Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekava/AXA" pārsteidz čempiones

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava/AXA" pārsteidz čempiones
FK "Ķekava/AXA"
Foto: www.florbols.kekava.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā fiksēts sensacionāls rezultāts – FK "Ķekava/Axa” meitenes savā laukumā pēcspēles soda metienos ar 5:4 pārspēja seškārtējās Latvijas čempiones – Kocēnu "Rubenes” florbolistes. Uzvaru nesošais metiens Dinas Štāles kontā.

Uzreiz jāsaka, ka kocēnietes uz spēli bija ieradušās optimālā sastāvā – ar trim pilniem spēlētāju pieciniekiem un savu labāko vārtsardzi – Daci Rumbiņu, priekšgalā. Ķekavas komandas vārtos, kā jau ierasts, stājās Jogita Gundra, bet laukumā devās tikai divas pilnas maiņas.

Rezultātu spēles 8. minūtē atklāja laukuma saimnieces, bet par briestošo sensāciju nekas vēl neliecināja – viešņas ātri panāca izlīdzinājumu. Otrajā periodā abu komandu vārtsardzes bija ievērojami veiksmīgākas par uzbrucējām, tāpēc rezultāts nemainījās. Pēdējās trešdaļas izskaņā "Rubene” izvirzījās vadībā ar 4:2, taču ķekavietes pēdējo sešu minūšu laikā atbildēja ar diviem vārtiem, panākot izlīdzinājumu – 4:4.

Pagarinājumā neviena no komandām pie vārtu guvuma netika, tādēļ uzvarētāju noskaidrošanu nācās uzticēt pēcspēles metienu sērijai. Pirmie pieci metieni vārtus nesasniedza, tad Ieva Berga izvirzīja vadībā laukuma saimnieces – 1:0. Zeltīte Bankava atbildēja ar to pašu – 1:1. Dina Štāle, kura spēles laikā guva "Ķekava/AXA” labā ceturtos vārtus, atkal izvirzīja vadībā mājinieces, bet Gunas Spalvas duelī ar vārtsardzi Gindru veiksmīgāka izrādījās pēdējā, nodrošinot ķekavietēm uzvaru ar 5:4 un, vismaz pagaidām, pirmo vietu turnīra tabulā.

Pēc spēles "Ķekava/AXA" komandas pārstāvja Arta Drēziņa balsī varēja saklausīt lielu prieku un gandarījumu. Viņš gan pastāstīja, ka ķekavietēm ir lielas problēmas ar sastāvu, jo vairākas meitenes devušās strādāt vai mācīties uz ārzemēm, ir, kas pagaidām nevar spēlēt ģimenes pieauguma dēļ, ir arī traumētas spēlētājas - arī šodienas spēles laikā roku salauzusi pirmo vārtu guvēja Elīna Drēziņa. Tajā pašā laikā Ķekavas komandai veiksmīgi sakrita visi apstākļi, bet galvenais - acīmredzamus rezultātus dod trenera Anda Blinda darbs trīs gadu garumā - meitenes vairs neskrien uz dullo, bet paceļ galvu, paskatās, piespēlē, kombinē, vārdu sakot - spēlē.

Spēles aculiecinieces komentārs: "Šodienas spēle "Rubene" - "Ķekava/AXA" bija vienkārši satriecoši laba. Sen nebija tik sakarīga sieviešu florbola spēle redzēta. Iespējams, ka "Rubenei" pietrūka trenera padoma, jo meitenes ieradās vienas. Bet Blinds bija uzdevumu augstumos, bez liekas bļaušanas, pareizi virzot spēli — un rezultāts redzams."

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 26. septembris

FK "Ķekava/AXA" – "Rubene" - 5:4 (1:1, 0:0, 3:3, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
23:37 (6:12, 5:9, 7:9, 5:7)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava/AXA" – Ieva Berga 2 (1+1).
"Rubene" – Kristīne Bankava 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

     [+] [-]

, 2010-09-26 15:25, pirms 14 gadiem
nu lai intresanta sezona!!

     [+] [-]

, 2010-09-26 15:57, pirms 14 gadiem
Nez kāpēc liekas, ka šis nebūs vienīgais zāģis čempionēm šosezon

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 18:18, pirms 14 gadiem
Ja Ķekavas komandai ir problēmas ar spēlētājā, tad klubs var uzaicināt un notestēt spēlētājas kvai no liepājas, jo šogad meitenes LFS sezonu izlaiž.

     [+] [-]

, 2010-09-26 18:21, pirms 14 gadiem
MU The Best Football Team rakstīja: Nez kāpēc liekas, ka šis nebūs vienīgais zāģis čempionēm šosezon
Nu nebūtu jau arī nekāda sensācija, ja Rubene zaudētu kādu spēli RSU... tāpēc jau tas ir sports...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-26 21:38, pirms 14 gadiem
sportists32 rakstīja: Super,tagad kārta RSU....
nu to vēl redzēsim, bet nepriecājies pārragri. To, ka visus gadus viņas sacentušās tas ir skaidrs, bet RSU jau šogad ar ir dažādi papildinājumi. Tā ka redzēsim, kurš ir kurš

     [+] [-]

, 2010-09-26 23:47, pirms 14 gadiem
RSU uz katru maiņu sava vārtsardze