Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubenei" smagi nākusi uzvara pār FK "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" smagi nākusi uzvara pār FK "Ķekava"
Edīte Bankava, "Rubene"
Foto: Mārtiņš Šults, floorball.lv

Šovakar notika viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, kurā pie FK "Ķekava" viesojās Kocēnu "Rubene". Ārkārtīgi sīvā cīņā ar 4:3 uzvarēja Kocēnu komandā, kuras visu četru vārtu gūšanā piedalījās Edīte Bankava.

Jau abu komandu iepriekšējā savstarpējā mačā, kas notika Kocēnos, ķekavietes savām titulētajām pretiniecēm spēja atņemt vienu punktu, piekāpjoties vien pēcspēles metienos ar 3:4. Skaidrs, ka ķekaviešu apetīte savā laukumā noteikti bija vēl lielāka. Spēles sākums gan veiksmīgāks padevās viešņām, kuru labā jau 4.minūtē pirmos vārtus guva Madara Adamane – 1:0. Otrās trešdaļas vidū "Rubene" ieguva jau divu vārtu handikapu (2:0). Drīz vien arī ķekavietes atbildēja ar precīzu metienu (1:2), bet pēdējā perioda sākumā Elīza Elīzabete Bērziņa pat panāca izlīdzinājumu (2:2). Kocēnietes trešdaļas vidū atbildēja ar diviem Edītes Bankavas vārtu guvumiem (4:2), atlikušajā laikā FK "Ķekava" spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (3:4), bet neprata atņemt pretiniecēm kādu punktu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Edīte Bankava, kurai 4 (2+2) punkti, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Paula Egle. Ķekaviešu sastāvā labākās spēlētājas gods tika Dinai Štālei, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Ieva Jurkāne. "Rubene" pēc šī panākuma ar 17 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas 2.vietā, bet "Ķekavai" joprojām ir četri punkti un diezgan nestabila 3.vieta.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis paskaidroja, ka Paulai Eglei labākās spēlētājas balva pasniegta tādēļ, ka viņa šodien, lai arī punktus neguva, ļoti labi nocīnījās, nospēlējot augstāk par savu spēju līmeni. Toties Edītei Bankavai ar vārtu gūšanu ļoti paveicies, jo vienā gadījumā viņai nejauši piespēlējusi pretinieču vārtsardze, bet otrā Edīte trāpījusi pa gaisi lidojošai bumbiņai – kā beisbolā. 99 gadījumos no simta tādus vārtus viņa negūtu. Iniciatīva tomēr piederējusi Kocēnu komandai, bet pretinieces uzsvaru lika uz pretuzbrukumiem, kā arī – ļoti labi nospēlēja viņu vārtsardze Jogita Gindra, ja neņem vērā nelaimīgo piespēli...

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 28.novembris

FK "Ķekava" – "Rubene" 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

Metienu attiecība:
24:32 (7:9, 9:12, 8:11)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Ieva Jurkāne 2 (1+1), Paula Brunovska 1 (1+0), Elīza Elīzabete Bērziņa 1 (1+0), Dina Štāle 1 (0+1).
"Rubene" – Edīte Bankava 4 (2+2), Madara Rudzīte 1 (1+0), Madara Adamane 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv