Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Irlavai” pēdējā iespēja pagarināt sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Irlavai” pēdējā iespēja pagarināt sēriju
Šovakar "FS Masters/Ulbroka" mačs jāaizvada bez līdera Rolanda Kovaļevska, foto: FS Masters

Elvi florbola virslīgā šodien tiks aizvadīta viena ceturtdaļfināla sērijas spēle, kurā “Irlava” savās mājās uzņems “FS Masters/Ulbroka”. Līdz šim visās spēlēs pārliecinošas uzvaras izcīnījuši Ulbrokas florbolisti, kuri lūkos nodrošināt vietu pusfinālā.

“Irlava” (#5) – “FS Masters/Ulbroka” (#4) (pulksten 18:00 Irlavas SN un LFS Youtube kanālā)

Tā nu sanācis, ka pārī, kurā tiekas nomināli stiprākā un vājākā komanda, vienīgajā nevienā no komandām nav ieguvusi pārsvaru sērijā (2:2), savukārt pārī, kurā tiekas turnīra tabulas kaimiņienes, viena no vienībām vienīgā ir bez uzvarām (0:3). Pēc sekmīgā sākuma pirmajā spēlē, mača turpinājumā ulbrokieši sakārtoja spēli, uzvarot ar 8:4. Savukārt divās nākamajās spēlēs irlavniekiem nav bijušas nekādas izredzes uz panākumu – 2:10 un 3:11.

Vakar jau pirmajā periodā mājinieki nonāca 0:4 iedzinējos, turklāt viesi vārtus vairumā gadījumu guva veidā, par ko sezonas gaitā tika kritizēti Ulbrokas florbolisti – koncentrēšanās trūkums uz nomaiņu, iekrišana aizsardzībā un realizēts izgājiens vienatnē pret vārtsargu vai neveiksmīga spēle savu vārtu priekšā. Pēc pārtraukuma Renārs Stančiks “ar gaļu” pirmo reizi dabūja bumbiņu vārtos, mača vidū brālis Mareks ar patālu metienu realizēja vairākumu. Taču uz abiem brāļu vārtu guvumiem ar precīziem raidījumiem izcēlās Rolands Kovaļevskis, sevišķi skaisti gūstot viesu piektos vārtus, kad realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu Ulvi Ansbergu, nūju turot vienā rokā un bumbiņu vārtos iemetot ar nūjas neērto pusi.

Sērijai vismaz teorētisku intrigu radīja epizode otrā perioda izskaņā, kad vienā no epizodēm Kovaļevskis kārtējo reizi rāvās uz vārtiem un, zaudējis līdzsvaru, sadūrās ar vārtsargu, mirkli vēlāk par šo epizodi savā priekšā ieraugot sarkano kartīti, kas nozīmē vismaz vienas spēles diskvalifikāciju, Bet viņš trijās spēlēs guvis jau desmit vārtus, esot pārliecinoši rezultatīvākais play-off florbolists. Trešais periods jau bija formalitāšu kārtošana un Ulbroka droši novadīja maču līdz uzvarai.

Šovakar spēles sākums Irlavas sporta namā pulksten 18:00 un cīņas video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Maču vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.20:00FS Masters/Ulbroka - Irlava8:41:0
2.25.02.20:00FS Masters/Ulbroka - Irlava10:22:0
3.02.03.18:00Irlava – FS Masters/Ulbroka3:110:3
4.03.03.18:00Irlava – FS Masters/Ulbroka
5*.09.03.19:00FS Masters/Ulbroka - Irlava
6*.10.03.18:00Irlava – FS Masters/Ulbroka
7*.112.03.20:15FS Masters/Ulbroka - Irlava