Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubene" vēlreiz sakauj irlavnieces, "Ķekava/AXA" pārspēj valmierietes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" vēlreiz sakauj irlavnieces, "Ķekava/AXA" pārspēj valmierietes
Edīte Bankava (#9) bija izvirzījusies rezultatīvāko spēlētāju saraksta 2. vietā
Foto: Ritvars Raits

Pirmajā no divām šodien paredzētajām Latvijas Hipolīzings Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēlēm Irlavā vēlreiz nūjas krustoja "Irlava/Tukums" un Kocēnu "Rubene". Tieši tāpat, kā vakardienas spēlē, atkal tika gūti 15 vārti, šoreiz kocēnietes uzvarēja ar 14:1, Zeltītei Bankavai 10 rezultativitātes punktu, bet Edītei Bankavai - astoņi. Otrajā mačā FK "Ķekava/AXA" viesos ar 7:4 pieveica "Valmiera/BSS" florbolistes.

Irlavā arī šodienas spēlē, kas sākās jau pulksten 11:00, Kocēnu "Rubenes" pārsvars bija neapstrīdams – pēc pirmā perioda 3:0, pēc otrā – 9:1, bet visā spēlē viešņas svinēja uzvaru ar 14:1. Divās dienās aizvadīto abu spēļu kopsummā kocēniešu pārsvars vairāk nekā iespaidīgs –29:1. Vienīgā "Irlava/Tukums" spēlētāja, kurai tomēr izdevās sabojāt pretinieču vārtsardzes Jolantas Tauriņas statistiku, bija Linda Austruma. Edīte Bankava divās spēlēs guva 13 punktus un rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pakāpās uz 2. vietu. Tikpat punktu arī viņas māsas Zeltītes kontā, kura tajā pašā sarakstā nu ir 4. vietā. Arī Kocēnu "Rubene" pēc šīm divām uzvarām turnīra tabulā pakāpusies uz 2. vietu, apsteidzot FK "Ķekava/AXA".

Vidzemes Olimpiskajā centrā "Valmiera/BSS" uzņēma FK "Ķekava/AXA". Pēc pirmā perioda vadībā ar 1:0 bija izvirzījušās viešņas, otrajā trešdaļā ķekavietes savu pārsvaru palielināja vēl nedaudz - 3:1. Visrezultatīvākais bija pēdējais periods, kurā tika gūti septiņi vārti, bet atkal nedaudz veiksmīgās izrādījās ķekavietes, kuras svinēja uzvaru ar 7:4. Viņu sastāvā rezultatīvākā bija Dace Āboliņa, kuras kontā trīs vārti un viena piespēle. Valmieriete Ieva Jurkāne, pateicoties diviem gūtajiem vārtiem, rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atkal nostājās uz otrā pakāpiena, viņai ir tikpat daudz punktu, cik Edītei Bankavai (53), bet ievērojami vairāk vārtu (38:27). Interesanti, ka abas komandas šo spēli aizvadīja bez saviem treneriem - Zeltīte Bankava, kura trenē Valmieras komandu, nevarēja paspēt atgriezties no savas spēles Irlavā, bet Ķekavas komandas treneris Andis Blinds turpina dziedēt traumu, kuru guva pagājušās nedēļas nogalē spēlē pret Jogevas komandu.

"Valmiera/BSS" kapteine Madara Rudzīte telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka pirmo periodu valmierietes aizvadījušas samērā labi. Otrajā trešdaļā iespēja uzspēlēt tikusi dota arī trešās maiņas meitenēm. Kopumā esot jāsaka, ka Valmieras komanda pamodusies tikai pēdējās desmit minūtēs, kad gūti trīs vārti. Uzvarai gan ar to izrādījies par maz, lai gan īpašs pretinieču pārākums neesot bijis jūtams. Madara gan atzina, ka valmieriešu aizsardzība neesot īsti tikusi galā ar bijušo komandas biedri Daci Āboliņu, kura guva trīs vārtus.

Florbola čempionāta Hipolīzings sieviešu Virslīga, 30. janvāris

"Irlava/Tukums" - "Rubene" 1:14 (0:3, 1:6, 0:5)

Metienu attiecība:
11:45 (4:15, 3:18, 4:12)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Zeltīte Bankava 10 (6+4), Edīte Bankava 8 (4+4), Linda Līce 4 (1+3), Evita Rudzīte 2 (1+1).

"Valmiera/BSS" - FK "Ķekava/AXA" 4:7 (0:1, 1:2, 3:4)

Metienu attiecība:
27:41 (11:18, 15:10, 11:13)
Rezultatīvākās:
"Valmiera/BSS" – Ieva Jurkāne 2 (2+0), Madara Rudzīte 2 (1+1).
FK "Ķekava/AXA" - Dace Āboliņa 4 (3+1), Elīna Drēziņa 2 (1+1), Ieva Berga 2 (1+1), Kristīna Brante 2 (1+1), Gundega Vancāne 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...