Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Čempione "Rubene" sakauj cēsnieces un ielaužas Superfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempione "Rubene" sakauj cēsnieces un ielaužas Superfinālā
Paula Egle (Kocēnu "Rubene"). Foto: floorball.lv

Par ELVI florbola līgas sievietēm pirmo finālisti kļuvusi pašreizējā čempione "Rubene" (Kocēni), kas šodien Cēsis ar 16:1 sagrāva komandu "Lekrings", pusfināla sērijā triumfējot ar 3:0. Neapturama šajā mačā bija Paula Egle, kura sakrāja 7 (4:3) rezultativitātes punktus.

Pusfināla sērijas pirmās divas spēles notika Kocēnu sporta namā. Pirmajā cīņā ļoti pārliecinošu uzvaru ar 9:1 izcīnīja kocēnietes, bet otrajā mačā "Rubene" uzvarēja ar tikai vienu vārtu pārsvaru – 3:2.

Sērijas trešā spēle notika Cēsīs. Tā varēja kļūt par izšķirošo, ja uzvarētu kocēnietes. Šī mača rezultāts tika atklāts jau 1. minūtē, kad bumbiņu laukuma saimnieču vārtos ieraidīja Kocēnu florboliste Marta Lība Zameca – 1:0. Pēc pirmā perioda viešņas atradās vadībā ar 3:0, ko pa golam bija iemetušas arī Emīlija Salaciete un Paula Egle. Tikai 33. minūtē, kad rezultāts jau bija 6:0, ar vārtu guvumu izcēlās cēsniece Dārta Malkava – 1:6. Kā vēlāk izrādījās, tas šajā mačā bija Cēsu komandas goda vārtu guvums. Pēc otrās trešdaļas Kocēnu "Rubene" atradās vadībā ar 9:1, bet visā spēlē triumfēja ar 16:1.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Sanija Ramona Ābeltiņa, kurai šajā mačā 5 (2+3) rezultativitātes punkti. 5 (3+2) punkti bija Madlēnai Rozītei, bet rezultatīvākā ar 7 (4+3) punktiem bija Paula Egle. 4 (1+3) punkti Jolantas Koziņecas kontā, 3 (1+2) punktus sakrāja Marta Lība Zameca, bet pa diviem punktiem savāca Danute Tinkuse, Laura Gaugere un Kristīne Andrējeva. Par labāko starp cēsniecēm atzina vienīgo vārtu autori Dārtu Malkavu. Kocēnu "Rubene" iekļuva turnīra finālā, bet tās pretiniece tiks noskaidrota pusfināla sērijā starp komandām FK "Ķekava" un Rīgas "NND/RJTC". Cēsu komanda "Lekrings" varēs pacīnīties par bronzas medaļām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...