Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts Uzvaras izcīna "Valmiera/BSS" un "RSU/Runway"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Uzvaras izcīna "Valmiera/BSS" un "RSU/Runway"
"RSU/Runway"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien notika divas Latvijas Hipolīzings Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēles. Pirmajā no tām "Valmiera/BSS" savā laukumā vairāk nekā pārliecinoši pieveica "Irlava/Tukums" florbolistes – 10:3, bet otrajā turnīra līderes "RSU/Runway" viesos jau trešo reizi pārspēja vicelīderi - "Ķekava/AXA", šoreiz ar 5:1.

Vidzemes Olimpiskajā centrā notikušajā mačā starp Valmieras un Irlavas/Tukuma apvienoto komandu, tāda īsti sīva cīņa bija tikai periodā, kurā mājinieces bija pārākas ar 2:1. Otrajā periodā "Valmiera/BSS" iemeta četrus bezatbildes vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni. Arī pēdējā periodā laukuma saimnieču kontā četri trāpījumi, tomēr savu bilanci kaut nedaudz uzlaboja arī "Irlava/Tukums", atbildot ar diviem goliem. Spēles galarezultāts – 10:3 Valmieras komandas labā. Uzvarētāju rindās ar 6 (3+3) punktiem rezultatīvākā bija Inga Stulpāne, Ievas Jurkānes kontā četri goli.

Otrs sieviešu Virslīgas mačs, lai arī laukuma saimnieces skaitījās ķekavietes, notika Rīgas Olimpiskajā centrā. Rīdzinieces, kurām bija ievērojams teritoriālais pārākums, savu pārsvaru rezultātā palielināja kā nesteidzoties, bet ļoti sistemātiski. Pēc pirmā perioda "RSU/Runway" atradās vadībā ar 1:0, pēc otrā ar 3:0, bet 52. minūtē jau ar 5:0. Tikai 55. minūtē veiksme uzbrukumā beidzot uzsmaidīja arī "Ķekava/AXA" meitenēm – goda vārtus guva Ieva Berga, panākot 1:5.

"RSU/Runway" galvenais treneris Andris Pīlups portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka, lai arī šoreiz rīdzinieču uzvara nav tik graujoša, kā komandu abās iepriekšējās tikšanās reizēs, viņš ar savu audzēkņu sniegumu ir ļoti apmierināts. Uzsvars tika likts uz aizsardzību, kurā kļūdu praktiski nebija. "RSU/Runway" bija milzīgs teritoriālais pārsvars, bija arī ļoti daudz vārtu gūšanas iespēju, no kurām liela daļā tomēr palika nerealizēta, bet citādi - ļoti laba spēle.

"Ķekava/AXA" galvenais treneris Andis Blinds atklāja, ka viņa meiteņu lielākā problēma ir tā, ka viņas nespēj noticēt saviem spēkiem. Pērn tieši tas pats bijis spēlēs pret "Rubeni" - kā ķekavietes izgāja laukumā pret šīm titulētajām pretiniecēm, tā nespēja parādīt neko no tā, ko prot. Šogad tieši tas pats ir ar "RSU/Runway"... Problēma ir pašu galvās. Treneris uzteica arī pretinieces, kuras esot bijušas pārākas gan fiziskajā, gan tehniskajā ziņā, nedodamas ķekavietēm praktiski nekādas iespējas. Rīdzinieces sevišķi labi darbojušās aizsardzībā, tikai pašā mača izskaņā spēle kaut nedaudz izlīdzinājusies.

Florbola čempionāta Hipolīzings sieviešu Virslīga, 22. janvāris

"Valmiera/BSS" - "Irlava/Tukums" 10:3 (2:1, 4:0, 4:2)

Metienu attiecība:
37:27 (14:9, 11:8, 12:10)
Rezultatīvākās:
"Valmiera/BSS" – Inga Stulpāne 6 (3+3), Ieva Jurkāne 4 (4+0), Zane Darša 2 (2+0), Elīna Šarova 2 (1+1).

"Ķekava/AXA" - "RSU/Runway" 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Metienu attiecība:
20:39 (5:11, 3:14, 12:14)
Rezultatīvākās:
"RSU/Runway" – Luīze Biļinska 3 (2+1), Līga Garklāva 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...