Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei" 14.uzvara pēc kārtas, panākums arī "Lekringam", "Rubenei", "Valmiera/ViA" un "Pārgaujai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei" 14.uzvara pēc kārtas, panākums arī "Lekringam", "Rubenei", "Valmiera/ViA" un "Pārgaujai"
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Madonu"
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā 14.uzvaru pēc kārtas izcīnījusi komanda "Lielvārde", kas šovakar savā laukumā ar 7:4 pieveica "Madonu". Cēsu "Lekrings" ar 7:4 pārspēja "Talsi/Triobet", Kocēnu "Rubene" ar 14:6 sagrāva "Bausku", "Valmiera/ViA" ar 9:6 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet Stalbes SK "Pārgauja" ar 10:2 sakāva "Ķekavas Bulldogs".

"Lielvārdes" panākumu sērija sākās vēl oktobra beigās, kad pie komandas stūres stājās Iļja Nazarovs. Turpretī "Madonai" pēdējās spēles ne tuvu nebija tās veiksmīgākās – piedzīvoti jau seši zaudējumi pēc kārtas. Par Lielvārdes novada sporta centrā notikušās spēles favorītiem noteikti bija jāuzskata mājinieki, tomēr ar triju punktu izcīnīšanu tik viegli vieniem nemaz negāja – ja pēc pirmā perioda "Lielvārde" atradās vadībā ar 3:1, bet spēles vidū pat ar 5:1, tad pēdējās trešdaļas vidū viesi mājinieku pārsvaru bija samazinājuši līdz minimumam – 5:4. Lielvārdieši tomēr tika pie savas četrpadsmitās uzvaras pēc kārtas – pēdējā minūtē Toms Akmeņlauks raidīja bumbiņu tukšos madoniešu vārtos, nofiksējot galarezultātu – 7:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Artūrs Skadiņš, kura kontā viens vārtu guvums. Toms Akmeņlauks savāca 4 (2+2) punktus, bet Aivim Kusiņam un Jurim Gribustam pa 2 (1+1) punktiem. Labākā gods "Madonas" sastāvā tika Mārtiņam Lapsiņam, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, divus vārtus guva Guntis Jansons. Pēc šī panākuma "Lielvārde" ar 45 punktiem joprojām ieņem 3.vietu.

Pie "Talsi/Triobet" šovakar viesojās patreizējā čempione – Cēsu "Lekrings". Jau pirmā perioda laikā viesi ieguva divu vārtu pārsvaru (4:2), taču īpaši to palielināt nespēja. Pēc otrās trešdaļas cēsnieki atradās vadībā ar 5:3, bet visā spēlē uzvarēja ar 7:4.

Divus vārtus uzvarētāju labā iemeta Emīls Dzalbs, kuram arī labākā spēlētāja gods, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Andris Malkavs un Mārtiņš Rajeckis. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika vārtsargam Markusam Plūdumam, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 12 no 14 pretinieku metieniem. Ar diviem gūtiem vārtiem "Talsi/Triobet" sastāvā izcēlās Jānis Škutāns, bet divas piespēles Jāņa Klestrova kontā. Cēsu "Lekringam" šobrīd ir 45 punkti un 2.vieta turnīra tabulā.

Sporta centrā "Mēmele" šovakar "Bauska" uzņēma Kocēnu "Rubeni". 18.minūtē, pēc tam, kad mājinieki bija guvuši divus vārtus pēc kārtas, rezultāts kļuva neizšķirts – 3:3. Kā vēlāk izrādījās, tas laukuma saimniekiem bija pēdējās veiksmes brīdis – jau līdz pirmajām pārtraukuma kocēnieši izvirzījās vadībā ar 6:3. Pēc otrās trešdaļas viesiem bija septiņu vārtu handikaps (13:6), bet visā spēlē "Rubene" uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši – 14:6.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Gatis Akūlovs, kurš savāca 3 (2+1) punktus. Pa trim punktiem arī Laurim Zaicevam, Uģim Karasevam un Matīsam Mālniekam, bet visrezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Atis Stepāns. "Bauskas" sastāvā tradicionāli rezultatīvākais bija Pēteris Zeltiņš – 3 (1+2) punkti, bet par labāko atzina vienu vārtu autoru Edgaru Liepu. Kocēnu "Rubene" ar 45 punktiem turnīra tabulā ieņem 4.vietu.

Regulārā turnīra pirmajā spēlē, kas notika Vidzemes olimpiskajā centrā, "Kurši" sarūgtināja valmieriešus, ar 4:3 uzvarot pēcspēles metienu sērijā. Šodien "Valmiera/ViA" devās uz Valmieru pēc revanša, kā izrādījās – veiksmīgi. Lai arī rezultātu, spēlējot mazākumā, atklāja liepājnieki (1:0), kuri pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:1, otrajā trešdaļā viss apgriezās "ar kājām gaisā" - "Valmiera/ViA" guva četrus vārtus un izvirzījās vadībā ar 5:3. Pēdējais periods tika aizvadīts sīvā cīņā, kurā valmieriešiem izdevās ne tikai nosargāt, bet pat nedaudz palielināt savu pārsvaru – 9:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Mārtiņš Broks, kurš izcēlās ar "hat-trick". Trīs rezultatīvas piespēles Ivara Laktiņa kontā, bet divus vārtus guva Ints Vilks. Par labāko starp liepājniekiem atzina vārtsargu Edgaru Rimarenko, kurš atvairīja 28 no 36 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais "Kuršu" sastāvā ar 3 (1+2) punktiem bija Kaspars Klamers.

Stalbes sporta zālē notikušās spēles rezultātu 13.minūtē atklāja ķekavietis Jānis Mežotnis – 1:0. Izskatījās, ka tas bija kā starta šāviens "Pārgaujai", kura pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:1, pēc otrā – ar 7:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 10:2. "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem tas bija piektais zaudējums pēc kārtas.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Rolands Jānelsiņš, kuram 3 (1+2) punkti, trīs piespēles bija Gatim Grāvelim, bet ar 5 (4+1) punktiem izcēlās Lauris Ābols. Labākā gods "Ķekavas Bulldogs" sastāvā tika Jānim Mežotnim. "Pārgauja" pēc šīs uzvaras ar 18 punktiem pakāpās uz 11.vietu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv