņu gadu pārtraukuma atkal atgriezies spēcīgāko komandu turnīrā. Lūdzām, salīdzināt, kā mainījies virslīgas līmenis šo gadu laikā: “Pirms septiņiem gadiem spēlēju ļoti maz un manas florbolista gaitas tad tikai sākās. Bet varu pateikt, ka šobrīd florbols virslīgā kļuvis tehniskāks un ātrāks.”

Sezonas ievadā “RTU/Rockets” parūpējās par pārsteigumu, izbraukumā tiekot galā ar “FBK Valmiera”, kam gan turpinājums nav sekojis, zaudējumiem krājoties vienam pēc otra: “Sezonas pirmajā spēlē pret valmieriešiem nospēlējām ļoti disciplinēti un pacietīgi aizsardzībā. Savukārt uzbrukumā izmantojām teju katru savu iespēju. Nākamajās spēlēs tieši spēle aizsardzībā mūs pievīlusi visvairāk, jo jau spēles sākumā mēs ātri ielaižam vārtus, kā rezultātā visu laiku nākas atspēlēties, tādējādi pieļaujam kļūdas viduszonā un uzbrukuma zonā, ko pretinieki ļoti meistarīgi spēj izmantot.”

Komanda jau bija nonākusi līdz pēdējai pozīcija turnīra tabulā, taču aizvdītajā nedēļas nogalē rīdzinieki tika galā ar FBK SĀC, tādējādi turnīra tabulā ar sešiem punktiem "studenti" pakāpušies uz desmito vietu.