Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Startē Elvi florbola līga sievietēm, čempiones cīņā iesaistīsies vēlāk

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Startē Elvi florbola līga sievietēm, čempiones cīņā iesaistīsies vēlāk
Ieva Bušmane (#79)
Foto: Latvianopen.com

Šodien ar divām spēlēm tiks uzsākts Elvi florbola līgas turnīrs dāmām, kurā arī šajā sezonā sacentīsies astoņas komandas. Šoreiz gan izpaliks čempionu un vicečempionu divcīņa turnīra ievadā, taču paredzams, ka šī sezona varētu būt gana spraiga.

“NND/RJTC” – “FK Ķekava” pulksten 11:00 Rimi OC, Rīgā

Galvaspilsētas komanda aizvadītajā sezonā startēja neveiksmīgi, pie panākumiem tiekot vienīgi pret “Irlava/Tukums’ komandu, turklāt šīs bija tā sauktās tehniskās uzvaras, jo irlavnieces jau turnīra gaitā atteicās no dalības turnīrā. Komandā pērn par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Alise Lakija Širve, kura iekrāja septiņus punktus. Arī šajā sezonā viņa ir komandas pieteikumā, tiesa, pieteikums pašlaik ir visnotaļ “pašķidrs”, jo čempionātam pašlaik pieteiktas vien 14 spēlētājas. Komanda veidota pārsvarā no jaunām spēlētājām, taču virknējumā iekļautas arī pieredzējušās aizsardzes Inese Adijāne un Dace Andžāne, kuras gan pārsvarā spēlējušas Latvijas čempionāta pirmajā līgā.

FK “Ķekava” pagājušajā sezonā cīnījās par medaļām, taču bronzas spēlē ar minimālu starpību piekāpās “Rubene-1” vienībai, esot spiestas samierināties ar ceturto vietu. Komandas vadošās spēlētājs Paula Metāla, Katrīna Kate Fībiga un Ieva Bušmane ir komandas pieteikumā arī šajā sezonā, lai gan pāris spēlētājas ir devušās prom no komandas, pievienojoties “Līgatnei”. Komandas rindās palikusi arī Latvijas izlases vārtsardze Kristīne Kirilovas, no kuras snieguma lielā mērā būs atkarīgas komandas sekmes mačā ar vadošajām vienībām. Skaidrs, ka šodien galvaspilsētā Jurija Fedulova un Pētera Stepīša trenētā komanda būs izteiktu favorītu statusā.

“Lekrings” – “Līgatne” pulksten 11:00 Cēsīs

Potenciāli krietni spraigāka un neprognozējamāka varētu izvērsties spēle Cēsīs starp divām šī novada komandām. Pērn, pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriežoties stiprāko pulkā, labākas sekmes demonstrēja “Līgatne”, tiesa, tikai par trim punktiem apsteidzot cēsnieces. Līgatnes komandas rindās palikušas visas iepriekšējās sezonas līderes un viennozīmīgi šī komanda būs izteikti pieredzējušākā čempionātā. Komandas pieredzi stiprinās arī Ināra Paegle, kura gatavojas atgriezties Latvijas virslīgas čempionāta apritē pirmo reizi kopš 2008./09. gada sezonas! Pēc vienas sezonas pārtraukuma apritē atgriezusies Laura Skujevska, kura pārnākusi no FK “Ķekava” un varētu būt labs pastiprinājums “Līgatnei” uzbrukuma līnijā.

Tikmēr šīsdienas mača saimnieces turpina spēlēt ar pašu izaudzinātajām spēlētājām. Komandā palikušas visas līderes, Katrīnu Dārtu Kārkliņu un māsas Raseicevas ieskaitot. Komandā vairs nav Latvijas U-19 izlases vārtsardze Jolanta Bačkure, kura pērn tika izīrēta no Rēzeknes. Pieteikumā nav pieredzējušās Jutas Hmeļņickas, Elīnas Šarovas un Santas Kuzmanes, taču viņas jau pērn spēlēja maz, vai laukumā tā arī nedevās. Lielākās un redzamākās izmaiņas komandai būs uz treneru soliņa, jo par treneriem piesaistīti divi vīriešu komandas spēlētāji Andris Rajeckis un Pauls Erenbots. Reizēs, kad pārklāsies dāmu un kungu spēles, visticamāk, ka meitenes cīņā vadīs līdzšinējais komandas treneris Ēriks Bauers, kurš arī ir komandas šīs sezonas pieteikumā.