Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts FK "Ķekava" atņem punktu "Rubenei", RSU pārliecinoša uzvara pār "Ķekavas Bulldogs"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" atņem punktu "Rubenei", RSU pārliecinoša uzvara pār "Ķekavas Bulldogs"
Foto: Mārtiņš Šults

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēles: zināmu pārsteigumu sagādāja "Ķekavas" florbolistes, kuras viesos spēkojās ar titulēto Kocēnu "Rubeni" un zaudēja tikai pēcspēles metienos – 3:4, bet RSU viesos ar 13:0 sakāva "Ķekavas Bulldogs.

Kocēnu sporta namā notikušās spēles rezultātu 7.minūtē atklāja ķekaviete Gundega Vancāne (1:0), FK "Ķekava" turpināja attīstīt šo panākumu, vēl pirmā perioda laikā panākot 2:0. Tiesa, arī "Rubene" nekavējoties atbildēja ar precīzu metienu – 2:1. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, ķekavietēm joprojām saglabājot minimālu pārsvaru – 3:2. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 49.minūtē kocēniete Džeina Eglīte panāca neizšķirtu rezultātu – 3:3, tā noslēdzās gan pamatlaiks, gan arī pagarinājums. Pēcspēles metienu sērijā apstiprinājās, ka ķekavietēm nopietni jātrenējas šajā elementā, jo viņām piecos mēģinājumos ne reizes tā arī neizdevās pārspēt mājinieču vārtsardzi Ilgu Jēkabsoni, kamēr "Rubene" realizēja divas savas iespējas. Kocēnu komandas sastāvā rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Zane Justamente, bet par labāko spēlētāju tika atzīta vārtsardze Ilga Jēkabsone. Arī "Ķekavas" sastāvā labākās spēlētājas gods vārtsardzei – Jogitai Gindrai. Jāatgādina, ka iepriekšējā spēlē ķekavietes vismaz punktu atņēma čempionei RSU. Arī tas mačs nonāca līdz pēcspēles metieniem, bet tiesnešu kļūdas dēļ skaitās vēl nepabeigts.

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš pēc spēles Kocēnos pirmkārt gribēja atzīmēt, ka abas komandas vārtsardzes Zane Veidenbauma un Jogita Gindra beidzot demonstrē to spēli, ko no viņām gaida. Par to liecina abu pēdējo maču rezultāti, kuros ķekavietēm izdevās atņemt punktus titulētajām RSU un "Rubenei". Ķekavas komandai, kura parasti spēlē no aizsardzības, vārtsargu sniegums ir ārkārtīgi svarīgs. Žēl, protams, ka jau otro spēli pēc kārtas pietrūka vienu gūtu vārtu, lai nebūtu jānonāk līdz pēcspēles metieniem, tāpēc jāstrādā vēl cītīgāk, kā arī jāievēro disciplīna, tad pozitīvs rezultāts nekur nepaliks.

"Rubene " – FK "Ķekava" 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
26:32 (6:16, 10:7, 8:6, 2:3)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Zane Justamente 2 (1+1), Lība Daija Mikova 1 (1+0), Paula Egle 1 (1+0), Liene Adamane 1 (0+1), Baiba Juruša 1 (1+0).
FK "Ķekava" – Gundega Vancāne 2 (1+1), Elīna Drēziņa 1 (1+0), Dina Štāle 1 (1+0), Ieva Jurkāne 1 (0+1), Iveta Kreišmane 1 (0+1).

Ķekavas sporta namā bija nospēlētā tikai viena minūte, bet RSU jau atradās vadībā ar 2:0. Tāds pats spēles scenārijs tika attīstīts arī pārējās 59 šīs spēles minūtēs – pēc pirmā perioda rīdzinieces atradās vadībā ar 7:0, pēc otrā – ar 10:0, bet, skanot finālsvilpei, tablo vēstīja, ka RSU uzvarējusi ar 13:0. Rezultativitātes punktu dalīšanā vislabāk veicās Aijai Kuncītei – 4 (1+3), Aijai Zelmenei 3 (2+1), Luīzei Biļinskai 3 (2+1), Santai Torsterei 3 (1+2) un Signei Osei, kura tika atzīta par labāko savā komandā – 3 (1+2). "Ķekavas Bulldogs" sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīta Aija Vancāne.

RSU galvenais treneris Andris Pīlups pēc pārliecinošas uzvaras Ķekavā atklāja, ka viņa vadītā komanda nospēlējusi tā, kā bija plānots. Florbolistēm bija doti konkrēti uzdevumi, kas viņām bija jāizpilda, meitenes ar tiem tika galā, jo ievēroja komandas disciplīnu un izpildīja spēles plānu. Īpašs prieks par to, ka šoreiz izdevies nosargāt neskartus savus vārtus, kā arī – par labo vārtu gūšanas momentu realizāciju.

"Ķekavas Bulldogs" – RSU 0:13 (0:7, 0:3, 0:3)

Metienu attiecība:
24:55 (7:24, 8:16, 9:15)
Rezultatīvākās:
RSU – Aija Kuncīte 4 (1+3), Aija Zelmene 3 (2+1), Luīze Biļinska 3 (2+1), Signe Ose 3 (1+2), Santa Torstere 3 (1+2), Gunita Kārkliņa 2 (2+0), Līga Garklāva 2 (2+0), Līga Cebule 2 (1+1), Evelīna Garbare 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv