Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: "Bauska" beidzot gatava uzvarēt

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: "Bauska" beidzot gatava uzvarēt
"Bauska"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā, līdzīgi kā visās vadošajās florbola līgās, pašlaik ir pārtraukums, kas saistīts ar gaidāmo pasaules čempionātu. Šis ir brīdis, lai atskatītos uz komandu iespēto līdz šim. Pēc daudzām ļoti drūmām sezonām, šobrīd nopietnā cīņā par vietu play-off iesaistījusies "Bauska" ar tās treneri Ingu Panteļejevu.

Baušķenieki ir viena no divām komandām, kas Latvijas spēcīgākajā florbola līgā spēlē kopš pašiem pirmsākumiem. Taču jau astoņas sezonas pēc kārtas nācies palikt bez izslēgšanas spēļu turnīra. Turklāt vairākumā gadījumu tuvāk bijusi izkrišana no virslīgas, nekā vieta labāko astotniekā.

Šīs sezonas sākums bijis savādāks – septiņās aizvadītajās cīņās komanda tikusi pie trim uzvarām, ar deviņiem punktiem pašlaik puslīdz komfortabli atrodoties astotajā vietā, tuvākos sekotājus apsteidzot par četriem punktiem. Vienība tika pie uzvarām pār Ādažu un RTU komandām, bet vienīgajā "sešu punktu" spēlē zaudēja Irlavai. Par pārsteigumu (ne pirmo reizi) izdevās parūpēties Valmierā, tiekot pie vērtīgiem trim punktiem tabulā. Vienības līderis arī šajā sezonā ir Pēteris Zeltiņš, kurš gan nav tik rezultatīvs kā pērn, taču sešās spēlēs pie 10 (7+3) punktiem izdevies tikt. Jānis Akmentiņš savācis 7 (3+4) punktus, bet pārējiem komandā nav vairāk par pieciem punktiem. Neesot pārlieku rezultatīviem, pacietīgi un uzmanīgi jāspēlē aizsardzībā un šajā sezonā lielisku sniegumu vārtos demonstrējis Jānis Goža, kurš pat izpelnījies izlases treneru ievērību.

Vērtējot sezonas sākumu, komandas treneris Ingus Panteļejevs atzīst, ka tas "noteikti vairāk vērtējams ar pozitīvu zīmi, jo esam play-off zonā, kas kā galvenais mērķis tika noteikts pirms sezonas. Esam uzvarējuši komandas, kuras bija jāuzvar, ja domājam par vietu astotniekā. Tāpat atvedām trīs punktus no Valmieras, kas uz doto brīdi ir čempionāta vadībā un ir viens no klubiem, kas noteikti tēmē uz čempionu titulu. Šī uzvara noteikti komandai deva papildus pārliecību, ka šajā sezonā varam uzvarēt jebkuru pretinieku."

Skaidrs, ka uzvara pār valmieriešiem bijusi īpaša, taču treneris izceļ arī mājas spēli pret "Lekringu", kad komanda atspēlēja četru vārtu deficītu, vēlāk izšķirošos vārtus ielaižot vien pamatlaika pirmspēdējā minūtē. Tikmēr par neveiksmīgāko maču treneris nosauc zaudējumu "Rubenei" ar rezultātu 2:14. "Pats spēles sākums par neko briesmīgu gan neliecināja. Bija vairāki nerealizēti momenti cīņas ievadā. Tajā spēlē pietrūka Zeltiņa, kas ļautu veidot spēli pavisam savādāk. Sezonas turpinājumā daudz jāstrādā pie taktiskās sagatavotības. Domāju, ka čempionāta turpinājumā spēle tikai uzlabosies un beidzot tiksim play-off. Uzskatu, ka par astoto pozīciju būs ļoti sīva cīņa ar "Irlavu" un ļoti liela nozīme būs abu komandu savstarpējai spēlei mūsu laukumā."

Treneris neizcēla nevienu komandu pie patīkamajiem vai negatīvajiem pārsteigumiem, vienīgi sniedzot savu viedokli par abām pērnās sezonas finālistēm Cēsu "Lekringu" un "Rubeni', kas abas pašlaik atrodas tabulas vidusdaļā. "Domāju, ka šo komandu vieta turnīra tabulā nebūt neliecina par viņu spēles kvalitātes zudumu. Čempionāta gaitā viņi noteikti atgriezīsies turnīra tabulas augšgalā."

Pēc pārtraukuma čempionātā "Bauska" Elvi florbola līgas apritē atgriezīsies 19. novembrī, kad ieplānota mājas spēle ar pašlaik ceturtajā vietā esošo "Ķekavu".