Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" ar Kalniņu vārtos sagādā zaudējumu "Lielvārdei/Fat Pipe"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Pārgauja" ar Kalniņu vārtos sagādā zaudējumu "Lielvārdei/Fat Pipe"
"Pārgaujas" vārtsargs Arvis Kalniņš savu komandas biedru vidū. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmajā no četrām šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm Stalbes SK "Pārgauja" Cēsu sporta kompleksā uzņēma komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Pateicoties tam, ka viņu vārtsargs Arvis Kalniņš pēc pretinieku metieniem kapitulēja tikai divas reizes, uzvaru ar 4:2 guva "Pārgaujas" florbolisti. Citās spēlēs "Bauska" ar 5:4 uzvarēja komandu "Talsu NSS/Krauzers", Rīgas "RTU/Rockets" ar 4:14 piekāpās "Apelsīns/Oxdog Ulbroka", bet "Ķekava" ar 12:7 pieveica Liepājas "Kuršus".

Cēsīs notikušajā spēlē starp "Pārgauju" un "Lielvārdi/Fat Pipe" jau no pirmajām cīņas minūtēm dominēja abu komandu vārtsargi. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 12. minūtē lielvārdietis Niks Blumfelds izlauzās cauru mājinieku aizsardzības līnijai un atklāja rezultātu – 1:0. Stalbiešu atbilde sekoja tikai 23. minūtē, kad golu iemeta Krists Saldatenoks (1:1). Tajā pašā otrajā periodā pusotras minūtes laikā Stalbes florbolisti izpildīja divus soda metienus, tomēr abos gadījumos viņiem neizdevās pārspēt Lielvārdes komandas vārtsargu Jāni Salceviču. Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki aktīvāk apdraudēja viesu vārtus. Tas arī deva gaidīto rezultātu – pēc Tomasa Kristofera Birstiņa un Edgara Puriņa metieniem mājinieki izvirzījās vadībā ar 3:1. 56. minūtē Sandis Mihailovskis vienus vārtus atguva (2:3), tomēr uzvaru ar 4:2 svinēja SK "Pārgauja" – Miķelis Koknesis Roops pamatlaika pēdējā minūtē raidīja vēl vienu bumbiņu tobrīd jau tukšajos lielvārdiešu vārtos.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Arvis Kalniņš, kurš atvairīja 24 no 26 pretinieku. Arī Lielvārdes komandā balvu saņēma vārtsargs – Jānis Salcevičs, kurš neitralizēja 23 no 26 pretinieku metieniem. Salceviča komandas biedrs Niks Blumfelds ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. SK "Pārgauja" pēc šīs uzvaras ar 13 punktiem pakāpās uz 8. vietu turnīra tabulā, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" joprojām 17 punktu un 5. vieta.

SK "Pārgauja" – "Lielvārde/Fat Pipe" 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Metienu attiecība:
27:26 (7:11; 10:8 10:7)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Krists Saldatenoks 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Tomass Kristofers Birstiņš, Miķelis Koknesis Roops 1 (1+0), Mārtiņš Šķesteris 1 (0+1), Alvis Dāle 1 (0+1), Mārtiņš Muižnieks 1 (0+1), Gvido Lauga 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Niks Blumfelds 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (1+1), Mariss Giņko 1 (0+1).

"Bauskai" pirmā uzvara – pārspēta "Talsu NSS/Krauzers"

Bauskā notikušās spēles rezultātu atklāja viesi – 15. minūtē vārtus guva Toms Bitmanis, ar 1:0 vadībā izvirzot komandu "Talsu NSS/Krauzers". Otrās trešdaļas vidū Emīls Krūmiņš, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, viesu pārsvaru dubultoja – 2:0. Drīz vien sekoja baušķenieku atbilde – divu minūšu laikā divas reizes skaitlisko vairākumu realizēja Aivis Barkovskis (2:2). Tomēr arī pēc otrās trešdaļas vadībā atradās talsenieki, jo vēl vienus vārtus guva Toms Bitmanis (3:2). Pēdējā perioda sākumā pirmo reizi vadībā izvirzījās Bauskas komanda (4:3). Viesi vēl atjaunoja neizšķirtu (4:4), bet 50. minūtē Aivis Barkovskis noformēja sev "hat-trick" – 5:4. lai arī jāspēlē vēl bija 10 minūtes, rezultāts vairs nemainījās un "Bauska" svinēja pirmo uzvaru šosezon – 5:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aivis Barkovskis, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu Talsu komandā saņēma Toms Bitmanis, kura kontā 3 (2+1) punkti. Viņa komandas biedram Emīlam Krūmiņam 2 (1+1) punkti. Pēc šī panākuma "Bauska" ar četriem punktiem turnīra tabulā pakāpās no pēdējās uz 10. vietu. Baušķenieki apsteidza arī Talsu komandu, kas tagad atkāpusies uz 11. pozīciju.

"Ķekava" rezultatīvā spēlē pieveic Liepājas "Kuršus"

Ķekavā notikušajā spēlē laukuma saimnieki trīs reizes izvirzījās vadībā (vārtus guva Gints Klēģers, Markuss Januševskis un Endijs Kleistrovs), bet "Kurši" tikpat reižu atjaunoja neizšķirtu (viens gols Ingara Jansona kontā, divi – Tomam Akmeņlaukam) – 3:3. Tomēr jau līdz pirmajam pārtraukumam "Ķekava" ieguva triju vārtu pārsvaru – 6:3. Otrā perioda laikā liepājniekiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību (6:8), tomēr galarezultātā "Ķekava" svinēja gana pārliecinošu panākumu ar 12:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Markusu Januševski, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 3 (2+1) punktiem sakrāja Gints Klēģers un Artūrs Narogs, bet Everta Emīla Gertsona kontā divi vārtu guvumi. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma vienu vārtu autors Gustavs Griezītis. Rezultatīvākie ar četriem punktiem katram bija Ralfs Polis un Toms Akmeņlauks. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā jau 21 punkts un joprojām 3. vieta, bet "Kurši" ar 12 punktiem atrodas 9. pozīcijā.

Ulbrokieši uzvar Rīgas "RTU/Rockets"

Līgas debitante "RTU/Rockets" savā laukumā uzņēma "Apelsīns/Oxdog Ulbroka". Jau pirmā perioda laikā viesi izvirzījās vadībā ar 4:0, pa golam iemeta Matīss Kristians Morozovs, Mārtiņš Jānis Mende, Daniels Tvoronovičs un Daniels Jānis Anis. 27. minūtē, kad rezultāts bija jau 5:0, pirmos vārtus guva arī mājinieki, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Mārtiņš Lapsiņš (1:5). Pēc otrās trešdaļas ulbrokieši atradās vadībā ar 9:2, bet visā spēlē uzvarēja ar 14:4.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina triju vārtu autoru Rolandu Līdumu. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Daniels Jānis Anis, 3 (2+1) punkti Rolanda Kovaļevska kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Daniels Tvoronovičs, Kristers Eglītis un Jurģis Aizupietis. Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Mārtiņš Lapsiņš, bet Imantam Lastovskim 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu saņēma Jēkabs Senkāns, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Ulbrokas komandai tagad 23 punkti un joprojām 2. vieta, bet "RTU/Rockets" ar 2 punktiem atkāpusies uz pēdējo pozīciju.

Turnīra tabula: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2021-04-02 23:29, pirms 3 gadiem
Nav tādu stalbiešu, ir stalbēnieši.