Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Spārnotie baušķenieki un nomāktie talsinieki uzņems Liepājas un Lielvārdes komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spārnotie baušķenieki un nomāktie talsinieki uzņems Liepājas un Lielvārdes komandas
Ralfs Polis (#2)
Foto: liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzēts izspēlēt divas spēles. “Bauska” īsā laikā aizvadīs otro savstarpējo cīņu ar Liepājas “Kuršiem”, bet “Talsu NSS/Krauzers” uzņems “Lielvārde/FatPipe”.

“Talsu NSS/Krauzers” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 16:00 Talsu VĢ un Sportacentrs.com

Talsu vienība joprojām ir ar mazāko nospēlēto cīņu skaitu šajā sezonā - šovakar komanda dosies laukumā vien septīto reizi. Par pirmajām sešām spēlēm pozitīvo meklēt ir grūti - uzvarot pašu pirmo cīņu, nācies zaudēt nākamajās piecās spēlēs, kā rezultātā vienība ar trim punktiem atkāpusies uz 11. vietu 12 komandu konkurencē. Pēc sezonas atsākšanās vienība pamanījās piedzīvot zaudējumu viesos pret “Bausku”, kuriem tā bija pirmā uzvara sezonā. Toms Bitmanis (7+3) tajā spēlē guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, kā rezultātā viņš tagad kļuvis par pirmo spēlētāju komandā, kuram izdevies savākt vismaz desmit punktus. Līdz šim aizvadītajās spēlēs komandai nav atradies līderis, kas varētu sarežģītos brīžos uzņemties iniciatīvu, par ko liecina kaut vai tas, ka garākās punktu sērijas bijušas trijiem spēlētājiem, bet neviens nav ticis pie punktiem vairāk kā trijās spēlēs pēc kārtas. Pašlaik glābēji nav arī vārtu vīri, jo kurzemniekiem ir otrs sliktākais atvairīto metienu procents visā čempionātā. Tas viss pat neskatoties uz to, ka vidēji spēlē komanda ielaiž nedaudz vairāk par sešiem vārtiem, kas nav katastrofāli slikts rādītājs. Noteikti jāizceļ, ka sešās aizvadītajās spēlēs ar Talsu komandas līdzdalību, tikai vienā rezultāta starpība bijusi divi vārti, pārējās cīņās starpība bijusi minimāla. Tomēr galotnēs pārsvarā gadījumu pašlaik nākas samierināties ar neveiksmēm.

“Lielvārde/FatPipe” aizvadīs jau ceturto spēli pēc sezonas atsākšanās. Ja pirmajā mačā izdevās izcīnīt divus punktus par uzvaru papildlaikā Kocēnos, tad nākamajās divās cīņās nācies samierināties ar zaudējumiem, kas neveicina cīņu par vadošajām pozīcijām tabulā. Pašreiz titula turētāji desmit mačos iekrājuši 17 punktus, kas dod piekto vietu, taču līderi aizmukuši jau astoņu punktu attālumā. Pēdējā spēlē Cēsīs pret “Pārgauju” (2:4) pietrūka Rūdis Žukelis (13+7), kurš nebija uz maču ģimenes apstākļu dēļ. Līderu lomas uzņēmās Niks Blumfelds un Mariss Giņko, turklāt kapteinis jau astoto maču pēc kārtas izdarīja vismaz vienu rezultatīvu piespēli. Epizodiski pēdējā spēlē laukumā tika iesaistīts izlases aizsargs Armands Savins (2+1), kuram gan šī sezona pašlaik ir ļoti samocīta un pašlaik viņš vēl ir patālu no savas optimālās formas.

“Bauska” - “FK Kurši” pulksten 17:00 Bauskā

Bauskas vienība pirms nedēļas sacentās ar liepājniekiem izbraukumā, mača vidū atrodoties pat minimālā vadībā, beigās gan piedzīvojot 38. neveiksmi pēc kārtas. Taču dažas dienas vēlāk komandas melnā svītra beidzot tika pārtraukuma, pateicoties uzvarai pār “Talsu NSS/Krauzers”. Pēc šī panākuma baušķenieki ar četriem punktiem uzlēkuši līdz desmitajai vietai turnīra tabulā - tik augstu komanda nav bijusi jau vairākus pēdējos gadus. Savu punktu sēriju pret talsiniekiem turpināja Aivis Barkovskis (7+5), iemetot trīs vārtus un izdarot vienu piespēli. Tomēr noteikti jāizceļ, ka sekmīgi komandas sastāvā atgriezušies pieredzējušie Valdis Vāvers, kuram vārtu guvums un viens no visu laiku labākajiem piespēlētājiem Latvijas čempionātā Ģirts Laugalis, kurš arī tika pie sava pirmā punktiņa sezonā. Skaidrs, ka pēc izcīnītās uzvaras komanda būs motivēta pierādīt, ka tā nav bijusi nejaušība - jautājums vai gribēšana nebūs lielāka par varēšanu.

Liepājas komanda pēc uzvaras mājās pār baušķeniekiem nespēja izmantot savas iespējas, lai uzvarētu pašlaik visnotaļ negatavo Ķekavu, kuru treneris Jānis Bramanis atzinis, ka vienība pašlaik ir tālu no tās formas, kādā komanda bija sezonas ievadā. Ņemot vērā “Pārgaujas” uzvaru pār Lielvārdes komandu, liepājnieki tabulā ar 12 punktiem astoņās spēlēs atbīdīti uz devīto vietu. Tiesa, uzvaras gadījumā, šovakar komanda var pacelties divas pozīcijas augstāk. Ķekavā ierasti rezultatīvs bija Toms Akmeņlauks (8+12), kuram divi vārti un tikpat piespēļu. Tomēr jāizceļ arī jaunie Ralfs Polis (10+4) un Sandis Lēvalds (8+3), kuri punktus krāj jau septiņos mačos pēc kārtas. Lieki piebilst, ka tās ir garākās sērijas Liepājas komandas sastāvā šajā sezonā.

Vairākkārt pieminētajā savstarpējā spēlē pirms nedēļas, baušķeniekiem neviens spēlētājs neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko tika nosaukts vārtsargs Gatis Ivanāns, kurš vārtos stājās 12. minūtē, kad savainojumā iedzīvojās Elvis Holsts. Liepājniekiem Toms Akmeņlauks un Mārtiņš Puķīte guva pa diviem punktiem, bet par labāko atzina Kristapu Ošu-Ervicu, kuram padevās lielisks un rezultatīvs metiens.

     [+] [-]

, 2021-04-05 16:54, pirms 3 gadiem
Hmm, laikam "Bauska" pārspēja savējos treniņos pēc raksta spriežot: "Bauskas vienība pirms nedēļas sacentās ar liepājniekiem izbraukumā, mača vidū atrodoties pat minimālā vadībā, beigās gan piedzīvojot 36. neveiksmi pēc kārtas. Taču dažas dienas vēlāk komandas melnā svītra beidzot tika pārtraukuma, pateicoties
uzvarai pār “Bausku”." :-)
Veiksmi liepājniekiem!