Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni un “Ķekava/RB&B” vēl vienu neveiksmi nevar atļauties

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni un “Ķekava/RB&B” vēl vienu neveiksmi nevar atļauties
Sērijas pirmajās divās spēlēs "Lekrings" aizsardzība un vārtsargs kopumā kapitulējuši vien trīs reizes, foto: Lekrings

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien turpināsies ceturtdaļfinālu spēļu sērijas. Vienā no dueļiem “Lielvārde/FatPipe” savās mājās centīsies nenonākt bezdibeņa malā pret “Lekringu”. Citā pārī līdzīgu uzdevumu mačā pret “Talsu NSS/Krauzers” risinās “Ķekava/RB&B”.

“Ķekava/RB&B” (#7) – “Talsu NSS/Krauzers” (#2) pulksten 20:00 Ķekavas SK

Pēc divām līdzīgām spēlēm regulārajā sezonā, kad Talsu vienība abus mačus uzvarēja papildlaikā, arī pirmajos divos ceturtdaļfinālu dueļos nebija tālu no pagarinājumiem. Šoreiz gan kurzemnieki savās mājās galotnē izrādījās pārāki, tādējādi sērijā panākot 2:0 un pozitīvām emocijām dodoties uz izbraukuma cīņām Ķekavā. Pirmajā spēlē laukuma saimnieki ātri ieguva divu vārtu pārsvaru, bet trešā perioda ievadā nonāca 3:4 iedzinējos. Trīs vārtu guvumi gan šķietami nodrošināja uzvaru, ko pēdējā minūtē viesi sāka apdraudēt, bet glābt maču nespēja – 6:5. Otrā cīņā mājinieki atkal ātri guva vārtus, taču otrajā spēles daļā sāka vairāk spēlēt no aizsardzības, atdodot iniciatīvu konkurentiem, kuri vairākas reizes pietuvojās viena precīza raidījuma attālumā, bet tas arī viss.

Lieliski šo sēriju uzsācis Mariss Bergmanis, kuram divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles, taču vēl vairāk var izcelt jauno Adrianu Spundi, kurš savā debijas play-off sērijā jau ticis pie vārtiem un trim piespēlēm, sakrājot identisku statistiku kā Toms Akmeņlauks. Ķekavas komanda, kura uz izbraukuma mačiem bija devusies bez viena no saviem līderiem Markusa Januševska, pirmajās cīņās rezultatīvākais bijis Toms Ķeirāns, kuram divi precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle.

Sērijas pirmajā spēlē “Ķekava/RB&B” atradās vadībā vien nieka četras minūtes un 33 sekundes spēles trešajā periodā, bet otrajā mačā vadībā neizdevās izvirzīties ne uz mirkli. Tikmēr talsinieki kopumā vadībā šajā pārī bijuši teju pusotru stundu (33 minūtes un 23 sekundes pirmajā spēlē, kā arī 55 minūtes un divas sekundes – otrajā), tādējādi likumsakarīgi, ka viņi pašlaik ir arī noteicēji sērijā kopumā. Tas viss arī neskatoties uz to, ka kurzemnieki nav pratuši izmantot nevienu no diviem skaitliskajiem vairākumiem šajās spēlēs, esot vienīgā komanda šīs sezonas play-off turnīrā, kuri nav guvuši vārtus vairākumā. Šajā pārī gan noraidījumi pašlaik nav pārāk ierasta parādīja un Ķekavas komanda vairākumā bijusi par vienu reizi vairāk, izmantojot vienu no trim iespējām. Pēc nospēlētajām minūtēm vairāk gan skaitliskais pārsvars bijis Talsu “vilkiem”.

Šodien cīņa Ķekavas sporta kompleksā sāksies pulksten 20:00 un šķiet, ka Ķekava būs pašlaik vienīgā vieta, no kurienes nebūs iespējams vērot video tiešraides. Svarīgo sērijas trešo maču vadīs tiesnešu pāris Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.18:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B6:51:0
2.25.02.17:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B4:32:0
3.01.03.20:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
4.02.03.19:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
5*.09.03.18:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B
6*.11.03.19:00Ķekava/RB&B – Talsu NSS/Krauzers
7*.13.03.20:00Talsu NSS/Krauzers – Ķekava/RB&B

“Lielvārde/FatPipe” (#6) – “Lekrings” (#3) pulksten 20:30 Lielvārdes SN un Sportacentrs.com

Divas ļoti spraigas cīņas komandas aizvadījušas Cēsīs pirms komandas pārceļas uz čempionu pilsētu Lielvārdē. Ja pērn identiskā ceturtdaļfināla pārī Lielvārdes komanda pirmajos divos mačos Cēsīs tika pie uzvarām, triumfējot ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā un 3:1 cīņas pamatlaikā, tad šosezon scenārijs tiek rakstīts pavisam savādāk, “lēcējpelēm” sērijas pirmajā pusē protot izmantot sava laukuma priekšrocības. Uz viesu vārtiem pirmajā spēlē mājinieki atbildēja ar ātri realizētu vairākumu, turpinājumā iemetot arī mazākumā un beigās – arī tukšos vārtos, ar ko pietika 3:1 uzvarai. Savukārt otrajā spēlē uz viesu vārtiem vairākumā cīņas 13. minūtē mājinieku atbilde tika gatavota krietni ilgāk, kad izlīdzinājums tika panākts vien 47. minūtē, lai drīz pēc tam mājinieki uz dažām sekundēm pārņemtu vadību. Pamatlaika turpinājums un papildlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet pēcspēles “bullīšos” precīzi bija Bruno Beķeris un Edgars Puriņš, kamēr Markuss Plūdums palika nepārspēts.

Cēsu komandai divās spēlēs rezultatīvākais bijis komandas kapteinis Artūrs Jurševskis, kurš guvis vienus vārtus un izdarījis divas piespēles. Tikmēr Lielvārdes komanda 130 minūšu laikā kopumā guvuši tikai trīs vārtus un ar tādu sniegumu uzbrukumā cīņa par čempionu titula nosargāšanu būs ļoti sarežģīta. Rūdis Žukelis un Armands Savins katrs guvuši pa vieniem vārtiem un izdarījuši rezultatīvu piespēli, esot rezultatīvākie komandā.

Interesanti, ka “Lekrings” sērija atrodas vadībā ar 2:0, lai gan pirmajās divās spēlēs kopējais laiks, esot vadībā, cēsniekiem bijušas vien 23 minūtes un 41 sekunde, kamēr “Lielvārde/FatPipe” pozitīvo rezultātu sargājuši 34 minūtes un trīs sekundes. Tomēr cēsnieki līdz šim tieši svarīgākajos brīžos bijuši aukstasinīgāki. Cēsu komanda izmantojusi vienu no trim skaitliskajiem vairākumiem, kamēr “Lielvārde/FatPipe”, kuri kopumā vairākumā bijuši par gandrīz piecām minūtēm ilgāk, izmantojuši tikai vienu no piecām iespējām.

Šodien spēles sākums Lielvārdes sporta centrā pulksten 20:30 un mača video tiešraide arī Sportacentrs.com. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.17:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe3:11:0
2.25.02.17:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe3:2 (PS)2:0
3.01.03.20:30Lielvārde/FatPipe – Lekrings
4.02.03.20:00Lielvārde/FatPipe – Lekrings
5*.07.03.20:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe
6*.09.03.19:00Lielvārde/FatPipe – Lekrings
7*.13.03.20:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe