Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lekrings" sāk ar uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" sāk ar uzvaru
Cēsu "Lekrings"
Foto: Juris Kalniņš

Šovakar Cēsīs ar maču starp vietējo "Lekringu" un FK "Bauska" startēja Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēļu turnīrs. Ar 5:3 pārāki bija cēsnieki, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Gints Bērtulis.

Cēsu sporta kompleksā 200 skatītāju klātbūtnē notikušo spēli labāk uzsāka Cēsu florbolisti, kuri pirmo astoņu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Nekavējoties sekoja "Bauskas" atbilde – divi precīzi metieni, un pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo līdzsvars – 2:2. Otrajā trešdaļā abas komandas spēlēja ļoti uzmanīgi, līdz tikai 20 sekundes pirms otrā pārtraukuma pieredzējušais Andris Malkavs atkal izvirzīja vadībā "Lekringu" – 3:2. Pēdējā perioda veiksme uzbrukumā divreiz uzsmaidīja Gintam Bērtulim, kurš panāca jau 5:2. Atlikušajās astoņās minūtēs baušķenieki Pētera Zeltiņa personā vienus vārtus spēja atgūt, bet saglābt spēli neizdevās - "Lekrings" ceturtdaļfināla sēriju līdz trim uzvarām uzsāka ar panākumu – 5:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts divu vārtu autors Gints Bērtulis, Andrim Malkavam 2 (1+1) punkti, bet Mārtiņam Rajeckim divas rezultatīvas piespēles. Labākā gods "Bauskas" sastāvā tika Pēterim Zeltiņam, kuram 3 (2+1) punkti, Toms Niedre izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Sērijas otro spēli abas komandas aizvadīs svētdien, 3.martā, arī Cēsīs, sākums pulksten 18.00.

"Lekringa" uzbrucējs Mārtiņš Rajeckis pēc uzvaras pār baušķeniekiem atzina, ka cīņa bijusi ļoti līdzīga, cēsnieku panākuma pamatā bija tas, ka viņi labāk izmantoja savas iespējas. Pēdējā periodā viesus iegāza trīs noraidījumi, vienu skaitlisko pārākumu "Lekrings" realizēja. Cēsniekiem pēdējā trešdaļā bija tikai viens noraidījums, pretinieki to spēja izmantot.

FK "Bauska" treneris Ingus Panteļejevs uzskata, ka šoreiz viņa komanda spēles sākumā vēl nebija īsti gatava cīņai, tāpēc tika ielaisti divi vārti. Otrajā periodā uzvaras svaru kausi varēja nosvērties jebkurā no pusēm, bet ļoti svarīgus vārtus iemeta cēsnieki. Spēles likteni izšķīra tas, ka baušķenieki neprata izmantot savas vārtu gūšanas iespējas, kuru bija pietiekoši.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle, 1.marts

"Lekrings" – FK "Bauska" 5:3 (2:2, 1:0, 2:1), sērijā 1:0

Metienu attiecība:
39:28 (11:11, 11:9, 17:8)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Gints Bērtulis 2 (2+0), Andris Malkavs 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 2 (0+2), Emīls Dzalbs 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1).
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņš 3 (2+1), Toms Niedre 2 (0+2), Edgars Liepa 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  -1 [+] [-]

, 2013-03-02 00:07, pirms 11 gadiem
Gulbis normāli Tenisu sācis kapāt...!!

     [+] [-]

, 2013-03-02 01:25, pirms 11 gadiem
Diemžēl, arī šoreiz. kā jau tas ir ierasts Latvijas florbolā rezultātu izšķīra tiesneši, čaļi īsti nesaprot kāda starpība starp play off mačiem un jauniešu līgu.
LFS vajadzētu padomāt par tiesnešu kvalifikācijas celšanu, nevis visu naudu iegrūst Somu "speciālistos", lai nav tā ka aizbraucot Latvijas tiesnešiem uz kādu starptautisku turnīru, jākaunās visiem florbolistiem par to, ka mums tiesneši, labakajā gadījumā varētu kāda pagasta čempionātu tiesāt.Kamēr būs tāda vienkārša naudas pelnīšana no tiesnešu puses, bez atbildības, tikmēr mēs te bakstīsimies pa tumsu.