Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ceturtajā spēlē izšauj Kusiņš – lielvārdieši atjauno līdzsvaru sērijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ceturtajā spēlē izšauj Kusiņš – lielvārdieši atjauno līdzsvaru sērijā
Aivja Kusiņa (#10) maiņa pēc kārtējā vārtu guvuma. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šīs sezonas līdz šim rezultatīvākā izslēgšanas spēle šodien tika aizvadīta Lielvārdē, kur pusfināla sērijas ceturtajā mačā "Lielvārde/Fat Pipe" ar 11:7 pieveica Kocēnu "Rubeni". Galvenais lielvārdiešu panākuma kaldinātājs ar četriem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Aivis Kusiņš. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts atkal kļuvis neizšķirts – 2:2.

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā izcīnīja augsto 2. vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā tai pretī stājās komanda "Oxdog Ulbroka LU" (7. vieta). Sēriju kocēnieši sāka ļoti pārliecinoši, savā laukumā uzvarot ar 5:4 pagarinājumā un 5:1, bet Ulbrokā – ar 6:3. Rezultāts sērijā bija 3:0, pašreizējai čempionu kausa īpašniecei, lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja vairs tikai vienu panākumu, bet tas tik viegli rokā nedevās. Vispirms Ulbrokas florbolisti savā laukumā tika pie pirmās uzvaras – 8:5, bet pēc tam viesos spēja uzvarēt papildlaikā – 3:2. Sērijas kopvērtējumā atgriezās intriga, jo kocēnieši atradās vadībā tikai ar 3:2, turklāt nākamais mačs bija jāaizvadā Ulbrokā. Sērijas sestajā mačā "Rubene" svinēja uzvaru pagarinājumā – 5:4, sērijā triumfējot ar 4:2.

Komandai "Lielvāde/Fat Pipe" (6. vieta) ceturtdaļfinālā nūjas bija jātiekas ar ambiciozo FBK "Valmiera" (3. vieta), kas regulāro turnīru noslēdza ar desmit pēc kārtas gūtām uzvarām. Jau pirmajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas notika Valmieras Olimpiskajā centrā, lielvārdieši pārtrauca pretinieku panākumu sēriju, uzvarot papildlaikā – 5:4. Jau nākamajā mačā valmierieši revanšējās ar 4:2, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 1:1. Duelis pārcēlās uz Lielvārdi, kur divas uzvaras guva mājinieki (6:2 un 5:4), sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1. Sērijas piektais mačs norisinājās Valmierā, bet arī tajā veiksme bija lielvārdiešu pusē, kas svinēja panākumu ar 5:3. Visā sērijā "Lielvārde/Fat Pipe" bija pārāka ar 4:1.

Pusfināla sērijā sava laukuma priekšrocība bija "Rubenei", tāpēc pirmās divas spēles aizritēja Kocēnu sporta namā. 26. martā, dueļa pirmajā mačā, Lielvārdes florbolisti katrā periodā guva pa vieniem vārtiem izvirzoties vadībā ar 3:0. Tad iniciatīvu pārņēma kocēnieši, kas 17 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3). Kaut kam vairāk laukuma saimniekiem pietrūka laika, tāpēc sēriju ar uzvaru (3:2) sāka "Lielvārde/Fat Pipe", faktiski atņemot pretiniekiem sava laukuma priekšrocības. 27. martā abas komandas turpat Kocēnos tikās vēlreiz. Šajā mačā jau pirmās trešdaļas laikā vadībā ar 3:1 izvirzījās "Rubene", kas cīņas turpinājumā savu pārsvaru vēl tikai palielināja, galarezultātā svinot uzvaru ar 7:2, bet sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Vakar šīs sērijas dalībnieki bija pārcēlušies uz Lielvārdes sporta centru. Pirmajā periodā vadībā ar 2:0 izvirzījās laukuma saimnieki, bet Kocēnu "Rubene" nepadevās un atlikušajā laikā guva trīs vārtus, svinot svarīgu uzvaru (3:2) un sērijā pirmo reizi izvirzoties vadībā – 2:1.

Pagāja mazāk par 24 stundām, līdz šodien Lielvārdes sporta centrā atkal plosījās florbola kaislības. Pusfināla sērijas ceturtās spēles rezultātu 6. minūtē atklāja laukuma saimnieki Maikla Nazarova personā – 1:0. Vēl līdz pirmā perioda vidum viesi atbildēja ar Ingara Matisona un Emīla Šūmaņa vārtu guvumiem - "Rubene" izvirzījās vadībā ar 2:1. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu – 3:3, uz kocēnieša Matīsa Celma vārtu guvumu ar goliem atbildēja lielvārdieši Markuss Nazarovs un Aivis Kusiņš. Jāpiebilst, ka pieredzējušais Kusiņš šīssērijas pirmajās divās spēlēs aizņemtības darbā dēļ nepiedalījās, bet vakardienas mačā palika bez rezultativitātes punktiem. 25. minūtē Lielvārdes komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Niks Blumfelds – 4:3. Pēc šī gola viesi veica vārtsargu maiņu – vakar lieliski spēlējušā Roberta Trepša vietā spēlē cīņā iesaistījās Klaids Maļcevs. Spēles vidū, kad lielvārdiešiem bija skaitliskais pārsvars, mazāk nekā minūtes laikā divus vārtus iemeta "Rubenes" brīnumbērns Jēkabs Keišs – 5:4. Lielvārdieši šajā brīdī mainīja vārtsargu, Reiņa Kirilko vietā laukumā sūtot Lauri Kārkliņu. Tāds gājiens laukuma saimniekus pamatīgi sapurināja – minūtes laikā viņi iemeta trīs golus, izvirzoties vadībā ar 7:5.

Par nopietnu spēles pavērsienu varēja kļūt noraidījums uz piecām minūtēm, ko 35. minūtē par bīstamu spēli saņēma komandas "Lielvārde/Fat Pipe" kapteinis Mariss Giņko. Tiesa, tajā pašā incidentā nervi neizturēja arī Keišam, kurš par nesportisku uzvedību tika noraidīts uz 12 minūtēm. Viesi savu skaitlisko pārsvaru realizēja tikai vienu reizi – 6:7, vārtus guva Kristers Babris. Toties lielvārdieši Kusiņa personā nodemonstrēja, ka arī iemest golus, spēlējot skaitliskajā mazākumā – 8:6. Pēdējā periodā mājinieki savu pārsvaru ne tikai nosargāja, bet pat nedaudz palielināja. Viņu labā vēl divus vārtus guva Kusiņš, bet Sandis Mihailovskis raidīja bumbiņu tobrīd jau tukšajos pretinieku vārtos. Pirms tam "Rubenes" bilanci ar vienu golu nedaudz uzlaboja Kristers Babris. "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja uzvaru ar 11:7, sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 2:2.

Fotogalerija: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...