Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Sezona sākas Elvi florbola līgā sievietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sezona sākas Elvi florbola līgā sievietēm
"Rubenes" komandai šosezon jācenšas atgriezties tronī, foto: Floorball.lv

Ar trim mačiem šodien starts tiek dots Elvi florbola virslīgas čempionātam sieviešu konkurencē. Šajā sezonā sacensībās piedalīsies piecas latviešu komandas. Vienlaikus tiek izspēlēts arī Latvijas-Igaunijas čempionāts, ņemot vērā divu ziemeļu kaimiņu divcīņu.

“Rubene” – “Rīgas Lauvas” (pulksten 12:00 Kocēnu sporta nams)

Vairākus gadus pēc kārtas kļuvušas par valsts čempionēm, “Rubene” pērn tika gāzta no troņa, tādēļ šosezon droši vien mērķis ir tikai viens – atgriezties tronī. KOmnadas rindās atgriezusies viena no Latvijas izlases līderēm Simona Grāpēna, kura pērn kļuva par Čehijas čempioni. Interesanti, ka virslīgas spēlētāju pieteikumā atgriezušās arī tādas pieredzējušās florbolistes kā Edīte Bankava un Linda Līce. Interesanti, ka komandas pieteikumā ir tikai viena vārtsardze Estere Elbrete, kas var radīt sarežģījumus sezonas gaitā.

Ja “Rubenes” komandā ir atgriezušās pāris spēlētājas, tad “Rīgas Lauvas” kā komanda atgriezusies vadošo komandu pulkā. Sastāvā gan ir gan daudzas jaunās spēlētājas, taču atrodamas arī pieredzējušas spēlētājas, piemēram Latvijas izlases vārtsardze Kristīne Kirilova. Tāpat atrodams uzbrucējas Paulas Metālas vārds, kura varētu būt viena no līderēm uzbrukumā, bet Katrīne Šleiva – aizsardzībā.

“EMU SK” – “Sparta Tallinn” (pulksten 13:00 Tartu)

Vienā no savstarpējām spēlēm nūjas krustos abas igauņu komandas, kuras līdz šim nav spējušas iesaistīties nopietnā cīņā par vadošajām pozīcijām dueļos ar Latvijas komandām. Tartu komandas rindās vadošās spēlētājas arī šajā sezonā varētu būt pieredzējušās Kati Kolsāra, Reti Vārta, kā arī Kirke Polisinski un Stella-Marija Linka. Pērnajā sezonā EMU prata uzvarēt tikai vienu no četrām savstarpējām spēlēm pret Tallinas komandu.

Arī Tallinas komandas rindās ir vairākas pieredzējušās spēlētājas, kā, piemēram, Kristi Rickberga un Merli Suvari, bet vadošās spēlētājas lomu vajadzētu saglabāt Monai Lisai Lusti un Rēlikai Līvai, kuras arī šajā sezonā ir komandas pieteikumā.

“Lekrings” – FK “Ķekava” (pulksten 20:00 Cēsu 2.pamatskola)

Cēsu un Ķekavas komandas pēdējos gados ir dalījušas trešās komandas godu Latvijā. Interesanti, ka sezonas ievadā abas aizvadīs jau pirmo dueli savā starpā. Pērn trīs no četrām savstarpējām spēlēm regulārajā sezonā noslēdzās vien papildlaikā. Cēsnieču sastāvā šajā sezonā pieteikumā atrodamas 24 spēlētājas, kaut gan pērn lielākajā daļā spēļu vienība spēja nokomplektēt knapi divus piecniekus. Absolūti lielākā daļa spēlētāju gan ir gados ļoti jaunas un mazpieredzējušas. Tajā pašā laikā ierastās līderes Džeina Eglīte, Betija Raseiceva un Katrīna Dārta Kārkliņa arī ir atrodamas pieteikumā, no kuru varēšanas lielā mērā būs atkarīgs komandas sniegums laukumā.

Arī Ķekavas komandas pieteikums ir gana iespaidīgs, bet, domājot par šodienas spēli, interesantākais vārds ir Luīzes Raseicevas vārds vienības pieteikumā. Tādējādi iespējama dvīņu māsu cīņa aci pret aci. Uz Ķekavu pārcēlusies arī Samanta Bērziņa, kura savulaik bijusi arī stabila Latvijas izlases līdere. Laukumā dosies arī jaunā un rezultatīvā Annija Dārta Dankfelde un ierastā komandas līdere Ieva Bušmane.