Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Rīgas Lauvas/LU pieveic Valmieru un turpina cīņu par palikšanu

Rīgas Lauvas/LU pieveic Valmieru un turpina cīņu par palikšanu
Rīgas Lauvas/LU svin izcīnīto uzvaru pret Valmieru

Šodien, 31. janvārī, Rīgas Lauvas izcīnīja sīvu uzvaru pār Valmieru ar 5:4 (2:1; 1:2; 2:1), kas rīdziniekiem ļauj turpināt ciņu par vismaz palikšanu HipoLīzings Virslīgā florbolā vīriešiem. Rīdzinieku rindās pa diviem vārtiem guva Oskars Kirkils un Jurijs Ivenkovs, valmieriešiem pa diviem punktiem guva Kaspars Janēvičs un Guntis Šverns.

Par spēles favorītiem tika uzskatīti tabulā augstāk esošie viesi no Valmieras, tomēr daudzi uzskatīja, ka Lauvām/LU ir pa zobam uzveikt viesus. Šo iespēju palielināja arī fakts, ka kārtējo reizi Valmieras rindās nebija sastopams krievu leģionārs Romāns Družiņinskis. Tāpat par labu viesiem nerunāja fakts, ka viesiem protokolā bija ierakstīti vienīgi 12 laukuma spēlētāji, kamēr Lauvas/LU bija izmantojuši iespēju pieteikt maksimālo spēlētāju skaitu, kā arī vārtsargs Raivis Pučurs un uzbrucējs Kārlis Dārznieks palika ārpus pieteikuma spēlei.

Spēles pirmā daļa aizritēja diezgan vienmuļi, abas komandas centās nepieļaut kļūdas aizsardzībā, un rast iespējas gūt vārtus uz pretinieku kļūdām pretuzbrukumos. Jāsaka, ka vairāk iespējas bija mājiniekiem, taču vai nu pietrūka veiksmes noslēguma fāzē, vai arī pārliecinoši vārtos darbojās Āris Aldiņš. Pirmie vārti krita vienīga 1. perioda 17. minūtē, kad valmieriešiem izdodas izmantot Lauvu/LU neuzmanīgo spēli aizsardzībā un Mārcis Mednis liek kapitulēt Edgaram Jemeļjanovam. Tomēr mājinieki pēc ne pilnas minūtes spēj panākt līdzsvaru, kad rīdzinieku leģionārs Mihails Dziurdziks nozog bumbiņu viesu aizsargam un atrod vārtu priekšā nepiesegto Armīnu Ābolu, kurš ir pietiekami aukstasinīgs. 1:1. Varēja jau padomāt, ka atpūtā ejot uz tablo būs līdzsvars, taču Lauvu/LU rindā nostrādā saikne starp pieredzējušo Aināru Ani un Oskaru Kirkilu, un pēdējais pēc tālas piespēles atrod caurumu Valmieras cietoksnī 3 sekundes pirms perioda beigām. Pēc pirmā perioda 2:1 Rīgas Lauvu/LU labā.

Arī otrajā periodā vairāk bumbiņu turpināja kontrolēt rīdzinieki, tomēr kuriozus vārtus gūst valmierietis Lauris Lancmanis, kurš bumbiņu raidīja no distances pa vārtiem, kuru neveiksmīgi atsit Edgars Jemeļjanovs, un tā nonāk sevis sargātājos vārtos. 2:2. Arī turpinājumā abu komandu izpildījumā turpinājās antiflorbols, tas ir, piesardzīga spēle, ar maz momentiem. Perioda vidū Lauvām/LU atkal radās laba iespēja izvirzīties vadībā, tomēr vairākums perioda vidū netiek izmantots. Visu beidzot notiek tieši pretējais, izcietuši mazākumu, valmieriešu kārtējo reizi liek mājiniekiem iekrist uz pretuzbrukumu un Kaspars Janēvičs atkal izvirza vadībā viesus. Mājinieku trenerim Normundam Zvejniekam atliek vienīgi noplātīt rokas. Taču arī šoreiz perioda beigās, 39. minūte, ar tālšāvienu vārtus gūst Lauvu/LU aizsargs Jurijs Ivenkovs. Pēdējā atpūtā ejot rezultāts 3:3, metienu attiecība 21:13 par labu rīdziniekiem.

Līdzīgi kā otrais periods arī pēdējais iesākas veiksmīgāk viesiem, kad pēdējo reizi spēlē tiek pārspēts rīdzinieku vārtsargs, kad precīzi met Gatis Liepiņš. Sanākušajiem skatītajiem par prieku, pēdējais periods aizgāja interesantākā un atklātākā cīņā nekā iepriekšējie divi, ko varētu izskaidrot gan ar abu komandu nogurumu, gan mājiniekiem nelabvēlīgo rezultātu. Iespējas bijām abām komandām, tomēr meistarīgāki un pieredzējušāki šajā reizē izrādās Lauvas/LU, kuru labā vārtus 48. un 55. minūtē gūst Oskars Kirkils un Jurijs Ivenkovs, katrs savā rēķina ierakstot otros vārtus spēlē. Valmiera vēl centās lauzt spēli, vispirms izmantojot pusminūtes pārtraukumu, bet beigās spēlējot ar sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas vēlamo efektu nepanāk.

Tādējādi Lauvas/LU izcīna piekto uzvaru sezonā, savukārt, Valmierai jāsāk domāt par punktu iegūšanu atlikušajās spēlēs, jo cīņa par palikšanu elitē šosezon solās būt nežēlīgākā un sīvākā, kāda līdz šīm ir bijusi. Jau rīt valmierieši centīsies parādīt pretsparu mājās pret Talsiem, kas šodien zaudēja divus punktus pret Pārgauju, turpretim, Lauvas var gatavoties trešdienas spēlei ar Kuršiem Liepājā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv
rigaslauvas.lv

  -2 [+] [-]

, 2009-02-01 02:03, pirms 15 gadiem
fui autoram - rakstaa nedrikst but taa, ka lasi un nesaproti par kadu sporta veidu iet runa... it kaa visiem butu jauzmin

  +3 [+] [-]

, 2009-02-01 06:08, pirms 15 gadiem
timoty rakstīja: fui autoram - rakstaa nedrikst but taa, ka lasi un nesaproti par kadu sporta veidu iet runa... it kaa visiem butu jauzmin

Vai tad Rīgas Lauvas ir vēl kādā citā sportaveidā ar tādu nosaukumu?

Nezkādēļ, ar Rīgas Dinamo, vai ASK, uzreiz visiem jāsaprot, par kuru sportaveidu iet runa!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-01 10:14, pirms 15 gadiem
timoty rakstīja: fui autoram - rakstaa nedrikst but taa, ka lasi un nesaproti par kadu sporta veidu iet runa... it kaa visiem butu jauzmin
panjem acis rokaa un paskaties kaut vai bildeee nav te naakada pirmaa klase kur visu skolotaaja pasaka prieksha

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 14:04, pirms 15 gadiem
Tās Hipolīzinga FLORBOLA virslīgas reklāmas visapkārt arī neko nepasaka?