Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubene" atspēlējas un pārspēj "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" atspēlējas un pārspēj "Ķekavu"
Kocēnu "Rubene"
Foto: Juris Kalniņš

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika viena sieviešu Virslīgas spēle, kurā FK "Ķekava" Kocēnos tikās ar vietējo "Rubeni". Ķekavietes izvirzījās vadībā ar 5:1, taču savu pārsvaru nespēja nosargāt - "Rubene" ne vien atspēlējās, bet pat spēja gūt panākumu ar 7:6, uzvaras vārti Lienes Adamanes kontā.

Lai arī spēle notika Kocēnu sporta namā, mājinieču lomā šoreiz bija ķekavietes. Tieši viņas labāk uzsāka maču, atklājot spēles rezultātu (1:0) un uzvarot pirmo periodu ar 2:1. 26.minūtē FK "Ķekava" uzbrucēja Gundega Vancāne guva savus trešos vārtus šajā mačā, panākot 4:1, bet pēc dažām minūtēm viņas māsa Laura Vancāne vēl vairāk nostiprināja ķekaviešu pārsvaru – 5:1. Kocēnietes gan nepadevās un jau otrās trešdaļas izskaņā atguva trīs vārtus – 4:5. Pēdējais periods sākās ar diviem "Rubenes" uzbrucējas Madaras Rudzītes precīziem metieniem – 6:5. Ķekaviete Ieva Jurkāne 53.minūtē spēja atjaunot neizšķirtu rezultātu (6:6), taču punktu cīņai nepilnu pusminūti pēc tam ar precīzu metienu pielika pieredzējusī kocēniete Liene Adamane – 7:6. Atlikušajās minūtēs "Ķekavai" neizdevās glābt kaut vai punktu.

Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīta Lība Daija Mikova, kurai 2 (1+1) rezultativitātes punkti, tikpat punktu arī Edītei Bankavai, divus vārtus guva Madara Rudzīte, bet Adamanei 3 (2+1) punkti. Par labāko spēlētāju FK "Ķekava" rindās atzina Lauru Vancāne, bet rezultatīvākās bija Gundega Vancāne ar 3 (3+0) un Ieva Jurkāne ar 3 (2+1) punktiem. "Rubenei" tagad ir 23 punkti un 2.vieta, bet "Ķekavai" – 14 punktu un 3.vieta. Rīt pulksten 15.00 abas komandas turpat Kocēnos spēkosies vēlreiz.

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš atklāja, ka viņa komandas florbolistēm ļoti patīk Kocēnu sporta nama laukums, tāpēc šo maču ķekavietes izvēlējās aizvadīt izbraukumā. Spēle bija ļoti līdzīga, bet galarezultāts atbilst spēku samēram. Protams, ir nepiedodami izsēt tik lielu pārsvaru (5:1), taču Drēziņš savām meitenēm neko nepārmet, tā vietā viņš vēlējās izteikt atzinību pretiniecēm par nodemonstrētajām rakstura īpašībām un cīņassparu. Rīt ķekavietes pirms otrā mača ar "Rubeni" plānojušas aizvadīt nelielu taktisko treniņu.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 22.februāris

FK "Ķekava" - "Rubene" 6:7 (2:1, 3:3, 1:3)

Metienu attiecība:
27:31 (10:9, 9:13, 8:9)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Gundega Vancāne 3 (3+0), Ieva Jurkāne 3 (2+1), Dina Štāle 2 (0+2), Laura Vancāne 1 (1+0), Sintija Kalvāne 1 (0+1), Ilze Medne 1 (0+1).
"Rubene" – Liene Adamane 3 (2+1), Madara Rudzīte 2 (2+0), Lība Daija Mikova 2 (1+1), Edīte Bankava 2 (1+1), Zane Darša 2 (0+2), Paula Egle 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (0+1), Madara Adamane 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv