Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts RSU atstāj sausā "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

RSU atstāj sausā "Ķekavu"
Foto: floorball.lv

Šodien tika aizvadīta viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, kurā FK "Ķekava" savā laukumā uzņēma RSU. Pateicoties RSU vārtsardzes Liānas Aldiņas nevainojamai spēlei (atvairīti visi 40 pretinieču metieni), RSU svinēja uzvaru ar 5:0.

Teju visu pirmo periodu uz rezultātu tablo mirgoja divas nulles, tikai minūti pirms pirmā pārtraukuma vienu no tām izdzēsa RSU rezultatīvākā spēlētāja Luīze Biļinska – 1:0. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 4:0 viešņu labā, bet punktu spēlei pielika rīdziniece Līga Garklāva, kura 58.minūtē jau piekto reizi sarūgtināja "Ķekavas" vārtsardzi Jogitu Gindru – 5:0.

Par labāko RSU spēlētāju tika atzīta vārtsardze Liāna Aldiņa, kura atvairīja visus 40 pretinieču metienus. Rezultatīvākās uzvarētāju rindās bija Gunita Kārkliņa un Santa Torstere – abām pa 2 (1+1) punktiem. FK "Ķekava" sastāvā labākās spēlētājas gods tika Gundegai Vancānei.

RSU galvenais treneris Andris Pīlups pēc uzvarētā mača atzina, ka viņa komandas vārtsardze Liāna Aldiņa pelnīti tikusi atzīta par labāko šajā spēlē, jo pretinieces šodien uzbruka daudz un bīstami. Bija momenti, kad RSU gadījās "iekrist" aizsardzībā, bet Liāna šādās reizēs vienmēr glāba savu komandu, vārdu sakot, nospēlēja stabili un pārliecinoši. Runājot par spēli kopumā, tā bija īsta cīņa, pie tam – tiesneši florbolistēm ļāva darboties samērā brīvi, kas šoreiz nāca par labu ķekavietēm. Tomēr arī RSU tāda cīņa ar spēkos līdzīgām pretiniecēm patika. Treneris uzteica savas komandas 2.maiņu, kas šodien aizvadīja labu, bet pats galvenais – produktīvu spēli. RSU ļoti gribēja revanšēties par iepriekšējā abu komandu spēlē zaudēto punktu, pierādīt, ka ir stiprākas – tas šodien izdevās.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 25.novembris

FK "Ķekava" – RSU 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Metienu attiecība:
40:47 (15:18, 13:15, 12:14)
Rezultatīvākās:
RSU – Gunita Kārkliņa 2 (1+1), Santa Torstere 2 (1+1), Aija Kuncīte 1 (1+0), Luīze Biļinska 1 (1+0), Līga Garklāva 1 (1+0), Aija Zelmene 1 (0+1), Ilze Justamente 1 (0+1), Līga Cebule 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv