Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rīgas lauvas/Errea" iesvēta irlavnieces

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rīgas lauvas/Errea" iesvēta irlavnieces
"Rīgas lauvas/Errea"
Foto: Mārtiņš Šults

Šovakar notika viena spēle Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā – "Rīgas lauvas/Errea” savā laukumā sarīkoja pirmās ugunskristības augstākās sabiedrības debitantēm – "Irlava/Tukums” meitenēm. Rīdzinieces jauniņajām nedeva nekādas atlaides, sagraujot viņas ar 15:1.

Rīdzinieces pamatus savai uzvarai ielika jau pirmo trīsarpus minūšu laikā, gūstot četrus vārtus. Tad gan viešņas iemeta savu goda golu, bet tas arī bija viņu vienīgais panākums. Pēdējā periodā spēle it kā nedaudz izlīdzinājās, bet tas netraucēja "Rīgas lauvas/Errea” gūt pārliecinošu uzvaru ar 15:1. Rīgas komandas rindās jau atkal rezultatīvākā bija aizsardzības spēlētāja Evelīna Garbare. Šoreiz viņas kontā pieci gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Četrus vārtus guva Monta Ločmele.

"Rīgas lauvas/Errea” treneris Jurijs Fedulovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra, ka vēl neviena komanda savu dalību virslīgā nav sākusi ar uzvaru. To lielu reizi apstiprināja arī "Irlava/Tukums”, mačā ar kurām rīdzinieces dominēja visos elementos un praktiski nomētāja pretinieces. Irlavniecēm visvairāk pietrūkst pieredzes, jo Virslīgā vairs nevar spēlēt tā kā pirmajā līgā – "skrien un met”. Iepriecina, ka komandā ir krietns pulciņš meiteņu, starp kurām arī pāris talsinieces, kuras savulaik spēlējušas "Rīgas lauvās”. Treneris pastāstīja, ka šodien LFS valdes sēdē nolemts atļaut spēlēt Virslīgā vēl vienai komandai – "Ķekavas buldogiem”. Viņš prognozēja, ka irlavnieces ar buldogiem šosezon cīnīsies par priekšpēdējo vietu, nedaudz augstāk būs "Valmiera/BSS”, "Rīgas lauvas/Errea” ar "Ķekava/AXA” dalīs bronzas medaļas, bet uz čempionu titulu ir divi pretendenti – "Rubene” un "RSU/Runway”.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 24. septembris

"Rīgas lauvas/Errea" – "Irlava/Tukums" - 15:1 (6:1, 6:0, 3:0)

Metienu attiecība:
54:31 (18:12, 22:7, 14:12)
Rezultatīvākās:
"Rīgas lauvas/Errea" – Evelīna Garbare 7 (5+2), Ieva Lapinska 5 (1+4), Monta Ločmele 4 (4+0), Māra Stapkēviča 4 (1+3), Sabīne Dronka 3 (2+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums