Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Rīgas "NND/RJTC" sensacionāli pārspēj Cēsu "Lekringu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rīgas "NND/RJTC" sensacionāli pārspēj Cēsu "Lekringu"
Klinta Rovīte (Rīgas "NND/RJTC"). Foto: FK NND

Ļoti negaidīti noslēgusies pirmā no četrām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas sievietēm spēlēm – turnīra tabulas priekšpēdējās vietas īpašniece "NND/RJTC" Rīgā spēja papildlaikā ar 7:6 pieveikt par šī dueļa favorīti uzskatīto Cēsu komandu "Lekrings". Izšķirošais vārtu guvums Klintas Rovītes kontā. Līgas līdere "Rubene" (Kocēni) šodien viesojās pie komandas FK "Ķekava", ko sakāva ar 13:0. Visus 13 ķekaviešu metienus atvairīja Kocēnu komandas vārtsardze Ilga Jēkabsone. Par otrās grupas līderi kļuvusi "Līgatne", kas šodien viesos ar 11:2 sagrāva turnīra tabulas pastarīti "Irlava/Tukums-Slampe". Līgatniešu rindās nepaturama bija Liene Adamanei, kurai 7 (6+1) rezultativitātes punkti. "Rubene-1" Kocēnos uzņēma vicelīderi "Ķekavas Bulldogs/NND". Jaunajām kocēnietēm pēdējā periodā izdevās atjaunot neizšķirtu (3:3), bet pagarinājumā viņām uzvaru ar 4:3 nodrošināja Madlēnas Rozītes realizētais soda metiens – 4:3.

Rīgas komanda "NND/RJTC" šosezon līdz šim bija izcīnījusi četras uzvaras, tās visas spēlēs ar komandu "Irlava/Tukums-Slampe" (4:3, 9:5, 4:3, 5:2), turklāt pēdējais no šiem panākumiem tika svinēts vakar vakarā pretinieču laukumā. Ar šīsdienas pretinieci "Lekringu" rīdzinieces līdz šim bija tikušās divas reizes, abās cīņās piekāpjoties (4:6, 5:10). Abu komandu trešā dueļa rezultātu jau 3. minūtē atklāja cēsniece Elena Klaviniusa (1:0), bet viņas komandas biedrene Kate Meldere pēc trim minūtēm panāca jau 2:0. Pēc pirmā perioda viešņām bija tikai vienu vārtu pārsvars (2:1), jo pirmo golu iemeta arī cēsnieces Beātes Žavneres personā. Ļoti rezultatīvi tika aizvadīta otrā trešdaļa, kuras laikā abas komandas kopumā guva septiņus vārtus. Labāk veicās Cēsu florbolistēm, kuras atkal ieguva divu vārtu pārsvaru – 6:4. Pēdējā periodā cēsnieces vienu reizi nejauši ieraidīja bumbiņu pašas savos vārtos (5:6), bet 48. minūtē Klinta Rovīte ar precīzu metienu panāca neizšķirtu rezultātu – 6:6. Papildlaika 2. minūtē vēlreiz izcēlās Rovīte, kura Karīnas Saidovas piespēli pārvērta uzvaras vārtu guvumu – 7:6. Divi punkti Rīgas komandai, bet viens – Cēsu "Lekringam".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta šīs cīņas varone Klinta Rovīte, kura ar 4 (2+2) punktiem bija otrā rezultatīvākā. Viņas komandas biedrenei Karīnai Saidovai 5 (2+3) punkti. Labākās spēlētājas balvu Cēsu komandā saņēma vienu vārtu autore Džeina Eglīte. Betijai Raseicevai 2 (1+1) punkti, bet pati rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Kate Meldere. Komandai "NND/RJTC" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir jau 14 punktu, bet vairs nepametama priekšpēdējā vieta otrajā grupā. Cēsu "Lekrings" ar 26 punktiem atrodas otrajā pozīcijā.

"Ķekava" paliek sausā pret čempioni "Rubeni"

Kocēnu "Rubene", kas šosezon bija uzvarējusi jau visās 16 spēlēs, šodien viesojās pie "Ķekavas", kuru arī bija pieveikusi trīs reizes (10:2, 4:1, 10:2). Ceturtā savstarpējā tikšanās ķekavietēm izvērtās visnepatīkamāk, jo neizdevās gūt nevienus vārtus. Jau pirmās trešdaļas laikā pēc Lauras Gaugeres, Samantas Bērziņas un Emīlijas Salacietes vārtu guvumiem kocēnietes izvirzījās vadībā ar 3:0, Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 11:0, bet pēdējā periodā "Rubene" guva vēl divus vārtus un visā spēlē triumfēja ar 13:0.

Uzvarētāju rindās lielāko daļu punktu guva divas spēlētājas – Laurai Gaugerei 8 (6+2) punkti, bet Simonai Grāpēnai 7 (2+5) punkti. 4 (2+2) punktus sakrāja Marta Lība Zameca, pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Samanta Bērziņa un Lība Daija Mokova, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Zane Ziedone, kura šajā mačā bez punktiem. Par labāko Ķekavas komandā atzina Eviju Birkhāni. Kocēnu "Rubene" pirmo vietu regulārajā turnīrā bija sev nodrošinājusi jau iepriekš, bet tagad tai ir 51 punkts. FK "Ķekava" ar 31 punktu pirmajā grupā ieņem 3. vietu.

"Līgatne" pārliecinoši sakauj irlavnieces

"Līgatne" šodien viesojās Irlavas sporta namā, kur krustoja nūjas ar pastarīti "Irlava/Tukums-Slampe", ko jau divas reizes bija pārliecinoši pieveikusi (11:0, 12:2). Trešā mača pirmajā periodā cīņa vēl bija pietiekoši sīva, jo uz līgatniešu Lienes Adamanes un Agneses Brolišas rezultatīvajiem raidījumiem ar golu atbildēja irlavniece Kristīne Andrējeva – 2:1. Pēc otrās trešdaļas viešņas atradās vadībā ar 4:1, bet visā spēlē "Līgatne" sakāva Irlavas komandu ar 11:2.

Uzvarētāju sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīta Madara Adamane, kura ar 5 (1+4) punktiem bija otrā rezultatīvākai. Vairāk par Madaru punktu tikai viņas vecākajai māsai Lienei Adamanei – 7 (6+1). Pa četriem punktiem sakrāja Agnese Broliša un Madara Akmentiņa, bet ar diviem goliem izcēlās Ināra Paegle. Labākās spēlētājas balvu Irlavas komandā saņēma Zanda Birze, kura ar rezultativitāti neizcēlās. Pēc šīs uzvaras "Līgatnei" turnīra tabulā ir 24 punkti un 1. vieta otrajā grupā, bet "Irlava/Tukums-Slampe" pagaidām bez punktiem un attiecīgi pēdējā pozīcijā.

"Rubene-1" atspēlējas un pieveic "Ķekavas Bulldogs/NND"

"Rubene-1" savā laukumā uzņēma turnīra tabulas vicelīderi "Ķekavas Bulldogs/NND", ar kuru panākumi līdz šim bija tikuši dalīti uz pusēm. 18. decembrī kocēnietes pretinieču laukumā ar 6:5 uzvarēja pagarinājumā, bet atbildes spēlē, kas notika 30. janvārī, ievērojami pārākas ar 8:2 izrādījās ķekavietes. Šīsdienas spēles rezultātu 7. minūtē ar precīzu metienu atklāja "Ķekavas Bulldogs/NND" Elīnas Dīces personā – 1:0. 10. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja mājiniece Elīna Sirmā, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās ķekavietes, kuru labā golu iemeta Anda Luža. Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa vienam golam. Vispirms Elīna Sirmā vēlreiz atjaunoja neizšķirtu (2:2), bet pēc tam jau Līga Vancāne trešo reizi vadībā izvirzīja viešņas. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 51. minūtē Elīna Sirmā jau trešo reizi panāca neizšķirtu (3:3). Pagarinājuma 5. minūtē Kocēnu komandai radās iespēja izpildīt soda metienu. Šo iespēju lieliski izmantoja Madlēna Rozīte, nodrošinot "Rubene-1" uzvaru ar 4:3 un divus punktus turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 26 no 29 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās viņas komandā bija Elīna Sirmā, kurai "hat-trick", un Madlēna Rozīte, kurai 3 (1+2) punkti. Labākās spēlētājas balvu Ķekavas komandā saņēma Elīna Dīce, kas ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākā. Pēc šīs uzvaras Kocēnu komandai "Rubene-1" turnīra tabulā 29 punkti un 4. vieta pirmajā grupā. "Ķekavas Bulldogs/NND" 32 punkti un otrā pozīcija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...